Keskustelut Tekniikka Echo moottorisahat

 • Tämä aihe sisältää 165 vastausta, 36 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 2 vuotta sitten AvatarJätkä toimesta.
Esillä 10 vastausta, 141 - 150 (kaikkiaan 165)
 • Echo moottorisahat

  Merkitty: 

  Tuosa olen jo jonkin aikaa katsellut kyseisiä sahoja! Näyttää vähän huskin vanhemmilta 200 malleilta! Kellään kokemuksia merkistä?

 • Jätkä

  Teroituskonettakin pitäisi käyttää järjen kanssa. Jos painaa kerralla koko hampaanmitalta ja vaikka puoli milliä kerralla, karaistuu leikkuusärmä. Laikalla pitää painaa joka hammasta vähintään kolme kertaa ennenkuin on pohjassa – muuten se kuumiaa.

  Kulmat pätevät samoin kuin viilallakin, mutta koneella ei saa kaarevaa rintaa, vaan suoran. Onko kyntöauran siipi suora? Onko lumiauran siipi suora?.

  Halppiskoneet pyörivat samoin päin molemman puolen hampaiden teroituksessa. Terään syntynyt jäyste pitäisi poistaa. (esim puisella viilankahvalla)
  <div class=”comment__content bbp-reply-content”>
  <div class=”comment__text js-discussion-text”></div>
  <div class=”comment__content__footer”>Ilmoita asiaton viesti</div>
  </div>
  Kaksipulttisen sahan teräketjun pystyy vaihtamaan n. 10 :n sekunnin aikana. (Kun osaa). Metsässä ketjun viilaa nopeammin kuin vaihtaa. Oikeassa sahauksessa ei halppisketjulla kannata leikkiä.

  Miksi ammatti-ihmiset ostavat vain kalliiksi miellettyjä ketjuja? Koska heidän ansiotasonsa on kiinni mm. teräketjujen toimivuudesta. Miksi he sahaavat kaikkein kalleimmilla sahoilla?  Vastaus sama. Miksi he ajavat työajonsa pirun kalliilla Toyotan Hi-lukseilla? Vastaus sama. Miksi he teroittavat ketjunsa Sveitsiläisillä viiloilla, vaikka halvalla saisi teroituskonen jaterät olisivat huonompia? Vastaus sama.

  rööri roope

  Nopeus on hyppysissä ja tekijästä kiinni kuten jätkä totesi.Armeijassa tuli rk purettua ja koottua 12 sek asennosta asentoon.Siinä olis jätkälläkin tekemistä.Terälaippa hippasille en jätkän kaa ala koska häviän.

  petep

  Millaiset lasit Jätkällä on päässä kun näet viilata hampaat kourulle ja kaikista tulee samanlaiset ?

  Jätkä

  Ei siinä aina tarvitse laseja, kun hampaat samanlaisiksi tulee. Kun kaikki hampaat teroittaa samalla viilalla, ne tulevat samalla tavalla kourun muotoon. Näköä tarvitaan lähinnä sen ensimmäisen hampaan kanssa, että näkee milloin se tulee teräväksi. Kaikkia muita hampaita viilataan tasan yhtä paljon. Sen näkee, kun kourun reuna tulee valmiiksi.

  Koko kupletin juoni aina ja iankaikkisesti on, että jok`ikinen hammas on justiinsa samanlainen.

  Rynkyn purkaminen ja kokoaminen ei onnistunut Jätkältä ihan niin nopeasti, kuin Rööri muistelee, mutta purkamisen jälkeen ampumakatos kierrä ( 150 metriä pitkä ) ja sen jälkeen kokoaminen yhteensä noin minuutti.

  Pavekka

  Kyllä nyt taas uhotaan.. kyllä jossakin uudessa sahassa jossa on käännetty kytkin ja pikakiinnitys ketjun vaihtaa suht pienellä vaivalla, mutta otappa joku vanha dolmari tai echo jonka purukoppa on lämmöstä ym. vääntynyt. Jos siitä keskeytyneen työn aiheuttamassa kiihkossa junttaatuneen purun tukkiman posken saat ähellettyä auki ja kiinni alle kolmen tunnin niin olet the pelimies.

  eero heikki eero heikki

  Mitähän Pavekka touhuaa jos kolomekkii tuntia männöö purukopan irrotuksessa ?

  petep

  Nyt on päästy niin pitkälle että saha pitää olla toimiva ja ketju pitää olla terävä .

  Toki on niin että välineet pitää olla kunnossa hommassa kuin hommassa mutta lienee aika tärkeää .että sahuri tekee oikeita liikkeitä ja oikeassa järjestyksessä ?  Tuliko Jätkälle vastaan siellä opetusmaailmassa kuinka suurella prosentilla sellaisia puupäitä jotka eivät oppineet vaikka oisivat kenties halunneet ?

  wanhajätkä

  Hemmetti ku nettimetsureilla on hoppu. Hoppu ei ole hyväksi muullon ku terä pyörii terävänä. Ripeänä siinä saa olla jos kunnolla terotetulla sahalla karsii…pölkkykin putoaa raapasemalla.

  Oon tupakkamiehiä ja tankkauksen yhteydessä pyhkäsen hyvällä viilalla Aina himppusen. Terän pitää olla terävä ku anopin kieli….aina. Ei siinä sätkän vertaa aikaa mene. Ettii tai sahhaa sopivan korkusen kannon niin viilapenkkihän on aina mukana reisien välissä. saha siihen oikeaan kulmaan niin että kyynärvarren liike on luonnollinen. Kulma pysyy just eikä melekeen. puolen millin heitto hampaan mitassa ei meinaa mitään ja tunteehan sen kädessä jos viila jostain syytä ei purekkaan koko matkalta. Sillon toinen pyyhkäsy. Yleissilimäys ja sillä selevä vaikka puoli pimiässä…

  Ei se oo nii justiisa….eihän sahalla ammuta eikä lennetä…niitäkin harrastan.

  Ei Wanha vaan ymmärrä kai enää nykyaikaa. Varusteissa on kuulemma aina jotain vikaa. Hanskoja pitää olla repullinen mukana. Muutkin varusteet ku mannekiinillä ja vain yksi sahamalli on paras ja käypänen. Silti nämä työnsankarit tuhertaa viikkotolokulla sattaa mottia!

  Jätkä

  Jeessi:”-Mhy:n kasvu ”isoksi ja vahvaksi” on jätkän haaveita jolle ei enää ole perusteita. Miten pieniä metsäpirstaleita omistavat mhy:n jäsenet voisivat saada tuosta edes hiukankaan merkittävän toimijan. Mitä pienempi metsätila sitä änkyrämpi omistaja ja puun myyjä. Sen olen jo aikaa kuullut markkinoilta. Varsinkin kun ikäluokat vielä huononee ei tule mitään. Täysin lopetusvalmis koalitio kymmenen vuoden sisään.”

  Jeessi  ei edelleenkää pysty tai halua lukea mitään niin, että hän ymmärtäisi mitä siihen on kirjoitettu. Tuostakaan ei hän tajunnut kuin kaksi sanaa. Ja ukkeli on muka palveluammatissa.

  Jätkä

  petep. Kyllä niitä Jeessejä ja Tolloja aina joskus eksyi joukkoon, vaikka esim opistoon olikin joskus tosikorkea kynnys.

  Taisi muutama jäädä ilman arvosanaa jostain aineesta, sai vain maininnan, että on osallistunut opetukseen.

Esillä 10 vastausta, 141 - 150 (kaikkiaan 165)