Keskustelut Metsänomistus Britania sanoi hyvästit EU-jäsenyydelleen,mitä merkitsee Suomen metsäsektorille

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 41)
 • Britania sanoi hyvästit EU-jäsenyydelleen,mitä merkitsee Suomen metsäsektorille

  Alkoiko suuri epävarmuuden aika ,kun Britanian kansa valitsi eurounionieron .Jos punta halpenee,taitaa vientiteollisuuden,kuten metsäteollisuuden tulot siltä osin laskea.

  Jokohan euro alkaisi heiketä ,jolloin europan kilpailukyky paranisi ja puun hintakin petraantuisi tai pysyisi edes nykytasolla.Yllätyksiä varmaan tupsahtaa,ennen kuin tämä kasvukausi on lopussa.Itse lähden raivaushommiin ja toivotan palstalaisille Hyvää Juhannusta.

 • A.Jalkanen A.Jalkanen

  Mielenkiintoista nähdä, hajoaako entinen supervalta eli ”Ison-Britannian ja Pohjois-Irlannin yhdistynyt kuningaskunta”? Skotlanti erkanee omilleen ja Pohjois-Irlanti yhdistyy Irlantiin. Suur-Britanniasta jää jäljelle tynkä-Britannia eli Englanti ja Wales.

  Visakallo Visakallo

  Valtioiden rajat ovat jatkuvassa muutoksessa.
  Skotlantikin on jo ollut useampia kertoja itsenäisenä.
  Jos joku olisi vaikkapa vuonna 1989, eli vain 27 vuotta sitten piirtänyt Euroopan itsenäisten valtioiden rajat 1995, tuskin kukaan olisi sitä silloin ottanut tosissaan.
  Suomen itärajaakin on aikojen saatossa ainakin 17 kertaa muutettu eri paikkaan.
  Taitaa olla niin, että Euroopan valtioista Portugali on kaikkein pisimpään säilyttänyt rajansa.

  Visakallo Visakallo

  Nuo valtioiden rajamuutokset ovat kuitenkin pikkujuttuja verrattuna siihen, että Islanti pudotti Englannin jatkosta EM-jalkapallossa!

  Jätkä

  Sahatavaran tarve Englannissa ei varmaan lopu EU:sta irtoamiseenkaan, samoin paperia tarvitaan edelleen, joten se kaikki on kiinni valuuttakursseista ja myyntimiesten taidoista.
  Venäjä voi tosin saada sahatavaraansa kaupaksi hyvin, onhan maat EU:n ulkopuolella kohta molemmat.

  metsänvartija

  Fixit ratkaisee kaiken, päästään kalliista eurosta eroon.

  Kauppa kävisi kaikkiin suuntiin.

  mettämiäs

  Ei taida liittyä Brittien EU-puuhasteluihin, mutta Puuki muistaa väärin jalkapallosodan osanottajat; El Salvador ja Honduras ottivat yhteen MM-karsintaottelun jäljiltä v. 1969. Taustalla taisi olla muitakin syitä kuin pelkästään jalkapallo, mutta 5-päiväisessä sodassa saatiin kuitenkin parisen tuhatta kaatunutta aikaiseksi eli osattiin sitä tosiaan ennenkin…

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Sitä fixitiä odotellessa saattaa mennä ensiharvennuskuviot pilalle.
  Kattotaan nyt mikä brexit sitten loppujen lopuksi on sekään.
  Toisaalta kyllä mailma EU:nkin ympärillä muuttumaan tulee melkoisesti lähivuosikymmeninä, eikä silti välttämättä yhdentyvän euroopan suuntaan.

  Kun nyt ensin saisivat aikaan edes sen krexitin, ettei menisi sinne lisää puulla hankittua rahaa. Entiset lainat ja Jutan takuut saa kyllä jo siunata sillisiksi.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Visakallo Visakallo

  EU-äänestyksen jälkeen ulkomaalaiset ovat tehneet Britanniassa jo yli 30 miljardin euron edestä yrityskauppoja.
  Britannian todennäköinen ero EU:sta ei ole merkittävästi hillinnyt ulkomaisten yritysten investointihaluja – toisin kuin ennustettiin. Punnan ulkoisen arvon alentuminen ja poliitikkojen puheet yritysverotuksen leikkauksista vetävät ulkomaista pääomaa Britteinsaarille.
  Punnan arvo on heikentynyt kesäkuun 23. päivänä järjestetyn EU-äänestyksen jälkeen 12 prosenttia Yhdysvaltojen dollaria ja Japanin jeniä vastaan, 11 prosenttia Kiinan yuania vastaan ja yhdeksän prosenttia euroa vastaan.
  HS

  Visakallo Visakallo

  Britania tekee omalta kannaltaan todella viisaaasti eroamalla EU:sta.
  Euroalueelle tulossa sen kokoluokan pankkikriisi, ettei brittien enää kannata olla siinä maksajina.
  Ei kannattaisi olla meidän suomalaistenkaan, mutta taidetaan olla jo myöhässä.
  Veikattiin liian kauan väärää hevosta eli Saksaa.
  Italian, Espanjan ja Portugalin piikit ovat jälleen auki ja Deutschse Bankin asiat Saksassa ovat todella pahalla tolalla.

  vänkäri vänkäri

  Hyvin alkoi ainakin tavaraa menemään Ison-Britannian markkinoille. Jopa kesken tilauksen teon on pitänyt lastata paaleja lähtemään kun kysyntä on kasvanut voimakkaasti. Norja, Ruotsi ja Iso-Britannia, siinä ovat parhaat asiakasmaat pinnoitetuissa. Mikään näistä ei ole euromaa. Saksa ja muut euroon sidotut ovat sitten siellä Kolumbian ja Pohjois-Afrikan maiden takana pikkutilauksillaan.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 41)