Keskustelut Puukauppa CLT tehdas Kauhajoelle??

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 93)
  • CLT tehdas Kauhajoelle??

    Merkitty: 

    Pohjalaisen uutissivuilla on tänään tälläinen juttu:

    ”Puurakentamiseen tarkoitettuja CLT-levyjä valmistava tehdas nousee Kauhajoelle tulevan vuoden aikana.

    Luvassa on Pohjoismaiden suurin CLT-levyjen tuottaja.

    Jos kaikki menee suunnitellusti, ristiinliimattuja massiivipuisia rakennuslevyjä valmistava tehdas aloittaa toimintansa vuoden kuluttua syksyllä ja keväällä 2018 markkinoilla on Kauhajoella valmistettuja CLT-levyjä.

    Toiminta tuo seudulle työpaikkoja jopa 150. Näistä tehtaalla olisi 30-40. Loput syntyvät alihankinnasta sekä erilaisiin tukitoimintoihin.

    ”Kauhajoella tartutaan puurakentamisen uuteen aaltoon oikeaan aikaan. Puurakentaminen on nousussa yhtenä hallituksen kärkihankkeista. Ekologinen rakentaminen kiinnostaa kotimaassa ja maailmalla.

    – Tulevaisuuden rakentamisessa aletaan vaatia yhä enemmän hiilijalanjäljen huomioimista. Puu sitoo valtavan hiilivarannon ja sen hiilijalanjälki on negatiivinen, tehtaan taustalla olevan CLT Plant Oy:n hallituksen puheenjohtaja Keijo Ullakko sanoo.

    Erityisen hyvin CLT-levyt sopivat suurten puukerrostalojen rakentamiseen.

    AUNE WARONEN”

    Uutinen sisältää hyvin vähän tietoa? Itse asiassa se avaa vain isoin joukon vastausta odottavia kysymyksiä?

    Jos olis huhtikuun eka päivä niin tämä sopis siihen kuin nenä päähän.
    Kauhajoella ei ole minkäänlaista toimivaa sahaakaan jonka yhteyteen tuo tulisi?
    Toivotaan että on tottakin vielä!

    Terveisin: Korpituvan Taneli

  • 6 m3 6 m3

    Oikea hirsirakennus on kengitettävissä. Ehkäpä tarve on n. 100 vuoden välein. Samoin kuin kunnon sydäpuusta tehdyt ikkunapokat. Ne pokat kun pidät hyvässä maalissa, ne kestää, isältä pojalle, oikeasti.

    Ne leikaten, liimaten ja liittäen, nehän on huoltovapaita. Sormijatketut ja liimatut. (Pullapuustahan se raha saadaan. Ei kukaan maksa hitaasti kasvaneesta puusta,,,) Kestää ehkä 15 vuotta ja on aika uusia, ikkunat,,,

    Tuohonhan ne tuijottaa. Puuntuottajat,,,

    William Munny William Munny

    Liimapuu.Nerokas keksintö kertakaikkiaan.Voi pyhä yksinkertaisuus,tätä nykyrakentamista.

    Puuki

    Puurakennukset ja varsinkin oikeat hirsirakennukset olisi hyvä keino vähentää nykyajan vitsausta eli hometaloja.   Uudet rakennusmääräykset ei vain oikein tue sitä, vaan pyritään energiatehokkuuteen rakenteiden paksuutta kasvattamalla. Samalla kasvatetaan tietysti monen eri toimijan rahapussejakin. Energiatodistus yksi esimerkki uusista turhakkeisen mallisista rahankeräysautomaateista.

    Kertakäyttökulttuuri lisääntyy ja kuitenkin samalla pyritään ekologisuuteen jotta tuottavaa puuhastelua olisi riittävästi jokaiselle.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Onko ’oikea hirsi’ jotenkin parempi kuin liimapuu eli lamellihirsi? Onhan lamelli tietenkin ns. läpihengittämätön, mutta kuitenkin sisäilman kosteutta tasaava, kun siinä on massiivipuuta muutaman sentin kerros? Entäs jos kyseessä on monikerrosrakenne, eli hirsi, hengittävä puukuitueriste ja verhoilu, niin laittaisitteko hirren talon sisäpuolelle vai ulkopuolelle?

    Puuki

    90-luvulla rakennettiin hirsimökki hengittävällä rakenteella , jossa lisäeriste puukuituvilla pantiin sisäpuolelle, hirsipinta jäi ulkopuolelle. Sisäpuolelle hirsipaneeli. ”Luomurakentamisen” asiantuntija Panu Kaila suosittelee lisäeristyksen tekemistä hirsirakennuksissa ulkopuolelle, jolloin seinän tiiveys pienenee rakenteessa sisältä ulospäin mentäessä. Mutta hyvin on toiminut toisin päin tehtykin. Enemmän vaikuttaa hengittävyyteen ja kestävyyteen se onko kosteussulku muovista vai ei  ja miten pintarakenne toimii ulkoilmassa.

    Lamellihirrestä rakennetun voinee laskea myös ns. oikeisiin hirsirakennuksiin ellei liima-aine aiheuta allergiaa tavalla tai toisella.

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Se missä järjestyksessä eri materiaalt on on yhdentekevää, kunha rakenne harvenee kylmään päin mentäessä. Jos on tarkoitus pitää rakennusta joskus kylmillään, niin mitään höyrysulkuja ei saa tehdä, rakenteen pitää olla läpihengittävä, esim hirsiseinä.

    En rinnastaisi lamellihirttä oikeaan hirteen. Oikea hirsi hengittää joka suuntaan, mutta lamelli hirressä liimapinnat ovat myös höyrysulkuja.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Rane2

    Tuo on totta että lamellihirressä on tavallaan kaksi liimasta muodostunutta höyrysulkua mutta hirsiseinä hengittää pääasiassa saumoista ja varsinkin nurkista.Hirsitalossa ilma kyllä vaihtuu oli hirsi minkälainen tahansa.

    Jätkä

    Hisiseinän läpihengittävyys on tosiasia ainakin silloin, kun on kyse massiipuusta tehdystä seinästä.

    Perinteinen hirsi on tehty siten, että puun ydin on noin keskellä hirttä. Silloin hirteen tulee väistämättä halkeama ja se syntyy sille puolelle joka kuivuu nopeammin taikka ydin on lähempänä pintaa.

    Pyöreästä hirrestä tehdyssä seinässä halkeama syntyy useimmin varauksen pohjaan, mutta fiksummat hisirakentajat sahaavat halkeamajohteen hirren selkään, jolloin kylkiin ei isoja halkeamia synny.

    Kun hirsi on halki puoleenväliin saakka, on lisäeristys järkevää asentaa ulkopuolelle, jolloin halkeamien päälle tulee jokin suoja.

    Lamellihirsi liimataan nykyään verkkomaisella liimarihmalla, johon jää aukkoja kosteuden kulkea, ei lankkuihin levitetä yhtenäistä liimakalvoa.

    Hirsi imee sisäilmasta kosteutta, mutta tasapainotusvaiheessa se myös luovuttaa sitä sisäilmaan, eli seinä hengittää, mutta ei aina kaikkea läpi.

    Tolopainen

    Nykyaikaiset talot tehdään tiiviiksi ja ilmanvaihto hoidetaan hallitusti koneella. Hirsi ei enää täytä nykyisiä eristevaatimuksia, minullakin talon seinissä on 20cm kivivillaa, pitäisi olla metrin paksuiset hirsiseinät, että k-arvo olisi sama.

    Puuki

    Jos on vaikka  ½ m paksu puuseinä, niin  sen U-arvo on jo paljon parempi kuin 20 cm mineraalivillan.

    Koneellinen ilmanvaihto on hyvä jos se toimii oikein.  Pullotalo saattaa kuitenkin kerätä hometta rakenteisiin, jos ilmansulkuihin jää tai tulee reikiä ja kosteutta kertyy rakenteen sisälle, vaikka ilmanvaihtokin pelaisi hyvin.

    Monissa uusissakin rakennuksissa voi olla homeongelmia, jos rakennusaikaan jää kosteutta vääriin paikkoihin tai kosteussulut tulee huonosti tehtyä.

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 93)