Keskustelut Puukauppa Enska leikkaa metsänomistajien tuloja

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 423)
 • Enska leikkaa metsänomistajien tuloja

  Yhtiö nostaa Itä-Suomessa tukkine latvaläpimitan 18cm, eli siirtää rahaa metsänimistajilta omaan kassaansa.  Varastot on täynnä tukkia ja on tarkoitus jarruttaa ostoja, onneksi on muitakin ostajia.

 • Riippumaton ajattelija

  Ei kai se mikään ihmekkään ole, jos sahaus kannattaa huonosti, jos on maksanut tuommoisia tukkipuun hintoja kuin vuosi takaperin.

  Tämä läpimitan muutos ei myöskään leikkaa mo:n tuloja senttiäkään, jos myy jollekkin muulle firmalle kuin storalle.

  Tolopainen

  Eipä nuo hinnat mitään erikoisia ole, kun katsotaan mitkä on laatuvaatimukset, eikä huippuhintoja ole maksettu kun parhaimista leimikoista. Saattaapi olla että, jossakin liian harvassa männikössä tukkiosuus lipsahtaa helposti alle 50%.

  Metsäkupsa

  Ilmeisesti sahatavaramarkkinat ovat odotettuakin tukkoisemmassa tilassa,josta tämäkin uutinen läpimitan nostosta kertoo.Keski-Euroopassa tuhopuuta/aavistushakkuutukkia paikat pullollaan ja hinnat pudonneet rajusti.Taitaa olla kovat ajat sahoilla edessä,samoin metsänomistajien tukkitiliin lovi tulee.Onneksi  vajaa vuosi sitten tuli myytyä 75 euron hintaan tukkileimikoita.

  sitolkka

  Mitäs uutta tässä. Näinhän ne metsäalan syklit menee. Tuhopuut nyt vain vähän vielä tehostaa laskua.

  Tolopainen

  Ei taida Enskalla olla parruakaan valikoimissa, sen alamittaa yhtiöt nostivat 2v sitten 9cm:stä nykyiseen 11cm:iin. Koivutukin latvamittaa on nostettu vuosien kuluessa. Mitoilla on taipumusta jäädä  epäedullisemmiksi myyjille.

  Jätkä

  Nyt taitaa katkonnassa tulla tilanteita, joita voisi kylmästi väittää apteerausvirheiksi.

  Jos ei ole katkonta ennenkään mennyt putkeen, niin aivan varmasti menee sahauskelpoista puuta raakasti kuitupinoon.

  savo’ttamies

  Entiseen verrattuna 18 cm latvaminimi petollinen. Kahden tukkipölkyn metsät muuttuu yhden tukin metsiksi. Harvennuksilla sai kaks 43 tukkia, nyt sais Ensolle samasta rungosta vain yhden 55. Pitää kysellä myös, mikä on tuo 14-18 mittasen pikkutukin hinta jatkossa. Kilpailijat aika varovaisia kommenteissaan, uusista tukin latvamitoista.

   

  Erikoinen tilanne , kun puustoinen Mikkelin seutu jätettiin Itä-Suomen ko. alueen ulkopuolelle. Onko siellä Mhy.n puunhankinta jo niin isotekijä..vai Misawako vaikuttaa

  Apli

  Pari vuotta sitten koivutukilla latva 20cm nyt viimeksi vajaa kuukausi sitten 22cm, taitaa olla vanerillakin tulossa heikommat ajat.

  Metsäkupsa

  Mikkelin eteläpuoli kuulu Storalla Etelä-Suomen hankinta-alueeseen,siksi ulkopuolella.On entisen Joutsan piirin peruja ja on ollut metsänomistajalle hyvä .

  Menninkäinen

  Mikkelissä on Versowoodin saha myös joka käyttää kuusta, Misawan lisäksi.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 423)