Keskustelut Metsänomistus EU:n metsäpolitiikkaa

Esillä 10 vastausta, 1,901 - 1,910 (kaikkiaan 1,912)
 • EU:n metsäpolitiikkaa

  Merkitty: 

  Hamuaako EU jo kohtuuttoman paljon päätösvaltaa sen suhteen, miten Suomen metsiä käytännön tasolla hoidetaan, metsäneuvos Heikki Granholm?

  http://areena.yle.fi/audio/1-50799758

  EU:sta on tulossa paljon lainsäädäntöä joka koskee metsiä: LULUCF-asetuksen tarkennus, biodiversiteettistrategia (mm. suojelupinta-alan tavoite 30 %), kestävän rahoituksen kriteerit ja ilmastopaketti. Haastattelussa taustaa.

 • Puuki

  Joulukuun -20 jälkeen metsättömäksi hakatuilta alueilta saadut  tuotteet tulee kieltoon EU:ssa.  Mm. kahvi , soija. palmuöljy ja puutavara kuuluu siihen  joukkoon.  Yritysten tulee  pystyä osoittamaan että tuote ei aiheuta metsäkatoa.   Ihan hyvä päätös , jos metsän kohdalla otetaan huomioon uudelleenmetsityksen vaikutus myös.

   

  <iframe id=”fskey-iframe” class=”fskey-autofill-dlg” style=”display: none;” sandbox=”allow-same-origin allow-scripts”></iframe>
  <div id=”fskey-tooltip” class=”fskey-tooltip” style=”display: none;”></div>

  Timppa

   Yritysten tulee  pystyä osoittamaan että tuote ei aiheuta metsäkatoa.   Ihan hyvä päätös , jos metsän kohdalla otetaan huomioon uudelleenmetsityksen vaikutus myös.

  Siinä onkin jatkuvaa kasvatusta harjoittavilla tehtävää, jos sääntöä valbvotaan tosissaan.

  Tomperi

  Maatalouden puolella on käynyt usein niin, että kun on jalostettu niin tauti ja muu herkkyys tuhoille on lisääntynyt. Siellä voidaan käyttää apuna geeniteknologiaa.  Suomessa se on vissiin kielletty metsäpuolella vai onko koeveljelmiä olemassa?

   

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Periaatteessa geenitekniikka tuottaa täsmällisemmän tuloksen kuin perinteinen jalostus mutta geenimanipulointi ei ole tietääkseni käytössä metsäpuilla. Taimia tuotetaan mikrolisäyksen avulla mutta siinä ei kopeloida geenejä.

  Jos GMO-taimi olisi vastustuskykyinen vaikka juurikääpää vastaan tai pahanmakuinen hirville niin kyllä sellainen kiinnostaisi.

  Huom. Ei liity EU-asioihin paitsi välillisesti kun tehdään taimikauppaa.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  HS mielipide:

  Suomalainen luonto kiittää EU:ta. EU:n ja sen luonnonsuojelusäädösten ansiosta meillä on tänä päivänä äärimmäisen arvokas Natura-verkosto sekä tärkeät luonto- ja lintudirektiivit.

  https://www.hs.fi/mielipide/art-2000009254348.html

  Kommentoin:

  Eivät maanomistajat ole yhtenäinen massa, jotka ajattelisivat suojeluasioista samalla lailla. Suurempi osa metsänomistajista taitaa asua nykyisin kaupungeissa kuin maalla. Tälle ryhmälle metsän käyttö ei ehkä ole toimeentulokysymys ja suojelu on täten helpompi asia hyväksyä käytön vaihtoehdoksi.

  Metsä ei yleensä ole siirtynyt vastikkeetta sen omistajalle, vaan jokainen sukupolvi maksaa vähintään kauppahinnan, perintöveron tai lahjaveron. Lisäksi joka kerta puuta myydessä maksetaan veroja, siis samasta omaisuudesta vielä uudelleen. Metsätilat ovat meillä enimmäkseen pieniä muutaman kymmenen hehtaarin suuruisia.

  Tätä taustaa vasten ei liene vaikeaa ymmärtää, että omistus- ja käyttöoikeuden rajoittaminen on toimeentulokysymys. Periaatteellinen kysymys myös. Naturaverkosto on hyvä suojelun kannalta, mutta sen ja joidenkin muiden ohjelmien toteutus pakkolunastuksin jätti syvät arvet kohteisiin.

  Tämä on se tausta joka aiheuttaa hyljintäreaktion EU-hankkeita kohtaan, ei ahneus eikä suojeluvastaisuus. Lisäksi monista komission esityksistä paistaa läpi, että siellä ei ymmärretä pohjoista metsänhoitoa, ainoastaan keskieurooppalaista versiota siitä.

  mehtäukko

  Täydet 10 pistettä!

  Puuki

  Ekologinen kompensaatio on vapaaehtoinen mahdollisuus mo:en myydä luontoarvokkaita kohteita kompensoimaan rakentamisen tieltä hakattuja metsiä. Onkohan tuulimyllyvoimaloiden rakentajat  jo ostaneet ?

  <iframe id=”fskey-iframe” class=”fskey-autofill-dlg” style=”display: none;” sandbox=”allow-same-origin allow-scripts”></iframe>
  <div id=”fskey-tooltip” class=”fskey-tooltip” style=”display: none;”></div>

  Metsuri motokuski

  Silloin täytyy antaa tunnustus kun on aihetta. Annelin vastine täyttä asiaa.

  Visakallo Visakallo

  Annelin aina asiallinen kirjoitustyyli puree kaikkein parhaiten. Voidaan vain yrittää ottaa siitä edes hieman oppia!

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  No kiitos! Lämmittäähän se mieltä että edes joskus menee maaliin. Yleensä vähän sinne päin, vaikka häiriöttä ja vapaana saisi ”pilkulta” potkia menemään.

Esillä 10 vastausta, 1,901 - 1,910 (kaikkiaan 1,912)