Keskustelut Metsänhoito Ensiharvennus metsurityönä ja ajo pienajokoneella

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 105)
 • Ensiharvennus metsurityönä ja ajo pienajokoneella

  Onko kokemuksia, tilausta ja tekijöitä ?

  Eli olen pohtinut tuota ensiharvennusta sahalla ja ajokoneena 2-2,5m raideleveydeltä oleva kone. Esim. Logbullet,Allstor,Kinetic. Olisiko kuinka 2. harvennuksessa tukkia enemmän ?

  Suht’tasaisella pohjalla, ravinteikkailla pohjilla, metsänomistaja tuntee vetoa moiseen.

  Mielenkiinnosta asiaan nostin aiheen tänne. Kuinka sahaus ja ajokonetaksat – elääkö kuinka ? Entä kuinka paljon metsänomistaja haluaisi/kannattaisi maksaa korjuusta.

 • mehtäukko

  Kokemusta on,kun aikoinaan tuli tehtyä sahalla ja nujuttua monenlaisella traktorilla tien varteen. Se oli silloin ja miksipä ei nykyisinkin jos kaikki tekijät ovat osaansa tyytyväisiä. Tukin enemmästä määrästä 2. harvennuksessa ei ole kyllä mitään takeita. Siihen ovat vaikuttaneet hoito-, ja laatutekijät eh-vaiheeseen saakka. Korjuun ammattilaisuus ratkaisee osaltaan siitä eteenpäin.

  jees h-valta

  Onhan tuo hienon metsän perusta mutta harrastus on kallis ja mitään muuta siitä ei hyödy kuin hyvän mielen saadessaan oman tekemänsä ja näköisen metsän. Kyllähän firmat kovasti helposti liian harvan jo enskalla tekee. On sitä tullut joku ala tehtyä ja vetoa olisi vieläkin mutta se ottaa aikaa eikä sitä vielä palkkatyössä käyden ole. Päästäisin kovasti mielelläni itekkin vasta kakkosharvennukseen firman töihin.

  mehtäukko

  Onko Kinetikissä kiinnon kuorma tukkia ylikuorman rajoilla tai sopiiko kaksi kiintoa kuitua? Ajomatka harvennuksen 300 metriin onko viitisen euroa/ motti…Taitaa olla melkoista rahan ryskettä..??

  Hämis

  Logbulletin Megamax ? 1.9m raideleveys, kuormatilaan 3 tn.

  Berza

  Onhan näitä vaihtoehtoja. Itse aloitin aikoinaan 1000 euron mt-kelkalla. Siitä on kasvanut mönkijän kautta vähitellen Branson traktoriin. Vuosittaiset hakkuut n 400 K3, lähinnä ensiharvennusta. Muut hakkuut suosiolla konetyönä.

  Gla

  Tuleeko tukki kapeamman ajouran takia? Metla on tutkinut asiaa ja ajourien merkitys on pienempi kuin ajourien pinta-alan takia voisi päätellä. Ajouran reunan väljyydessä puut kasvaa paremmin kuin muualla.

  Tutkimustieto löytynee googlella.

  Berza

  Noinhan se on, mutta kyllä ensiharvennus kapealla ajouralla tuottaa paremman tuloksen seuraavaan harvennukseen. Kun runkoluku laskee reiluun tuhanteen, ei ajourilla enää ole väliä.

  Gla

  Eikös ensiharvennuksen jälkeen noissa luvuissa olla?

  Metät kunnossa!

  Kyykkymotoenskalla jätän noin 1200 jos on hyvää paikkaa kokonaisuudessaan. Kakkosella motolla sitten saadaan jo hyvä leimikko.

  mehtäukko

  Tuo 1100- jopa 1300 on mahdollista hoidetussa tasamittaisessa puustossa. Hoitamattomassa rääseikössä jatkokehittyminen on mahdotonta noilla määrin, sillä hiestä on väkisinkin niin paljon.

  Tilipussi on sitten niin turvoksissa kuin ”sattumalta” on.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 105)