Keskustelut Puukauppa CLT tehdas Kauhajoelle??

Tämä aihe sisältää 91 vastausta, 21 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi vajaakantti 4 kuukautta, 1 viikko sitten.

 • CLT tehdas Kauhajoelle??

  Merkitty: 

  Pohjalaisen uutissivuilla on tänään tälläinen juttu:

  ”Puurakentamiseen tarkoitettuja CLT-levyjä valmistava tehdas nousee Kauhajoelle tulevan vuoden aikana.

  Luvassa on Pohjoismaiden suurin CLT-levyjen tuottaja.

  Jos kaikki menee suunnitellusti, ristiinliimattuja massiivipuisia rakennuslevyjä valmistava tehdas aloittaa toimintansa vuoden kuluttua syksyllä ja keväällä 2018 markkinoilla on Kauhajoella valmistettuja CLT-levyjä.

  Toiminta tuo seudulle työpaikkoja jopa 150. Näistä tehtaalla olisi 30-40. Loput syntyvät alihankinnasta sekä erilaisiin tukitoimintoihin.

  ”Kauhajoella tartutaan puurakentamisen uuteen aaltoon oikeaan aikaan. Puurakentaminen on nousussa yhtenä hallituksen kärkihankkeista. Ekologinen rakentaminen kiinnostaa kotimaassa ja maailmalla.

  – Tulevaisuuden rakentamisessa aletaan vaatia yhä enemmän hiilijalanjäljen huomioimista. Puu sitoo valtavan hiilivarannon ja sen hiilijalanjälki on negatiivinen, tehtaan taustalla olevan CLT Plant Oy:n hallituksen puheenjohtaja Keijo Ullakko sanoo.

  Erityisen hyvin CLT-levyt sopivat suurten puukerrostalojen rakentamiseen.

  AUNE WARONEN”

  Uutinen sisältää hyvin vähän tietoa? Itse asiassa se avaa vain isoin joukon vastausta odottavia kysymyksiä?

  Jos olis huhtikuun eka päivä niin tämä sopis siihen kuin nenä päähän.
  Kauhajoella ei ole minkäänlaista toimivaa sahaakaan jonka yhteyteen tuo tulisi?
  Toivotaan että on tottakin vielä!

  Terveisin: Korpituvan Taneli

 • vajaakantti

  Lastulevyteollisuus otti pahasti siipeensä formaldehydikohusta 80-luvun alussa. Tehtaita oli tuolloin viitisentoista, nyt yksi. Kipsilevy on aikamoista moskaa, mutta valtasi nopeasti sisäverhoilumarkkinat. Lujuuttahan siinä on pintakartongin verran, joten palotilanteessa tulee nopeasti ruuvinkannoista läpi , kun kipsin kidevesi höyrystyy pois. On kyllä olemassa lasikuituvahvistettua levyä, ja aikoinaan Kuopiossa tehtiin puukipsilevyä.

  Parhaiten säilöttyjä vainajia ovat entiset lastulevytehtaan puristimenhoitajat. Mittauksissa todettiin puristimen aukaisuvaiheessa monikymmentuhatkertaisia formaliinipitoisuuksia huoneilman sallittuihin arvoihin nähden.