Keskustelut Tekniikka Echo moottorisahat

Esillä 10 vastausta, 171 - 180 (kaikkiaan 203)
 • Echo moottorisahat

  Merkitty: 

  Tuosa olen jo jonkin aikaa katsellut kyseisiä sahoja! Näyttää vähän huskin vanhemmilta 200 malleilta! Kellään kokemuksia merkistä?

 • Makarov

  Pikkusen on echoja kohtaan ennakkoluuloja. Minulla on kaks sthiltä 201 ha 261 ja husky 550xp. Sahaan pääasiassa 550 ja 261:sellä. Husky niistä paras minusta on, ergonomia on hyvä ja tehoa piisaa ihan hyvin. Kyllä stihlikin hyvin potkii ja on Toki vähän kevyempi huskya. 201 on lähinnä semmonen harrastelusaha. Mietin tuossa sahan ostoa kun husky on kolmevuotta vanha ja stihl 261 vuoden vanhempi. Mietin vähän stihltä, en tiedä onko siihen kehitystä tullut.

  Mitä Pavelka tarkoittaa että huskylla on mennyt homma pelleilyksi? Sekä onko echolla saman tehoisia kilpailukykyisiä malleja kuin 261 ja 550?

  kkiila

  Echolla joitakin käytännöllisiä malleja jos painoa, hintaa vähemmän niin hyvä vaihtoehto isolle massalle joka pitää markkinoita pystyssä. Vielä kun poistuu merkki tai pari joka tehnyt ok sahoja niin sekin helpottaa.

  ”huski” männän leikkaus johtuu yleensä että säätöön vaikuttava vika ja käyttöä jatketaan. Melkein kaikki kuntoon kun puhdistaa sylinterin ja laittaa männän.

  1997 tuli 026 tänä vuonna lisää n30h, 10 vuotta sitten stefat, uudet caberin renkaat. Tein vuototestin työpöydällä vkl. Ei mitään vuotoja, kuulee sen myös äänestä. Tapana ollut puhdistaa sahat tietyn käytön jälkeen kunnolla kaikkialta. Ei muodostu kerrosta koppien, peiteleyjen alle, sylinterin päälle.

  Useita nähnyt joita ei puhdistettu koskaan, puolan päällä 10mm kerros kovaa, ilmaritilät tukossa, sylinterissä kuorrutus, käynnistin hajonnut, ammattikseen sahoja käyttävältä, imukaulan ratkeaminen oli syy miksi käyttö loppui hänellä. Näytin vielä lampulla vierestä purkatta miksi se ei ole toiminut, myös vetolaitteen vian mistä johtui.

   

  Pavekka

  Jos työkseen metsässä heiluu sahan kanssa tai tilit on saannosta kiinni niin eipä siinä oikeasti muita vaihtoehtoja ole kuin huski tai stihl. Sitten on lisäksi vielä monenlaista muuta sahausta missä pärjää hyvin tai paremmin muillakin. Se pelleily tarkoittaa lyhyesti suurin piirtein sitä että konsernissa koetaan asiakkaiden olevan heitä varten.

  Makarov

  Joo elikkä kannattaa echo unohtaa. Mukavahan se on tehokkaalla sahalla ensiharvennuksia ja jonkun verran ylispuunpoistoja sahata. Kiitos Pavelkalle asiallisesta vastauksesta.

  Marjametsä

  Minkälaisia echon sahat on käsitellä verrattuna Huskuun ja Tilhiin. Itsellä suosikit 201 ja 550xp vanha malli. 261 kaikista varmatoimisin ja muuten erinomainen saha mutta käsittelyssä kuin yrittäisi kääntää ratakiskoa.

  Makarov

  Vähä vaatii se stihli totuttelemista varsinkin jos välillä huskylla pyyhkii. Kun taas toisin päin ei oikeastaan minkäänlaista.

  Minkähänlaisia sahuu tapoja palstalaisilla lienee. Pitää taas ravistella vanhoja pinttyneitä tapoja kun monesti saatan sahata alkuun kolmekin tankillista yhtä soittoa ennen ensimmäistä kahvitaukoa. Tietysti jos terä raapasee johonkin niin sitte ennemmin samalla kun terää viilaa. Nyt tuossa kesäkuulla sahasin rauduskoivikkoa ja huskin tankki kesti aikalailla tunnin. Kolmen tankin jälkeen yleensä tauon pidin. En ymmärrä miksi joka tankilla pitäisi istua repulla. Muistelen joskus lukeneeni jostakin ketjusta että jätkäkin suurinpiirtein raahasi soppatykin palstan reunaan että jaksaa päivän sahata. Nesteen juomista pidän paljon tärkeämpänä vaikka toki sitä energiaakin tarvii

  Jätkä

  Soppatykki on tietysti loistoidea, mutta se vaatii liikaa aikaa. Talvella ole käyttänyt lämmintä ateriaa maastossa, sopiva ruokatermos mahdollistaa monenlaisten vaihtoehtojen käytön. Aika usein olen vain paistanut käristemakkaroita termokseen.  Eihän niitä neljää tarvitse kerta-tauolla syödä. Hernekeittoon siskonmakkarapalleroita on tosi mojova satsi jne.

  Kesäaikaan olen varannut väh. neljä litraa juomaa + kahvit yhdelle päivälle. Hikoilu ei saa loppua, kun töitä tehdään urakalla. Kävin taas sauvakävelyllä – paita märkänä, kun tulin kotiin – ja suihkuun.

  Nuakka

  Nyt on Echo käynnistetty ja yksi pölkky katkaistu. Ihan hyvältä tuntui. Käyttö tulee olemaan kyllä niin satunnaista, että taidan siirtyä valmiiseen pienkonebensaan.

  JTN

  Nythän nämä ihan uusimmat Echon mallit eivät ole enää kasattu Japanissa. Nämä puna-mustat. Oranssit sen sijaan ovat mitä niitä olen käpistellyt. 42cc oransseja on lähipiirissä muutamia. Ovat pelanneet.

  Kiinnosteli se CS-7310SX mutta omaan makuun aivan liian vino etukahva. Sama asia kyllä häiritsi HQ 592. Peeveli kun ei ehtinyt aikanaan hankkia sitä 80cc Echoa eikä Jonssen 2188. Oli suorat etukahvat.

  Velipekkali

  Jokusen viikon sahannu echon 4310sx.  Saha on jämäkkä hyvin tasapainoinen kevyt kokoisekseen tehoa 2.3kw paino speedcutlaipana kanssa himpun yli 5kg tankit täynnä.. Ei kyllä noita alle kahden kilowatin sahoja kaivannut enskassa. Itsellä 15tuuman laippa hyvin jaksaa vääntää kunhan ei säädä kierroksia ihan tappiin noin 14500 rpm. Sen verta ropasin jotta pakoputkessa ei oo kummoisia sihtejä tai pillejä. Suuttimissa ei ole rajoittimia.  Jos kestävyys on ok niin enpä stilhiin tai husseen siirry. On tuon teholuokan kevein saha. Oikeen passeli enskaan ja kakkos harvennukseen. Oikein positiivinen yllätys. Tarjouksia näkyy olevan 559 verollista joten paljon edukkaampi ku ns merkki sahat.

Esillä 10 vastausta, 171 - 180 (kaikkiaan 203)