Keskustelut Metsänomistus EU:n metsäpolitiikkaa

Esillä 10 vastausta, 1,591 - 1,600 (kaikkiaan 2,155)
  • EU:n metsäpolitiikkaa

    Hamuaako EU jo kohtuuttoman paljon päätösvaltaa sen suhteen, miten Suomen metsiä käytännön tasolla hoidetaan, metsäneuvos Heikki Granholm?

    http://areena.yle.fi/audio/1-50799758

    EU:sta on tulossa paljon lainsäädäntöä joka koskee metsiä: LULUCF-asetuksen tarkennus, biodiversiteettistrategia (mm. suojelupinta-alan tavoite 30 %), kestävän rahoituksen kriteerit ja ilmastopaketti. Haastattelussa taustaa.

  • Petkeles

    Perustavanlaatuisia oivalluksia Peralla.

    Olisiko tässä ajattelun jatkumossa seuraava ahaa-elämys se, että myös aikaisempi metsäpolitiikka on ollut sitä ”politiikkaa”, eikä objektiivista toimintaa maailmassa, joka vaan sattuu olemaan sellainen?

    Perassic Park

    Arvatenkin noin on ollut ennenkin.

    Ehkä kuitenkin kansainvälisessä politiikassa -enemmän kuin täällä hörmässä on totuttu. Totuus on se mitä poliittisessa kaupankäynnissä syntyy lopputuloksena.

    Ääriesimerkkinä olkoon Erdokanin vedätys Suomen ja Ruotsin Natojäsenyyden hyväksynnässä.

     

    Scientist

    Tieteen avulla metsät on myös saatu kasvamaan paremmin kuin 1960- luvulla, vaikka nyt pieni notkahdus kasvussa. Edelleenkin viime vuonna metsien hiilivarasto lisääntyi Tilastokeskuksen mukaan. Tiede ei useinkaan anna yksiselitteisiä vastauksia miten on toimittava. On tehtävä poliittisia valintoja. Jopa ns. eksakteissa tieteissä paradigmat muuttuvat. Timmermansilla hieman naivi käsitys tieteestä.

    Gla
    A.Jalkanen

    Timmermans kehui jossain haastattelussa, että meillä on Suomessa pätevät metsäntutkijat, aivan kuten onkin. Miksi komissiossa sitten ei uskota meitä, esimerkiksi kun sanomme, että jatkuvapeitteinen malli ei sovi pääosaan metsistämme.

    Tutkimus ei kuitenkaan vastaa kaikkiin kysymyksiin vaan politiikallekin jää tilaa. Itse mietin juuri, että varmasti Timmermans voi tietää ja ymmärtää enemmänkin metsätalouttamme kuin mitä hän voi poliittisista syistä julkisuudessa paljastaa.

    Husq165R

    Glalta hyvä linkki tähän tarpeeseen. Hajanaisessa, 3,5 v vanhassa  jutussa lähteenä mm. Tiirola ja Metsälehden toimittaja (katkoviiva kaaviossa, Metsälehden ennuste). Juttuhan sinällään on melko erikoinen ajatuskokoelma.

    (Mukana myös Luken heppu kertomassa kasvunäkymiä Lapin osalta vuodelle 2019.)

    Noissa viimeisimmissä viikon vanhoissa arvioissa nuo objektiiviset tutkijatahot eivät kai olleet mukana. Liekö tuota juttua nyt sitten mielekästä lähteä vertaamaan viikon vanhaan. Vai tyrmätäänkö tämä uusin arvio vetoamalla v 2019 toiveikkaaseen ennustukseen: Muutosta ei ole voinut tapahtua. Ja silloin oli paremmat laskijatkin asialla (Tiirola ja ML:n toimittaja)

    mehtäukko

    Tiirola on MTK:n metsävaltuuskunnan pj. ja siten niitä harvoja, jotka puolustaa yksityismetsänomistusta Suomessa. Tämä taho taitaa yksin viitata eri tilanteissa lopulta  perustuslailliseen omistusoikeuden suojaan.

    Eikö sellaisen ”suojan” täytyisi toimia ”loppuun asti” tarkoituksessaan? Natura oli sosialisoinnin irvikuva. Onko meneillään oleva eurostoliiton vyörytys sen toinen vaihe?

    Husq165R

    Tiedän Tiirolan tittelin MTK:ssa. Sitä en tiennyt, että hän on Suomen hiilinielujen laskennan asiantuntija.

    Visakallo

    Ketkä Husq165R mielestäsi ovat parhaita hiilinielujen laskijoita Suomessa?

    Rane

    Todellisen hiilinielulaskennan asiantuntijan tunnistaa siitä että hän pitää kivihiilen polttoa ilmaston kannalta parempana vaihtoehtona kuin puun polttaminen.Eli esim. ympäristöjärjestöjen erityisasiantuntijat ja vaikkapa Syken Sampo Soimakallio.

Esillä 10 vastausta, 1,591 - 1,600 (kaikkiaan 2,155)