Keskustelut Metsänomistus EU:n metsäpolitiikkaa

Esillä 9 vastausta, 1,731 - 1,739 (kaikkiaan 1,739)
 • EU:n metsäpolitiikkaa

  Hamuaako EU jo kohtuuttoman paljon päätösvaltaa sen suhteen, miten Suomen metsiä käytännön tasolla hoidetaan, metsäneuvos Heikki Granholm?

  http://areena.yle.fi/audio/1-50799758

  EU:sta on tulossa paljon lainsäädäntöä joka koskee metsiä: LULUCF-asetuksen tarkennus, biodiversiteettistrategia (mm. suojelupinta-alan tavoite 30 %), kestävän rahoituksen kriteerit ja ilmastopaketti. Haastattelussa taustaa.

 • Scientist Scientist

  Onko näissä vertailuissa huomioitu se, että huomattava osa Suomen uusiutuvasta energiasta tulee sellutehtaiden jäteliemen/mustalipeän poltosta. Saksassa ei ole niin, vaan siellä poltetaan edelleen paljon kivi- ja ruskohiiltä.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Näin jossain sellaisen luvun että Saksassa kantorahatulo on puolet pienemmillä vuotuisilla hakkuilla (40 vs 80) noin kaksinkertainen (4 mrd vs 2 mrd) kuin meillä, eli karkeasti laskien kantohinnat motille ovat siellä nelinkertaiset?

  Visakallo Visakallo

  Puuki on oikeassa. Miksi Suomessa pitäisi toteuttaa sellaisia saksalaisia metsäoppeja ja -menetelmiä, vaikka ne eivät tänne edes sovellu? Saksassa asuu 15,5 kertainen määrä ihmisiäkin, vaikka maittemme pinta-alat ovat samat. Saksan metsissä menestyy lisäksi sellaisia puulajeja, jotka eivät meillä edes kunnolla kasva.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Komissiossa eivät ymmärrä että täällä on erilaiset metsät kuin Keski-Euroopassa. Meidän meppien pitäisi ymmärtää ja silti he allekirjoittavat esim. Fern-järjestön aloitteen. Kyllönenkin pohjoisen tyttönä hyvin tietää olosuhteet.

   

  Jätkä

  Sakemanni vain osaa tehdä hyvät vehkeet ja myös osaa käyttää niitä. Sen lisäksi he osaavat tehdä kauppaa.

  Kun Suomalaiset jalostavat valikoitua männyn tyvitukkia, täällä paraimmillaan tehdään niistä kantellia. Jos sahaus onnistuu tavalla, josta saksalainen on innoissaan, saattaa satamahinta nousta tonnin kieppeille kiintoa kohti ( liimakantelli)

  Jos joku Suomalainen yritys alkaisi tehdä kyseisistä okattomista saheista ikkunanpokia, aihio lykättäisiin höyläkoneesta läpi, jolloin tulisi nopeasti siisti pokapuu -ja paljon oksatonta kutterinpurua.

  Kun Saku tekee siitä samanlaisen puukappaleen, niin höyläkone on rakennettu niin monipuoliseksi, että esim huullosta ei jyrsitä, vaan se leikataan niin, että poistetusta osasta tulee pieni lista tai pari, sama toisella sivulla. Pokapuun lisäksi tulee siis useampi lista ja huomattavan vähän oksatonta kutterinpurua. Porukat kävivät vuosia sitten opintomatkalla saksassa ja siunailivat mäntylistan kuutiohintaa: 45 000 €.

  ”Ei konsti ole mikään temppu, kun sen osaa”.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Juu. Tästäkin on keskusteltu näemmä aiemmin ketjussa ”Mistä laatupuuta ikkunatehtaalle” noin 4 vuotta sitten.

  Visakallo Visakallo

  Älkää hyvät ihmiset ainakaan toivoko täyspuuikkunoita takaisin tänne Suomen ilmastoon!!

  Kurki

  Saksassa ”Puuston kokonaistilavuus 2 800 milj. on likimain samansuuruinen kuin Ruotsissa, mutta noin kolmanneksen suurempi kuin Suomessa.”

  Oliko tämä Hesarin tietoa?

  Suomen runkopuuvaranto on 2500 milj.m3 ja Ruotsin 3500 milj.m3.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Ei ole Kurki Hesarin tietoa se. Hesarin tilasto oli vuodelta 2015 ja siinä Saksan puuvaranto oli 3,663 mrd ja Suomen tuona ajankohtana 2,3 mrd, nyt jo siis suurempi. Vuotuinen kasvu on maissa samaa luokkaa mutta hakkuiden määrä on Saksassa pienempi. Ikärakennetta en tiedä Saksan osalta.

Esillä 9 vastausta, 1,731 - 1,739 (kaikkiaan 1,739)