Keskustelut Tekniikka Echo moottorisahat

Esillä 10 vastausta, 131 - 140 (kaikkiaan 165)
 • Echo moottorisahat

  Merkitty: 

  Tuosa olen jo jonkin aikaa katsellut kyseisiä sahoja! Näyttää vähän huskin vanhemmilta 200 malleilta! Kellään kokemuksia merkistä?

 • Mottimasa Mottimasa

  Kyllä ne kuituhakkuut pitää vieläkin tehdä moottorisahalla jos ei halua antaa puita ilman sellufirmoille, tukit erikseen.

  kim1

  Eilen tuli sahattua ,parin viikon tauon jälkeen hussen 1260:lla,edelleenkin kaikki menee nopsaan poikki…,mielestäni sopivan köykäinen saha verrattuna vanhaan 3125:n…

  Jätkä

  Mitä sahailit 1260:lla ?

  StihljaEchoMies

  Voihan niissä vinkuintiaaniketjuissa ollakin niin, että viilalla saa lisäterävyyttä jopa uutena. Itse en sotkeudu enää yhteenkään humpuukiketjuun. Kerran, mukamas säästääkseni ostin 2 tämmöistä halpisketjua, kun joku tuttu sanoi, että kyllä niilläkin pärjää. No ei pärjännyt. Ensimmäinen meni poikki heti alkuunsa tuoretta puuta sahatessa. Ajattelin sen olevan vaan joku huonolla tuurilla kohdalle sattunut valmistusvika. Laitoin heti perään toisen ketjun. Tuoretta puuta täysillä kierroksilla sahatessa napsahti poikki. Tällä kertaa Stihlin purukopasta paloja pois. Vaihdoin vanhan Stihlin ketjun ja yritin jatkaa töitä. Lyhyessä sahaamisessa purukopan lohjenneiden paikkojen kohdat alkoivat keräämään purua tukokseksi asti. Työt seis ja kauppaan purukopan ja rikki menneiden ketjujen kanssa. Sain jonkinverran hyvitystä. Summarum: Kahdelle halpisketjulle tuli hintaa. Purukoppa meni rikki, ketjut rikki ja hermot rikki. Aikaa kului yhden työpäivän verran varaosia hakiessa. Joku silloin aikoinaan sanoi minulle, että älä sotkeennu kiinalaisiin, vinkuintialaisiin ja muihin negro mulata juttuihin. En uskonut sitä ja maksoin siitä rahaa ja vaivaa. Lakeuden kone ja monet muut myyvät laatuketjuja kuten Stihl isommissa erissä, jolloin ketjun hinnaksi jää noin 13 euroa. Oregon Speedcut ketjua myydään noin 13-14 euron hintaan. Em. ketjuihin ei ole tarvinnut pettyä. Oregon speedcut ketjussa oli jossain vaiheessa materiaali hieman kovempaa kun Stihl ketjussa. Hommasin sellaisen sähköisen laikka teroituskoneen. Sillä saa tasaista jälkeä. Näppärää säätää yksillä säädöillä per leikkuuhampaan puoli. Kun koneen säätää, ihan hieman ottavaksi, niin ei se paljoa tavallista viilaa enemmän haukkaa. Teroituskone minulle uusi ostos. Jatkossa tulen tekemään niin, että teroitan muutaman ketjun valmiiksi metsätöihin ja vaihdan sitten tylsyessä uutta ketjua. Oregon Speedcut ketjuissa oli alussa semmoista (taitaa olla vieläkin), että leikkuuhammas oli senverran kovaa materiaalia, ettei siihen tahtonut tavallinen 4,8 millinen pyöröviila kunnolla pystyä. Teroittelin nekin ketjut teroituskoneella. Hyvää jälkeä tuli.

  sitolkka

  Koneilla ei saa yhtä terävää kuin viilalla ja koneen jälkeen ei tahdo viila pystyä. Viilaus on hyvällä viilalla nopeaa ja helppoa. Ei siihen hommaan ole koskaan konetta kaivannut. Oregonia olen käyttänyt.

  Pavekka

  Mun mielestä on ikävä vaihdella sahasta ketjuja varsinkin savotalla kun kaikki on purua täynnä. Mieluummin viilailen.  Teroituskonekin löytyy mutta jotenkin jäänyt vähälle käytölle. Tahtoo kovettaa hampaat jos hiukan huolimaton ja sitten ei tehoa viila enää ollenkaan.

  Varmaan tottumusjuttuja..

  En nyt kiinanketjujakaan täysin tuomitsisi. Venyy ja vanuu mutta toiminut hintansa verran mitä sahaillut. Lisäksi tiedän tyytyväisiä käyttäjiä jotka ajelee noilla vallan. Semmosilla varmaan menee jotka ei teroittele vaan vaihtaa aina uuteen. Niitä on vieläkin.

  StihljaEchoMies

  Niinhän ne sanoo ettei saa yhtä terävää koneella. Hyvin terävää saa koneella kuitenkin, tasalaatuista, nopeasti ja helposti. Minulla on Stihlin käsiviiloja (ei niillä noin hyvää saa). Kone maksoi 50 euroa. Viilat ja ketjut tulisivat maksamaan pidemmän päälle paljon enemmän. Koneella saat juuri sellaista jälkeä kun haluat. Jos tykkäät teroittaa 30 asteeseen tai 35 asteeseen onnistuu se molemmille puolille tarkasti. Minusta 35 astetta on ollut sopiva kulma ”kesäpuille” 35 astetta säilyttää nätisti leikkuuhampaan muodon, eikä tee siitä koukkumaista. Jotkut toisinaan käyttää 30 astetta jäätyneelle puulle kuulemma. En tiedä tuosta jäätyneen puun sahaamisesta kun en ole ihmeemmin sahaillut. Täytyy ottaa puheissa yksi asia takaisin. Teroituskoneet ovat tehty humpuukimaissa halvalla (minun kone). Niissä voi olla ”lastentauteja” Jää nähtäväksi toiminta pidemmän päälle. Tarkoitus on teroittaa leikkuuhampaan ylintä osaa ja vähän alempaakin. Jos teroitat pyöröviilalla, syntyy helposti koukkumainen leikkuuhammas. Teroituskoneella voit hoitaa kaiken muutamalla vaivattomalla sipaisulla. Ei epätasaisuutta, ei koukkua, terävä ja oman mielesi mukainen leikkuuhammas. Kun luet käyttöohjeet ja menet internettiin katsomaan muutaman esimerkkivideon, olet jo melkein valmis ketjun teroittaja sähköisellä koneella. Suosittelen.

  StihljaEchoMies

  Pavekka? Kumman hoidat nopeammin ja helpommin? Suurempien purujen pyyhkimisen purukopan alta ja valmiin ketjun vaihtamisen vai käsiviilalla viilaamisen, jopa huonoissa olosuhteissa?

  Pavekka

  Viilaamalla. Se ketjun vaihto ei aina mene kuin elokuvissa. Joissakin sahamalleissa purukopan paikalleen laitto on ihan oma työvaiheensa.

  kim1

  Ratakiskoa tulisahattua 1260:lla..,vastaavanlainen partner nimellä myyty versio löytyyminulta kotoa..,voisihan sen piruuttaan muuttaa moottorisahaksi,sellaisiahan  ne on alunperinkin ollut…

Esillä 10 vastausta, 131 - 140 (kaikkiaan 165)