Keskustelut Metsänomistus EU:n metsäpolitiikkaa

Esillä 10 vastausta, 1,891 - 1,900 (kaikkiaan 1,912)
 • EU:n metsäpolitiikkaa

  Merkitty: 

  Hamuaako EU jo kohtuuttoman paljon päätösvaltaa sen suhteen, miten Suomen metsiä käytännön tasolla hoidetaan, metsäneuvos Heikki Granholm?

  http://areena.yle.fi/audio/1-50799758

  EU:sta on tulossa paljon lainsäädäntöä joka koskee metsiä: LULUCF-asetuksen tarkennus, biodiversiteettistrategia (mm. suojelupinta-alan tavoite 30 %), kestävän rahoituksen kriteerit ja ilmastopaketti. Haastattelussa taustaa.

 • Reima Muristo

  Puun kantohinta on noussut, ennenkaikkea energiapuun.
  Purra tosin eduskunnassa valitteli metsäteollisuuden heikkoa kannattavuutta samaan aikaan ne tekevät parasta tulosta, ei sitä muuten persuksi pääsisikään.

  Puuki

  Ei ole puun hinnat nousseet kuten olis pitänyt markkinataloudessa nousta. Hyvistä leimikoista ei makseta edelleenkään niiden arvoa vastaavia hintoja. Eikä energiapuun hinta ole paljon noussut,   ei ole lähelläkään sen energiasisällöstä johdettua hintaa.

  Sertifionnin kriteerit on kiristyneet ja ne metsä-ja ls-lain kanssa riittäisi hyvin nykyiseen tapaan metsille.

  Visakallo Visakallo

  Osaako joku kertoa, miksi Suomen ja Ruotsin poliitikkojen näkemykset maidensa metsätalouden tulevaisuudesta eroavat niin paljon toisistaan? Samaan aikaan kun meillä ollaan vaatimassa hakkuiden vähentämistä ja lisäsuojelua, Ruotsissa ollaan lisäämässä metsien kasvua ja puunjalostusteollisuutta.

  Nuakka

  Suomen ja Ruotsin ero selviää monessa asiassa. Ruotsissa Abba, meillä Maija Vilkkumaa. Ruotsissa Volvo, Scania, Jas, meillä Sisu. Ruotsissa Spotify,  meillä entisten nuorten sävellahja. Eikä tilanne korjaudu ihan heti, juuri kuulin lukion ryhmätyöstä työllisyyden parantamiseksi, opettaja moitti ryhmää oikeistolaiseksi kun ehdottivat kotiin maksettavien tukien tarkastelemista.

  Puuki

  Ruotsi ei yritä olla mallioppilas EU.ssa ja siellä osataan ajatella omaa etuakin toisin kuin täällä Tossavaisten luvatussa maassa.

  Mitä erityistä oikeistolaista esim. kotitalousvähennyksen käytön tarkastelemisessa olisi ?

  mehtäukko

  Ruotsissa nähdään asioiden kauaskantoisuus aivan eri tavalla. Kun todelliset pitkän ajanjakson kertyneet ongelmat tunnetuissa maissa ja maanosissa ovat edelleen jatkuessaan tulleet tappiinsa, täältä aiotaan tuhota kaiken varalta ja esimerkkinä syntynyt kehitys. Sillä ei pelasteta klobaalisti mitään. Tämä on pähkähullua viherpolitiikkaa

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Vaalit lähestyvät ja oikeiston ja vasemmiston ero kannattaa hahmottaa ja myös se että keskusta on siinä keskellä samoin kuin ruotsalaiset. Yksinkertaistaen: oikeisto haluaa kepittää köyhät töihin vähentämällä tukia. Kotitalousvähennys käy oikeistollekin, koska siitä hyötyvät hyvätuloisetkin saman määrän euroja.

  Nuakka. Meillä on kuitenkin Lightyear, itselataavan sähköauton kokoonpano Uudessakaupungissa.

  Puuki

  Metsät ja maatalousmaat on tainneet jäädä politikoinnin vangiksi ja esim. mo:t sijaiskärsijöiksi, kun metsien käytössä on jo toimivat säännöt Suomessa olemassa mutta valtataistelu päätäntävallasta käy kotimaassa (ELy-keskus vs Metsäkeskus) ja toisaalta EU:n ja yksittäisten maiden välillä.   Lobbarit on sitten vihrvas (+Pietikäinen kok ) tai muita joiden ääni näyttää jääneen ainakin toistaiseksi vähemmistöön komissioon päin.

  Valmet alkaa valmistaa vetyautoja Suomessa.  Kalliita ovat mutta päästöt pieniä tai olemattomia.

  Tolopainen

  Puunkäyttöä pitää lisätä ja suojelualueita vähentää, niitä on Suomessa jo aivan liikaa puolet Euroopan suojelualueista on Suomessa

  Kurki

  Kannatetaan. Lisäksi turpeen käyttöä pitää lisätä ja nostoalueden pohjat heti istuttaa kasvamaan metsää. Tällä korvattaisiin metsäkatoa, jonka on arvioitui Suomessa olevan päästöksi +3,5 Mtn/v 14 000 ha/v metsäkadon osalta.

  Soiden ennallistamiset lopetettava suurten metaanipäästöjen vuoksi.

  Samoin metsien hiilinielusta kohkaaminen pitäisi lopettaa ja siirtyä miettimään miten fossiilisten polttoaineiden käyttö voitaiisin korvata nopeutetusti uusiutuvien käytöllä. Esim. enemmän biokaasua autojen polttoaineeksi.

Esillä 10 vastausta, 1,891 - 1,900 (kaikkiaan 1,912)