Keskustelut Metsänomistus Britania sanoi hyvästit EU-jäsenyydelleen,mitä merkitsee Suomen metsäsektorille

 • Britania sanoi hyvästit EU-jäsenyydelleen,mitä merkitsee Suomen metsäsektorille

  Alkoiko suuri epävarmuuden aika ,kun Britanian kansa valitsi eurounionieron .Jos punta halpenee,taitaa vientiteollisuuden,kuten metsäteollisuuden tulot siltä osin laskea.

  Jokohan euro alkaisi heiketä ,jolloin europan kilpailukyky paranisi ja puun hintakin petraantuisi tai pysyisi edes nykytasolla.Yllätyksiä varmaan tupsahtaa,ennen kuin tämä kasvukausi on lopussa.Itse lähden raivaushommiin ja toivotan palstalaisille Hyvää Juhannusta.

 • Visakallo Visakallo

  Britannian heikentynyt punta uhkaa euromaiden, ei Britannian taloutta.
  Punnan alamäki haittaa erityisesti Saksaa.
  Brexit-äänestyksen jälkeen Britannian punta on heikentynyt noin 15 prosenttia suhteessa euroon ja vielä hieman enemmän suhteessa dollariin.

  Yksi seuraus tästä on, että Britannian vaihtotase alkaa kuin itsestään kohentua tai ainakin pyrkiä alijäämästä kohti tasapainoa ja jopa ylijäämään.

  Saksan hallitus jatkaa Britannian näytösluontoista Brexit-kovistelua ensi vuoden parlamenttivaaleihin asti, mutta alkaa vaalien jälkeen pehmentää vaatimuksiaan.

  Esteetön pääsy Britannian tärkeille vientimarkkinoille on Saksan teollisuudelle paljon tärkeämpää kuin Britannian kyykyttäminen tiukoilla eroehdoilla.