Keskustelut Metsänhoito Ensiharvennus metsurityönä ja ajo pienajokoneella

 • Tämä aihe sisältää 105 vastausta, 21 ääntä, ja päivitettiin viimeksi , sitten AvatarHämis toimesta.
Esillä 5 vastausta, 101 - 105 (kaikkiaan 105)
 • Ensiharvennus metsurityönä ja ajo pienajokoneella

  Onko kokemuksia, tilausta ja tekijöitä ?

  Eli olen pohtinut tuota ensiharvennusta sahalla ja ajokoneena 2-2,5m raideleveydeltä oleva kone. Esim. Logbullet,Allstor,Kinetic. Olisiko kuinka 2. harvennuksessa tukkia enemmän ?

  Suht’tasaisella pohjalla, ravinteikkailla pohjilla, metsänomistaja tuntee vetoa moiseen.

  Mielenkiinnosta asiaan nostin aiheen tänne. Kuinka sahaus ja ajokonetaksat – elääkö kuinka ? Entä kuinka paljon metsänomistaja haluaisi/kannattaisi maksaa korjuusta.

 • Metsuri motokuski

  Kyllä sinä jätkä ymmärrät kun viikonkin sillä hakkaat.  Rinteessä edessä ei ole kuin isot pyörät. Tuohon ajouraan voisin sanoa että kuusipyöräisellä kun hakkaat niin väitän että ajoura eivät ole sen kapeammat. Jos tuohon kuusipyöräiseen perehtyy niin kääntäessä sisemmät pyörät jarruttaa koska niissä ei ole tasaus pyörästöä.  Kääntyminen tapahtuu niin kuin kaivinkoneella. Itse ajoin aikoinani kumpaakin mallia. Neli pyöräinen on ketterä ja sillä tekee sellaisen ajouran että mikään ajokone ei tule perässä. Mutta onko se tarkoituskaan. Silva on hyvä kone tasaiselle ja pehmeille maapohjille missä niitä sattuu olemaan.

  Jätkä

  EDIT

  Olen tähän asti luullut, että ulompi pyörä on se, joka laahaa, jos ei ole tasauspyörästöjä.

  Eikös Prosilvassa ole nestemoottorit joka nurkassa?

  Ei hakkuukoneenkaan tarvitse olla mielettömän ketterä, vaikka Prosilvasa kekinivel onkin kuin MiniBrunetissa.  Täällä on pohjat lähinnä pehmeitä ja melko tasaisia.

  Hämis

  Tällä viikolla alkaa  asiakkaalle 5 ha omt 25v kuusikon eh:ta. Manuhakkuuna ja tj 810 ajo. Ei mene harvaksi. Energiaksi ja latvat rankojen kanssa samaan pinoon. Kyllä kelpaa !

  Hämis

  N. 0,6 ha peltolappu. Kuusi ,rk16, 2300 runkoluku, 1,8 m ruutuihin istutettu.

  Tein harvennuksen yhdellä ajouralenkillä , n. 20 m kuvion reunoista keskelle.  Uraleveys n. 3,8m. Hieman huonompien runkoryhmien mukaan. Ei ole ainakaan uraa liikaa…

  2 m3 / h arvioin tuotoksen , energiahakkuu. Latva 2 cm:iin poikki ja 4 metrin latva rankojen mukaan jos ei tarvitse liikaa jumpata. 50 cm3 saha,säädöissä. 0,5 L tankki ja 16″ laipalla teräketju kunnossa. Aikalailla tankki ja tunti.

  Hämis
Esillä 5 vastausta, 101 - 105 (kaikkiaan 105)