Keskustelut Metsänomistus Demarien metsäpolitiikka

Tämä aihe sisältää 1,285 vastausta, 65 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi rööri roope 7 kuukautta, 1 viikko sitten.

Esillä 10 vastausta, 1,271 - 1,280 (kaikkiaan 1,285)
 • Demarien metsäpolitiikka

  Otetaan uusi viestiketju, ettei mene sekaisin vihreiden kanssa.

  Rinteen möläytyksen tulkitsen niin, että kiinteistövero on pois laskuista. Jos metsien hakkuita ei saa lisätä, ei verorasitustakaan voi lisätä. Aiemminhan on esitetty, että veron saisi vähentää puun myyntituloista, jolloin aktiivisen metsän hakkaajan verot ei lisääntyisi. Toisaalta jos ei hakkaa ja sen sijaan varastoi hiiltä, ei sitäkään ole loogista ylimääräisellä verolla palkita. Miksiköhän Rinne ei patista metsänomistajia käyttämään jalostettua taimimateriaalia, lannoittamaan metsiä ja huolehtimaan raivauksista ja harvennuksista oikea-aikaisesti, jotta saisimme lisää kestävästi tuotettua uusiutuvaa raaka-ainetta? Siksikö, että ilmastoasiantuntijat ovat ottaneet huonolla menestyksellä metsätalousinsinöörin roolin ja niitä kannattaa opposition populismin paineessa peesata?

 • Visakallo Visakallo

  Kun tekee tarpeeksi pitkän listan lupauksia, niin voihan niistä aina joku toteutuakin. Mitä arvelette? En lukenut kovin tarkkaan, onko siellä mainintaa maksajista?

  https://yle.fi/uutiset/3-10747904?origin=rss

  Rane2

  Velka on veli otettaessa,toveri maksettaessa.

  https://yle.fi/uutiset/3-10755551

  Tolopainen

  Antti selvisi juuri ja juuri päivän ohjelmasta, puhelaput tipahtivat vain yhden kerran. Ei ole Antti neljää vuotta vallassa, jos aikoo kaikki pääministerin tehtävät hoitaa.

  Kalle Kehveli

  Maaseudun mummot voitaisiin siirtää kolhoosiasuntoon. 4-6 mummoa yhdessä huoneessa, niin olisi halpaa kunnille. Parempikuntoiset mummot saisivat yläpunkan.

  Rane2

  Kehveli köllöttelisi siis siellä alapunkassa?

  Tolopainen

  Antin hallitukseen on vaikea löytää ideologista liimaa nykyisellä vaalituloksella. Suomi on kuitenkin vahvasti oikeistolainen maa, jos SDP kannatuksesta otetaan eläkeläiset pois, paikoista lähtee lähes puolet pois. Vanha reissumies Kimmo Kiljunenkin saatiin vielä parlamenttiin, ehkä nyt tulee eläkkeellään toimeen, kun siihen tulee edustajan palkka lisäksi, loppuu ne natinat suurista eläkerahastoista. Minun kynä se ei olis taipunut Kimmon numeroa raapustamaan lapulle. Matkailurötökset ovat unohtuneet, kun hän yhdisti kaukoitään suuntautuneen kansanedustaja matkansa naisystävänsä kanssa lomailuun aikoinaan. Kamreeri Niinistö joutui pitämään julkisen puhuttelun eduskunnan rahojen törsäämisestä siihen aikaan edustajille. Ei sitä enää muistanut, kun rahojakin pursuili jopa takin etutaskusta. Ilmeisesti oli varanut kahvirahat mukaan, kun tuli valtipäivien avajaiskahville. Niinistö on muuten nykyisen kautensa lopulla vanha ja väsynyt, ikä alkaa painaa.

  harrastelija harrastelija

  Ponavihreiden komennossa metsmaa joutuu kiinteistöveron piiriin. Hakkuuveroa lisätään päätehakkuiden osalta vaikka onhan se nytkin 30 – 35 %. Ei kai Kokoomus ole menossa tukipuolueeksi, vaikuttaahan lisäverot puun myyjän toimiin. Eihän sitten kannata hakata metsää, jos ei ole ihan tarve! Metsäteollisuus investoi muualle.

  Median kiinnostus ei riitä ”oman porukan” toilauksiin, on varmaan Kiljusenkin tapauksessa kysymys. Eihän korppi korpin silmää noki!

  nuori isäntä

  Harrastelija, saattaapi olla juuri näin. Valitettavasti.

  Tolopainen

  Ei tule persuista hallituspuoluetta noilla Antin kysymyksillä, tai sitten Hallan takit viuhuu kun niitä käännellään, 1400milj€ pitäisi löytyä kehitysapuun jollain aika välillä joka vuosi, huhhuh tuo bkt sidonnainen kehitysapu on yksi järjettömyyden huipuista. Bkt on laskennallista hömppää. Hiilineutraali talous on nykytiedon valossa mahdottomuus Suomelle.

  Kalle Kehveli

  Työläispuolueet Sdp, vasemmistoliitto, vihreät ja persut tulevat muodostamaan hallituksen. Tämä on varmaa tietoa ABC:n parlamentistä. Näillä puolueilla on kansan kannatus.

  Parlamentin päätös:

  Kiinteistöveroa metsämaalle ei tulla määräämään, mutta pääomavero nostetaan 35%:tiin. Kaikkia tukia tullaan karsimaan ja tuloveroa työssä olevien kohdalla laskemaan. Pieniä alle 1200€ eläkkeitä sekä kansansaneläkettä nostetaan hallitus kauden aikana keskimäärin 100€. 2 uutta sellutehdasta rakennetaan Paltamoon ja Kemijärvelle. Kemin tehdasta laajennetaan. Puunkäyttö nostetaan 90 Mm3 tasolle, ja energiapuun rajoitteet poistetaan kilpailun lisäämiseksi.

Esillä 10 vastausta, 1,271 - 1,280 (kaikkiaan 1,285)