Keskustelut Puukauppa Enska sulkee pk 6:sen Oulussa

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 164)
 • Enska sulkee pk 6:sen Oulussa

  Merkitty: 

  Enska tekee ilmastoteon, hienoa, että lopetetaan turha paperin valmistus 500000t/y. Tällaisia ilmastotekoja tarvitaan muiltakin suuryhtiöiltä.

 • Tolopainen

  Tuo saattaa vaikuttaa paikallisiin puumarkkinoihin, kun 1,5 Milj m3 ostotarve markkinoilta poistuu, joko tilapäisesti tai pysyvästi.

  sitolkka

  Pohjois-Pohjanmaan metsissä on loppujen lopuksi puumäärältään hyvin pienet hakkuureservit. Metsät ovat niin huonoja, että harvennuskertymät ovat hyvin vähäisiä. Äkkiä ne olisi kateltu jos tosissaan puuta tarvittaisiin. Pohjois-Pohjanmaa ei ole metsämaakunta.

  anttik

  Tokihan eläköitymisiä tulee suhteellisen paljon. Nuorille kyvykkäille ihmisille tulee tietenkin työpaikka kartonkikoneelle.

  Tolopainen

  Paperimiehistä voidaan kouluttaa lähihoitajia, niitä tarvitaan 4000 kun hoitajamitoitus nostetaan 0,7%:iin vanhainkodeissa, eli tarvitaan vielä kymmenen vastaavan  suuruista vähennystä. Toivottavasti suurteollisuus sulkee muuallakin laitoksiaan ja vähentää päästöjään.

  Aimo Jortikka

  Pohjois- suomen metsätellisuuden alasajo alkoi sitten jo ennen vaaleja, arvioivat varmaan että metsähallitukselta ei enää irtoa puuta entiseen malliin, joten parempi alkaa vähentää tuotantoa.

  petep

  60 000 euroa vuodessa tienaava ja siitä sitten lähihoitajaksi. Tolopainen osaa lajin joka on sarkasmi.

  Tolopainen

  Oulussa näyttää olevan 1150 avointa työpaikkaa, jotta väki voi käydä tehtaalla vähiin ennen 2020 vuoden loppua. Eihän missään tietenkään makseta peruskoulupohjalta 80k€ vuodessa kuin paprutehtaalla.

  petep

  Siinä voi monella tulla pieni allergia tuon palkan jälkeen kun pitää mennä normaalisti palkatuille työmarkkinoille.

  Toki siihen menee muutama vuosi ennen kuin ovat katselemassa uutta työpaikkaa. Päivärahat pitää kotihommissa aika pitkään ja siinä kohtaa kyllä avoimia työpaikkoja saattaa olla 150 kun aika voi olla ihan toinen .

  sitolkka

  Puoleenhan se palkka putoaa kun muihin hommiin joutuvat. Ei varmaan paljoa innosta, mutta minkäs teet.

  petep

  Lähihoitajako tienaa puolet noiden palkasta ? 😀  Neljäsosa on aika lähellä . Jos olet ikäsi ollut arkittamolla töissä ja ikää on +50 v niin se työeälämä taitaa olla sitten siinä . No ehkä ei ole velkaa niin ei nämä huono-osaisimpia ole sentään.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 164)