Keskustelut Puukauppa Enska leikkaa metsänomistajien tuloja

Esillä 3 vastausta, 421 - 423 (kaikkiaan 423)
 • Enska leikkaa metsänomistajien tuloja

  Yhtiö nostaa Itä-Suomessa tukkine latvaläpimitan 18cm, eli siirtää rahaa metsänimistajilta omaan kassaansa.  Varastot on täynnä tukkia ja on tarkoitus jarruttaa ostoja, onneksi on muitakin ostajia.

 • Kalle Kehveli

  Tukin latvamitan nosto pitäisi tarkoittaa reilua metsätilojen arvon alennustakin. Ei näy vielä markkinoilla, koska nykyisille tilojen ostajille ei puun hinta merkitse mitään.

  Totta että pohjoisessa riittää peräkammarin poikia, joille metsästä saatavat tulot ovat ainoita peruspäivärahan tai kansaneläkkeen lisäksi. Loppuu nekin aikanaan.

  jees h-valta

  Nämä suurpatruunat sitolkka ja Remie sitten vain ovat myymättä. En aivan käsitä moista rehvastelun halua kun kyse on lähinnä jostain muusta kuin hyvästä metsätalouden oivalluksesta. Metsien kierron hyödynnys on aivan ykkösasia jolla rahavirtaa hallitaan. Jos onkin tyytyväinen eläkkeellä kitkutuksensa suomaan jonkinasteiseen nk. elintasoon on aivan turha kenenkään väittää ettei keksi metsätuloille oloaan ja eloaan hyödyttävää käyttöä. Näitä tarinoita on jo niin monet nähty kun perikunta kiittää pihilistiä metsänsä pihtaajaa. Silloin alkaa kyllä aukkoa railona aueta. Näitä on tullut maaseutua kiertäessä nähtyä ja kuultua rehvakasta metsien kovaa tasokehuntaa. Ja pirtti on kuin surkeuden kammotus. Lähes paskaläjä nykyaikaiseen asumiseen verrattuna. Ja vielä ihmetellään kun ei maaseudulta talot mene kaupaksi. Useimmiten niitä ei voi enää edes taloiksi sanoa. Puolisohan niistä on yleensä jo kykintä nostanutkin aikapäiviä sitten.

  Metsäkupsa

  Näin maaseudulla usein on ,kuten Jesse kärjistäen kirjoittaa.Usein metsä/maatilan omistajaksi tulleet sukupolvenvaihdoksen tai perinnönkautta.Sitten siinä elelleet pientä välttämätöntä kohennusta tehden ja kalleutta valittaen.Puuta on metsässä ,josta pieniä tipsauksia sitten myyvät.Ihmehtelevät kylläkin toisten puukauppoja ja odottelevat milloin toimen naapurilta puut loppuvat.Lopputulos usein toimeliaan metsät ovat puutehtaita ja talouskeskus loistaa.Sitten nämä taantuvat jättävät jälkeensä loppuun eletyn,korjausvelkaisen talouskeskuksen.Metsässä on puuta,jonka perilliset sitten silittävät,kun talokin olikin lähes arvoton ja rahat eivät olleet nollakorkotilillä turvonneet perillisille riittävästi.

Esillä 3 vastausta, 421 - 423 (kaikkiaan 423)