Keskustelut Puukauppa Enska sulkee pk 6:sen Oulussa

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 164)
 • Enska sulkee pk 6:sen Oulussa

  Merkitty: 

  Enska tekee ilmastoteon, hienoa, että lopetetaan turha paperin valmistus 500000t/y. Tällaisia ilmastotekoja tarvitaan muiltakin suuryhtiöiltä.

 • anttik

  On teillä outoja käsityksiä paperimiesten palkoista. Eikä metsäteollisuus häviä mihinkään Suomesta. Nämä liikut perustuu ainoastaan voiton maksimointiin.

  MaalaisSeppo

  Paperia ei tuoteta enempää kuin kulutetaan. Ympäristön kannalta Oulun paperitehtaan sulkeminen on positiivinen asia, jos sen tuotanto on ollut ympäristölle haitallisempi kuin keskimäärin. Ehkä Tolopaisella on tästä tietoa tai luulottelee vain.

  Kulutuksesta riippuu mm ilmaston muutos. Liikaa ajatellaan tuotannon vaikutusta. Tuotanto kyllä alenee, kun kulutusta saadaan suitsittua. Painopaperin kulutus on laskussa ja printtimedian nousussa. Datakeskukset lisäävät reippaasti sähkön kulutusta. Suo siellä, vetelä täällä.

   

  anttik

  Hienopaperin hinta on ollut paineessa jo monta vuotta. Se yritys, joka ei lähde mukaan tähän kartonkibuumiin tulee pärjäämään tulevaisuudessa. Nimittäin, muutaman vuoden päästä alkaa uusi vikinä ja voivotus, kun kartonkia on koko muailma täynnä.

  petep

  Niin muttako meillä on tämä halpa ja pitkäkuituinen puu täällä niin ehkä se vielä pelastaa meidät pahalta.  Kemijärven lopettaminen oli virhe .mutta voipi olla että Oulun paperikoneen perään ei itketä .

  Apli

  Eipä tullu yllätyksenä, seuraavaksi odotan mitä UPM tekee Kaukaalla. Muutama paperikone on varmasti tulossa tiensä päähän lähivuosina, tuskimpa monestakaan tehdään kartonki konetta.

  pystykorvat

  Kotimaisuusaste ainakin tuotteessa kasvaa. Tuohon ”taidepainopaperiin kun kuskattiin kalsiumkarbonaattia Norjasta luokkaa sadoin tuhansin tonnein vuositasolla. Ja ”savea” Englannistakin taidettiin tarvita jonkin verran.

  anttik

  Niinpä, kyllä säästöt on huomattavia. Esim. eucan pulpperoinnit loppuu kokonaan, elikkä muiltakin osastoilta on vähennystarve olennainen. Myöskin välilliset vaikutukset on huomattavia.

  petep

  Ja rekkamiestenkään ei tarvi enään ajaa tappiolla paperia etelään…..

  arto

  Vesiteitse ne taitaa kulkea.

  petep

  Kyllä kulkee vesiteitse ja kuule kulkee tietäkin pitkin aika paljon . Nimimerkillä asun Oulussa ja olen ollut alalla töissä. Kulkee tietä pitkin aika paljon jopa  Norjan eteläkärkeen,  Ja Helsinkiin  monella menokuormana ollut ja ruokaa sitten ajavat Ouluun,

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 164)