Keskustelut Metsänomistus EU:n metsäpolitiikkaa

 • Tämä aihe sisältää 1,900 vastausta, 81 ääntä, ja päivitettiin viimeksi sitten AvatarKurki toimesta.
Esillä 10 vastausta, 1,741 - 1,750 (kaikkiaan 1,900)
 • EU:n metsäpolitiikkaa

  Merkitty: 

  Hamuaako EU jo kohtuuttoman paljon päätösvaltaa sen suhteen, miten Suomen metsiä käytännön tasolla hoidetaan, metsäneuvos Heikki Granholm?

  http://areena.yle.fi/audio/1-50799758

  EU:sta on tulossa paljon lainsäädäntöä joka koskee metsiä: LULUCF-asetuksen tarkennus, biodiversiteettistrategia (mm. suojelupinta-alan tavoite 30 %), kestävän rahoituksen kriteerit ja ilmastopaketti. Haastattelussa taustaa.

 • Visakallo Visakallo

  Kevättalvella aavistushakatun turvekorven kannot on nyt tienvarressa. Harvoin näkee niin kauttaaltaan mustaa maanpintaa. Eipä siinä kivet kolise keväällä pottiputkeen!

  marttitapio

  Toistakymmentä vuotta sitten minulla oli savotta, joka oli myös mustalla mullalla kantojen noston jälkeen. Ei kolissu kivet tuolla parin hehtaarin kuviolla, vaikka savi paikoin tulikin esiin. Myyrät tykkäsivät tuosta auringon lämmittämästä maasta niin, että lisääntyivät tuhottomasti. Kuusen taimet tulivat syödyksi parin sentin tyngiksi jo pitkittyneen syksyn aikana. Myyrätkin kuolivat nälkään talven aikana, mikä oli laiha lohtu. Keväällä uudet taimet maahan, mutta luonto oli jo ehtinyt edelle. Vatukon kanssa ”taistelua” useampi vuosi, mutta lopputuloksena kuitenkin hyvin kasvava kuusikko.

  Meni hiukan metsänhoidon puolelle, mutta odottaisin kuitenkin näiltä mepeiltämme enemmän metsä ja yleensä kasvuoloistamme ajantasaista tietoutta ja tulkintaa metsänhoitomme tasosta. Ville nyt puhuu omiaan, mutta kun nämä jokunen muukin saman suuntaisesti, niin järkiäänetkin peittyvät.

  Visakallo Visakallo

  Mitä pidemmälle tämä Ukrainan sota kestää, sitä kauemmas näkyy EU:n komissio ja  muu valtaeliitti erkaantuvan eurooppalaisten elämästä. Metsäasiat ja erityisesti puuperäistä energiaa koskevat linjaukset alkavat olla jo täyttä sirkusta ja suoranaista pelleilyä. Kasvot tulevat seuraavassa europarlamentissa vaihtumaan, mutta tähän nykyiseen tilanteeseen siitä ei valitettavasti ole apua. Historiankirjoitus tulee olemaan tästä nykyisestä ajasta armoton.

  Reima Muristo

  Enemmän kannattaisi olla huolissaan mhy-mtk:sta. Missä puunmyyjien edunvalvonta?

  Scientist Scientist

  Pm Marinilla ei näytä olevan selvää kantaa EUn metsäpolitiikkaan. Ymmärtääkö ? Ruotsin demarihallitus ottanut selkeän kriittisen kannan.

  Visakallo Visakallo

  Marin on osoittanut pääministerinä ollessaan monessa suhteessa aivan kelvollista kehityskaarta. Jaksan vielä uskoa hänen metsä-heräämiseensäkin, vaikka paine vihervasemmalta laidalta häntä kohtaan on koko ajan valtava. – Voimia hänelle!

  Visakallo Visakallo

  Pääministeri Marinin heikoin kohta on talouden laajempi osaaminen. Se on toki jonkin verran ymmärrettävääkin, koska samantapaista ”velasta ei tarvitse välittää” -ajattelua oli havaittavissa jopa täällä Metsälehden palstalla, jossa sitä ei uskoisi edes vastaan tulevan.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Olisiko ongelma se että EU:lla ei ole varsinaista metsäpolitiikkaa, eikä näin ollen synny kokonaiskuvaa metsän merkityksestä. Hesarissa on viime aikoina mielipiteissä kritisoitu kestävän kehityksen käsitettä liian talousmyönteiseksi. Politiikkojen arviointiin ja kehittämiseen se kuitenkin sopii: pitää huomioida samanaikaisesti asioiden taloudelliset, ekologiset ja sosiaaliset (sis. kulttuuriset) puolet. Niin että tuleville sukupolvillekin on elinkelpoinen planeetta.

  PEOPLE, PLANET, PROFIT.

  Visakallo Visakallo

  Suomen metsiä alettiin hyödyntää teollisuuden tarpeisiin 1800-luvun puolivälistä, eli n. 170 vuotta sitten. Mistä johtuu, että vasta nyt metsistä tuli meille ilmasto- ja ympäristöongelma?

  Per Ä Reikäs

  Sanna pitää puolemme

  Meitä Sorsita

Esillä 10 vastausta, 1,741 - 1,750 (kaikkiaan 1,900)