Keskustelut Puukauppa Enska sulkee pk 6:sen Oulussa

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 164)
 • Enska sulkee pk 6:sen Oulussa

  Merkitty: 

  Enska tekee ilmastoteon, hienoa, että lopetetaan turha paperin valmistus 500000t/y. Tällaisia ilmastotekoja tarvitaan muiltakin suuryhtiöiltä.

 • petep

  Ja tilalle tulee kertonkikone joka syö paljon enemmän puuta mitä tehdas nykyään . Onko tämä hyvä teko ?

  Tolopainen

  Ehdottomasti, sähköenergiaa kuluu vähemmän ja metsiin lahoava puu saadaan markkinoille. Pois lahoamasta ja tuottamasta hiiltä ilmakehään, sitähän siellä on kuulemma jo liikaa. Markkinataloudessa on tehtävä sitä tuotetta, joka menee kaupaksi.

  anttik

  Ehkä kemikaalien käyttö vähenee, koska käytetään valkaisematonta sellua. Valitettavasti tulee myös työttömiä ihmisiä.

  Jätkä

  Muuten hyvä, mutta pohjoisen puuta ei pitäisi käyttää.

  anttik

  Lahopuuta on turha kaupatakkaan sinne. Energiasäästöistä en menis takuuseen, koska puunkäyttö lisääntyy.

  anttik

  Jätkä, kerro hieman tarkemmin?

  Tolopainen

  Kartongissa voi olla kierrätyskuitua 85%, mutta ei Oulussa. Hakkuureservejä on suuret määrät Oulusta etelään, pohjoiseen ja itään, mutta erittäin vähän länteen. Miksi työpaikoista noin suuri huoli, kun on lähes kaksi vuotta aikaa siirtyä pois. Kun Microsoft vähensi Oulussa, työt loppuivat muutamassa kuukaudessa paljon isommalta joukolta.

  anttik

  Todennäköisesti ”länsipuoli” on hakattu sileäksi..=D

  petep

  Eiköhän tuosta neljästäsadasta saada työnnettyä eläkkeelle joku osa.  Ja miten lie hoitavat rekryt sitten sinne uudelle koneelle sen aika näyttää.  Toki sinne uudelle ei oteta ketään ulkopuolista vaan sukulaissuhteilla kuten tuossa talossa aiemminkin.

   

  Automiehille ralli vaan kasvaa ja taksat huononee,vaan aina ne joku velkasaneerauksessa oleva firma  ajaa puut tehtaalle.

  Metsäkupsa

  Markkinataloudessa on tuotettava sellaista tuotetta mille on markkinoita.Henkilöstön kannalta se ikävä uutinen,mutta siihen on syytä sopeutua ja muuntokoulutukseen, uusille työmaille on muutkin rakennemuutoksessa joutuneet hankkiutumaan.Tulee ilmeisesti tilalle sentää kartonkikone.Vuosituhannen alussa kun paperikone alas ajettiin,niin ei siihen metsäteollista jatkajaa tullut.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 164)