Keskustelut Metsänomistus EU:n metsäpolitiikkaa

Esillä 10 vastausta, 1,761 - 1,770 (kaikkiaan 2,139)
  • EU:n metsäpolitiikkaa

    Hamuaako EU jo kohtuuttoman paljon päätösvaltaa sen suhteen, miten Suomen metsiä käytännön tasolla hoidetaan, metsäneuvos Heikki Granholm?

    http://areena.yle.fi/audio/1-50799758

    EU:sta on tulossa paljon lainsäädäntöä joka koskee metsiä: LULUCF-asetuksen tarkennus, biodiversiteettistrategia (mm. suojelupinta-alan tavoite 30 %), kestävän rahoituksen kriteerit ja ilmastopaketti. Haastattelussa taustaa.

  • Visakallo Visakallo

    Saksa onkin nyt kääntymässä EU:n yhteisvelan kannalle, eli yhteisvelka tulee. Suomi vielä vastustaa, mutta kohta ollaan sellaisessa talouskusessa, että ollaankin avun tarpeessa. Paljon on vettä virrannut Vantaanjoessa, kun Suomen demaritkin kääntyivät jo kannattamaan menoleikkauksia.

    Visakallo Visakallo

    Meillä on oltu hyviä keksimään tulonlähteitä, joita ei ole olemassa. Aivan huonoksi ei tässä jää EU:kaan. Ennallistamisen kustannukset olisivat Suomen osalta miljardin vuodessa, mutta tuloa tulisikin kymmenen miljardia. Tässä on noudatettu taikureiden vanhaa ohjetta, että kun vedät hatusta, vedäkin kunnolla!

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Ennallistamisesta on ilmeisesti komission salainen laskelma kun sen perusteita ei kerrota missään. Tällaisiin pohjaten sitten pitäisi tehdä rahoituspäätöksiä ennallistamiseen. Ei kyllä synny tällä keinoin. Meidän omat virkamiehet joutuvat nyt esittämään pätevät laskelmat sekä ennallistamisen keinoista, pinta-aloista että kansantaloudellisista vaikutuksista ennen kuin asiaan kannattaa sijoittaa yhtään rahaa.

    Visakallo Visakallo

    Alkoikohan Elokapinalla pussin pohja paistaa, kun ovat nyt ottaneet kaikki kolme suurta metsäyhtiötä tähtäimeensä? Olisi hyvä, jos joku Elokapinan ylemmiltä oksilta tulisi järkiinsä ja paljastaisi rahoituskuviot.

    Rukopiikki

    EU:lla ei ole perussopimuksien mukaan mitään valtaa Suomen metsäpolitiikkaan. Eikä suomen  viranomaisilla mitään oikeutta rajoittaa alkoholin vapaata kauppaa ja periä siitä veroja. Kuitenkin taas sitä yritetään. Suomi on byrokratialtaan sairas maa. Kansa huijattiin EU:hun lupailemalla viinit ja jopa viinatkin ruokakauppaan ja autoverojenkin piti pudota Saksan malliin.

    Visakallo Visakallo

    Väkisin tulee ajatus, että EU:n komissio on erkaantunut yhä kauemmas todellisuudesta. Alkaa ihminen olla aika ahtaalla tuon vähintään 90% ennallistamisen jälkeen! Ketä tällainen hulluus oikein palvelee?

    IL: Heikentyneen luonnon ennallistamisella tarkoitetaan esimerkiksi pelloiksi tai rakennuksille raivattujen alueiden saattamista takaisin kohti luonnontilaa. Komission esityksen tavoite on, että luontoa ennallistetaan kasvavasti: 2030 mennessä vähintään 30 prosenttia, 2040 mennessä vähintään 60 prosenttia ja 2050 mennessä vähintään 90 prosenttia.

    Puuki

    Metsää on suht. helppo ennallistaa ja jopa lisätä metsien  hiilen sidontaa jo muutamassa vuosikymmenessä korjuun jälkeen.   Rakennusmaaksi joskus raivattuja alueita voi olla vaikeampi ennallistaa.   Ja mm. Hollannin peltoaluiden ennallistaminen takasin merialueeksi saattaa sekin aiheuttaa harmaita hiuksia Timmermansin kotimaassa ainakin.

    Hyvä artikkeli MU:ssa pölyttäjistä ; ei siis ole mennyt ihan niin kuin jotkut tahot haluaa kerrottavan .  Eteläisiä lajeja on tullut pohjoisten tilalle. Mutta hyvin tärkeä asia kuitenkin olisi suojella pölyttäjiä myrkyiltä ja muulta tuholta (kuten myös turvemaapeltoja) , jos aikomus on jatkaa ruoan tuottamista ja  -syömistä jatkossakin.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Nuo ennallistamisen tavoitepinta-alat kuulostaisivat jotenkin järkeviltä, mikäli ne laskettaisiin osuuksina biodiversiteettistrategian tiukasti ja osaksi suojeltujen alueiden pinta-aloista. Toisin sanoen 30 % pinta-alasta olisi vähintään osaksi suojeltua, ja tällä pinta-alalla pitäisi tehdä jotain ennallistavia toimenpiteitä.

    Reima Muristo

    Suomessa on ennallistamiseen riittävästi vaikka peltopintaa, jotka eivät tuota mitään, viljellään vain tukien takia.

    Jätkä

    Ennallistaminen on itseasiassa sairas ajatus. Jos täydelliseen ennallistamiseen pyritään, niin eihän se ole sitä, että palataan muutaman kymmenen vuoden takamatkalle, vaan pannaan raja vaikka 10 000 vuotta taaksepäin.

    Kyllä metsittämistä riittää! Luonnontilaan saattaminen edellyttää sitä, että ihmiskuntaa pitää voimakkaasti harventaa, että luontoa ei vahingoiteta lainkaan. Puuta ja muuta ei voida käyttää lainkaan, vaan sen on jäätävä siihen missä se on.

    Kehityksen on kehityttävä, mutta voimme hieman harkita, mitä ja miten kehitetään – takaisinpaluuta ei ole.

Esillä 10 vastausta, 1,761 - 1,770 (kaikkiaan 2,139)