Keskustelut Puukauppa Enska sulkee pk 6:sen Oulussa

Esillä 10 vastausta, 151 - 160 (kaikkiaan 164)
 • Enska sulkee pk 6:sen Oulussa

  Merkitty: 

  Enska tekee ilmastoteon, hienoa, että lopetetaan turha paperin valmistus 500000t/y. Tällaisia ilmastotekoja tarvitaan muiltakin suuryhtiöiltä.

 • A.Jalkanen A.Jalkanen
  anttik anttik

  Tämmösiä kaivataan myöskin tänne ”poronhoitoalueelle”.

  Apli

  Tämä päätöshän on tehty jo ajat sitten, nyt se kerrottiin julkisuuteen ja aletaan 6vk johtava työntekijöiden piina jossa katsotaan löytyykö heille jotain hyvää.. 6vk päästä aikaisintaan kerrottaan mites kävi. Toivossa on että myös toinen kone muutetaan kartongille ja sen näyttää aika, voi mennä myös romuksi kuten on esim UPM pysäytettyjen koneiden kohtalo ollut.

  Mäntymaita

  Keskusteluketjussa on puhuttu pohjoisen raaka-aineen riittävyydestä. Pohjois-Pohjanmaalla on koko Suomen suurimmat kestävät hakkuumahdollisuudet vv.2011-2020 (lähde Luke). Ohessa raportti Pohjois-Pohjanmaan metsä- ja puubiotaloudesta. Latauslinkki, tiedosto 3,2 MB:

  https://www.pohjois-pohjanmaa.fi/file.php?6015

   

  Jätkä

  Pk6 lienee jo hieman vanhanaikainenkin paperikoneeksi, joten vaikkapa sen päivittäminen kartongintekoon nostaa automaattisesti sen mahdollista tuotantokapasiteettia tonneissa mitattuna. Samalla myös raakapuun tarve lisääntyy itse asiassa moninkertaiseksi. Selluahan tarvittaisiin myös paljon enemmän kuin mitä nykymäärän puutavarasta saataisiin.

  Joskus on lanseerattu lause: ”Kehitys kehittyy” ja sen turvinhan täällä mennään.

  anttik anttik

  Siinäpä oli kattavaa tietoa pohjoisen puuvarannoista. Kiinnitin huomiota tuohon monta kertaa mainitusta raaka aineen edullisuudesta, tarkoittaa, että hinnankorotuksia tuskin tulee puunmyyjille. Toisaalta tuo selvitys kertoi myös sen, että ei ole kovin paljon mahdollisuutta kasvattaa puun käyttöä täällä. Ottaen huomioon suunnitellut investoinnit.

  Puuki

  Pohjois-Pohjanmaan, Kainuun ja Pohjois-Karjalankin alueilla on huomattavan paljon hakkuumahdollisuuksia  koska hakkuusäästöt kestäviin hakkuumääriin verrattuinakin on lisääntyneet paljon. Nuoria hyvin kasvavia metsiä on paljon.

  Pari lisäetua noilla alueilla ( ja myös Lapissa) on; männyllä sydänpuun osuuden korkea määrä ja suuri uuteaineiden pitoisuus.   Uudet bioöljy- ym. sivutuotteet tekee pohjoisen puusta entistä käyttökelpoisempaa raaka-ainetta juuri uutuustuotteiden valmistukseen selluteollisuudessa.

  Tulevaisuudessa myös myyjäpuolen kannattaa pitää puolensa eikä suostua myymään liian halvalla arvokasta puuta .  Tukkipuukin on arvokasta sopivien kasvuolosuhteiden vuoksi, kangasmailla kasvatettu mänty erityisesti.

  Rane2

  Nyt Sipola oli saanut tämän tulonsiirtoidean kirjalliseen muotoon.Muotoiltuna ikäänkuin metsänomistajat veisivät Oululaisilta työläisiltä leivän suusta.Epäilen ettei ole vahinko näinä vaaleja edeltävinä hakkuumääräkeskustelun aikoina.

  https://yle.fi/uutiset/3-10700815

  Perassic Park Perassic Park

  On kyllä aika erikoisesti YLE :n toimittajajuttunsa otsikoinut.

  Yhtä kaikki. Pohjoisen harvennusrästimetsille pieni positiivinen kysynnän lisäys

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Periaatteessa kun lavealla penselillä maalataan,niin Sipolan väittämä on todella kaukaa haettu ja kyllä harhapoluille päätyvä.Jos eukalyptyskuidun tuonti tuotantosuunan muutoksen takia loppuu,siinä kärsii varustamot.Taasen kotimaisen puun käytön lisäys tuo euroja metsänomistajille.Mutta tämä ei ole pois työläisiltä,mutta firma hyötyy kun vähemmällä työväellä tehdään  yksinkertaisempaa tuotetta isommalla katteella.Kuuluu samaan sarjaan,kuten väittämä yrittäjien ja firmojen työväen leivän viemisestä,vaikka ilman työnantajia,ei ole kyllä suuremmin työläisiäkään.

Esillä 10 vastausta, 151 - 160 (kaikkiaan 164)