Keskustelut Puukauppa Edunvalvontaa

Esillä 4 vastausta, 171 - 174 (kaikkiaan 174)
 • Edunvalvontaa

  Merkitty: 

  Itse metsänhoitoyhdistyksestä eronneena kysyn teiltä muilta, oletteko miettineet kuinka puolueeton toimija MHY todella tänäpäivänä on?

  Monessa maantieteessä metsänhoitoyhditstyksellä on oma korjuupalvelu, joka on täysipäinen kilpailja ns. perinteisten ostajien kanssa harvennushakkuilla, monessa maantieteessä jopa aukkohakkuullakin.

  Kilpailua on myös metsänhoitopuolella. Isot yhtiöt ovat tarjonneet minulle täysin samoja palveluja esim. taimikonraivausta ja istutusta kuin MHY. En malta olla ajattelematta, että, että tämä korpeaa ”yhdistyksen väkeä” kun kaikkea ei tarjotakaan enstiseen malliin kultalautasella.

  Aiheuttaako edellä mainitut syyt tiettyjen toimijoiden suosimista kilpailutuksessa? Eli niiden ostajien jotka eivät astu MHYn ”varpaille”. Väitän,että katkontataulukoita voidaan manipuloida kilpailutustilanteessa muuttamalla esim keskijäreyksiä.

  Loppujen lopuksi, kuka valvoo läpinäkyvästi ja uskottavasti MHYn toimintaa kilpailutustilanteessa? Ajaako kaikki toiminta lopulta metsänomistajan etua?

  Onko entisestä rengistä tullut isäntä

 • Puuki

  Uruguayssa on varmaan iso osa vastustajista paikallista väestöä, jotka on huolissaan omasta pärjäämisestään viljelijöinä.  Mm. pohjavesiongelmia saattaa aiheutua eucan viljelyn seurauksena.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Monimuotoisuuden kannalta australialaisen eucan viljely on myös katastrofi. Paikallisen viljelijäväestön etujen turvaamiseksi olisi tehtävä erityistoimia, jotta toimintaa voisi kutsua vastuulliseksi ja sosiaalisesti kestäväksi.

  jees h-valta

  Siellä maassahan on ennen ollut metsää hyvin vähän. Nyt eucan myötä ala on huikeasti lisääntynyt mutta onhan ne puupeltoja mutta ei varmaan ilmaston lämpenemisen kannalta huono suunta. Mutta pohjavesivarannosta ei kait luulisi ainakaan puuston suhteen ongelmaa. Tehtaan puhtaudesta en tiedä.

  Aimo Jortikka

  Aikoinaan kävin maassa. Koko maahan on käytännössä pampaa, karjan laidunmaata silmän kantamattomiin. Luonnontilaista metsää ei juuri ole, lähinnä yksittäisiä puita ja pieniä metsikköjä. Maa on pieni ja ihmisiä vähän niin kyllähän siellä joutilasta maata riittää vaikka puuplantaaseille. Varmasti muutkin puut kasvaisi hyvin kuin pelkästään euca.

Esillä 4 vastausta, 171 - 174 (kaikkiaan 174)