Keskustelut Puukauppa Enska sulkee pk 6:sen Oulussa

Esillä 10 vastausta, 141 - 150 (kaikkiaan 164)
 • Enska sulkee pk 6:sen Oulussa

  Merkitty: 

  Enska tekee ilmastoteon, hienoa, että lopetetaan turha paperin valmistus 500000t/y. Tällaisia ilmastotekoja tarvitaan muiltakin suuryhtiöiltä.

 • Tolopainen

  Tämä pääluottamusmies vaikutti asialliselta tyypiltä, kun haastateltiin tv:ssä.  Ei lähde satuja kertomaan, mutta ei viitsi myöskään toimittajan juttuja kommentoida tuossa tilanteessa. Eihän tuossa mitään erikoista ole tulossa, vahennyksiin on aikaa vielä lähes pari vuotta ja osa eläköityy osa lähtee muihin töihin, parisataa saa loppupeleissä loparit. Suomessa saa vapaasti vaihtaa työpaikkaa, jos näyttää että nykyisellä työnantajalla menes heikosti,  pääsee helposti lähtemään, jos ei ole ns.avainhenkilö. Heille ykeensä nostetaan palkkaa, jotta pysyisivät talossa, vaikka olisi yt neuvottelutkin menossa.

  anttik

  Kovin on tiedottaminen vähäistä. On paljon asioita mistä ei paljon tietoa anneta. Tietäneekö nuo itekkään mitä ollaan tekemässä. Tuntus oudolta jos esim. valkaistu havusellu jäis pois? Koska sellunmyynnillä tehdään tulosta.. tiijä häntä.. perin outoa.

  Tolopainen

  Kyllä suunnitelmat tehtaista tiedetään, mutta ei voi tiedottaa, ennen yt neuvotteluja tai voivat joutua oikeuteen muotovirheen takia ja maksamaan työntekijöille korvauksia. Neuvottelut  on ns. käytävä ikäänkuin niissä jotain sovittaisiin ja senjälkeen kerrotaan tulos.

  anttik

  Eipä se ihan noin mene.. se mitä ulos annetaan onkin eri juttu..

  Tolopainen

  Spekuloorahan  mitä spekuloorahan, mutta 6 viikon päästä tiedetään mitä suljetaan ja mitä jää. Lopullinen päätös voi myös olla se että kartonkikonettakaan ei tule. Eli metsänomistajienkin tulonsiirrot voi jäädä vähäisiksi. Ruotsalaisillakin on edustajat yhtiön hallituksessa, kyseessä ei ole suomalainen yhtiö, omistus on pääosin muualla.

  anttik

  Kyllä vaan tietoa saadaan, muttako ei jaksa oottaa.. 🙂

  Tolopainen

  Yhtiön toimitusjohtaja on nykyisin joku hurri Sunström. Fuusiossa Ruotsista tuli uusia tehtaita ja runsaasti vesivoimaa, jotka Härmälä järjesteli pilkkahintaan Forttumille. Fuusio oli ruotsalasille suorastaan typerä. Lisäksi yhtön tuoteet ovat pääosin paperia, jonka kysyntä laskee vauhdilla. Onkohan koko yhtiötä olemassa enää 10v päästä, saatetaan pilkkoa.

  anttik

  Suomessa on puhuttu jo pitkään metsäteollisuuden suurfuusiosta.

  Tolopainen

  Se olisi aika järkevä liike yhtiölle mutta huono metsänomistajille UPM ja ML voisivat jakaa Enskan Suomen toiminnot ja ruotsalaiset palaisivat omalle hiekkalaatikolle, kun ei tuosta yhteistyöstä ole mitään hyötyä. Suomen tehtaiden arvo ei ole enää juuri mitään, ne on muutamalla sadalla miljoonalla maksettu.

  anttik

  Kyllä vaan, ML ja yksi suuri toimija.

Esillä 10 vastausta, 141 - 150 (kaikkiaan 164)