Keskustelut Tekniikka Echo moottorisahat

 • Tämä aihe sisältää 165 vastausta, 36 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 2 vuotta sitten AvatarJätkä toimesta.
Esillä 5 vastausta, 161 - 165 (kaikkiaan 165)
 • Echo moottorisahat

  Merkitty: 

  Tuosa olen jo jonkin aikaa katsellut kyseisiä sahoja! Näyttää vähän huskin vanhemmilta 200 malleilta! Kellään kokemuksia merkistä?

 • Visakallo Visakallo

  Jättöpuut perustuvat sertifikaattiin, ei lakiin. Jessen esimerkki kertoi, miten nämä asiat tahtovat joskus sekoittua. Suuri osa jättöpuista kaatuu jonkin ajan kuluttua ilman moottorisahaakin.

  Micke

  Echon moottorisaha / 5 vuoden takuu… ostin Echo cs 501 sxh pari vuotta sitten kun olin verrannut teho, paino, hinta ja takuu. 5 vuoden takuu sai minut ostamaan Echon. Reilu vuoden käytön jälkeen saha lämpöleikkasi, ei hätää ajattelin, takuu on voimassa. Kävin jälleenmyyjällä ja sain tietää että takuu ei korvaa leikkausta, eikä laakerit, kaasuttimen kalvot, vetopyörä jne. No mitä takuu sitten korvaa? Ei tullut muuta esimerkkiä kun virranjakaja ja öljypumppu. Ei auttanut soittaa maahantuojallekaan. Pistin sahan kuitenkin kuntoon ja on nyt toiminut oikein hyvin, voi vaan kehua. Ehkä olin ostanut ”maanantaikappaleen” ja sen takia oli vaan huono säkä. Jos meinataan Echoa ostaa niin ei kannata liika katsoa sitä 5 vuoden takuuta! Olen kuitenkin hankkimassa Echo cs 362 wes pikkusaha joten kokonaisuudessa olen ihan tyytyväinen.

  Pavekka

  Takuu koskee valmistusvirheitä materiaalien ja kokoonpanon ym. Osalta ilman sen kummempaa rajausta. Kuluminen ei tietenkään kuulu takuisiin. Samoin käyttövirheet. Lämpöleikkaaminen on pääsääntöisesti käyttövirhe mutta voi olla kulumista tai seuraus valmistus/materiaali virheestäkin. Viimeisessä pitäisi löytyä joku hyvä selitys. Eli käytännössä huoltoliikkeen pitäisi avata kone ja löytää jonkun takuuseen kuuluvan vian mikä on aiheuttanut leikkaamisen ja sen perusteella anoa maahantuojalta takuukorjausta. On se mahdollista mutta epätodennäköistä.

  Hämis

  Viime talvena ostin echon 390 esx mallin. Isoa ja pientä harvennusta n. 200 kiintoa. Ei pahaa sanottavaa, laakista käymään aina, kevyt.

  Nyt testissä uusi echon501. Käynnistyy hyvin, tehoa on, kevyt.

  Jätkä

  Lämpöleikkaantumisia on tapahtunyt myös ilmavuodon takia. Imukaula tai sylinterin tiiviste, kampikammio tai vastaava on päästänyt imuun pelkkää ilmaa – seos on laihtunut ja voiteluöljykalvo on loppunut metallien välistä. Oikeasti se ei ole lämpöleikkautuminen, mutta ”piruako niitä eerottelemaan.”

  Jos sylinteri on erityisen likainen pakoputken puolelta, on kyse käyttövirheestä, sieltä ne hankaumat yleensä löytyy, kytkimen puolelta pakoaukon vierestä.

  Palstan neropattien mielestä kyse on tietenkin liian huonosta voitelusta ja varmemmin vielä pienkonebensasta, mutta molemmat mielipiteet ovat vääriä.

Esillä 5 vastausta, 161 - 165 (kaikkiaan 165)