Keskustelut Puukauppa Enska leikkaa metsänomistajien tuloja

Esillä 10 vastausta, 411 - 420 (kaikkiaan 423)
 • Enska leikkaa metsänomistajien tuloja

  Yhtiö nostaa Itä-Suomessa tukkine latvaläpimitan 18cm, eli siirtää rahaa metsänimistajilta omaan kassaansa.  Varastot on täynnä tukkia ja on tarkoitus jarruttaa ostoja, onneksi on muitakin ostajia.

 • suorittava porras

  Inhimillinen erehdys aptia lähetettäessä. Lähettäjä saattanut olla kesälomantuuraaja ,jolloin apti on lähetetty väärillä asetuksilla.

  Itsellekin tullut joskus puutteelisia katkontaohjeita ,joita on pomon kanssa korjailtu. Kaikki eivät virheitä valitettavasti huomaa. Aptit vaihtelevat leimikoittain. Onneksi huomasivat ongelman ja korjasivat puutteet avoimesti ja pikaisesti.

  PS . Motokuski ei voi muuttaa omin päin tukin katkontamatriisia. Sen voi tehdä vain korjuuesimies tai yrittäjän ko toimenpiteeseen kouluttama ja valtuuttama henkilö.

   

  Rane

  Storan metsäjohtaja Partasen mukaan kyse ei ole ”inhimillisestä erehdyksestä” vaan ”ohjelmisto ongelmasta” ja ”teknisestä virheestä”.

  Eli ohjelmisto on todennäköisesti toiminut kuten se on ohjelmoitu toimimaan mutta kukaan ei ole hoksinut että vanhoissa kaupoissa on pienemmät mitat.Ilmeisesti nykyään aptit tulee sahalta jossa ei paljon kauppakirjoja plarailla?

  Mikä siis ikävästi kertoisi siitä että kauppakirjoihin merkityt mitat eivät välttämättä kerro mitään siitä miten moto katkoo puuta.

  Remie

  Yleensähän kaikissa ohjelmissa on parametri taulukko johon päivitetään tieto tilanteen muuttumisen päivänä. Avoimissa ohjelmissa voi ohjelmistovastaava  sen tehdä, tai ohjelmiston toimittaja ja vaatimattomat ohjelmat käyttäjä. Kenenään ei pitäisi hankkia ohjelmaa jossa tuota majdollisuutta ole. Ohjelman toimittaja on silloin kuningas ja maksattaa päivityksistä ihan tolkuttomia summia, jolloin jätetään päivittämättä, kunhan toimii niin käytetään vaikka tulee virheellistä lopputulosta.

  Metsäkupsa

  Viikon päästä SE nostaa myös etelässä mäntytukin läpimitan 18 cm.Liekö heikentynyt vuosineljännestulos syynä.

  Remie

  Taitaakin plla niin että pitää vain puusto hyvin harvaa ja hyvin lanoitettua pohjaa että tulee lyhyttää paksua puuta joka loppuu kuin seinään niin ettei latvasta saa edes propsia. Puolesta metritristä ylöspäin paksuja tuoreita oksia  luston paksuun 25mm  , saavat mitä pyytävät.  Näin saa joka 10 vuosi palstasta tilin. Turhaa sitä 90 vuotta odottelee.

  pihkatappi

  Meneeköhän nuo apteerausohjeet tukkien osalta suoraan sanomana sahalta metsäpään järjestelmään. Eli saha toivoo tiettyjä mittoja ja kun sopiva tukkileimikko tulee käsittelyyn, korjuuesimies klikkaa puutavaralajin viimeisimmät toive matriisit ja usein sen kummemmin pähkäilemättä lähettää motolle. Silloin tuo tietokone virhe olisi tavallaan oikea määritelmä. Ja kun noita 15 ja 18 sentin leimikoita puidaan ilmeisesti siirtymäajan takia miten milloinkin, järjestelmä ei tuota osaa tarkistaa, kun sitä minimiläpimitan monivalintaa tukille ei järjestelmässä ole ja korjuuesimies ei tavallisesti ristiin tarkista dataa, kun se on ollut monta vuotta turhaa. Motomies taas joutuu toteuttamaan aptia, kun tukkien minimimitta voi olla 15 tai 18.Eli uskotaan Storan selitystä, mahdollisuuksia virheeseen on tietysti paljon ja tämä on vain arvaus. Rane tämän vaihtoehdon avasi ja kuullosti järkevältä.

  Peal

  Stora kokeili kepillä jäätä. Onneksi Mhy oli hereillä. Sääli torppareita.

  Kalle Kehveli

  Taitaa stora jäädä pohjoisessakin ilman puita, tukki 18 senttiin. Toisaalta nyt aukeaa tie hakkuuyrittäjille tai organisaatioille, jotka myyvät itse puunsa minne haluavat. Kuidun hinta tulee lähivuosina nousemaan ja paljon, nyt sahat tukevaan säilytysrasvaan.

  sitolkka

  Kun tukkia ei tarvitse niin silloin sitä ei tarvitse. Miksipä sitä kuidun hintaa nostamaan. Jää osakkeenomistajat vähemmälle osingolle jos puusta liikaa maksetaan. Ei ei. Kyllä pohjoisessa sen verran persaukisia on, että myyvät puuta kun vähän lupaa jotain maksaa.

  Remie

  Nuo ”persaukiset” on kautta aikain pilanneet markkinat, ja siksi niitä riittää ikuisesti. Ovat kuin luotu kärimään jonka kärsimyksen luovat itse joukolla. Muuten menee putkeen mutta kun mukaan vedetään muitakin niin määrä kasvaa kaiken aikaa. Mitä pienemmät ansiot kansalla sitä vähemmän yheiskunnan kassaan ropoja kertyy. Taitaa vielä käydä niin että aletaan metsätiloja myymään pikku palstoina jotta saadaan omamme pois.

Esillä 10 vastausta, 411 - 420 (kaikkiaan 423)