Keskustelut Metsänomistus EU:n metsäpolitiikkaa

Esillä 10 vastausta, 1,981 - 1,990 (kaikkiaan 2,025)
 • EU:n metsäpolitiikkaa

  Hamuaako EU jo kohtuuttoman paljon päätösvaltaa sen suhteen, miten Suomen metsiä käytännön tasolla hoidetaan, metsäneuvos Heikki Granholm?

  http://areena.yle.fi/audio/1-50799758

  EU:sta on tulossa paljon lainsäädäntöä joka koskee metsiä: LULUCF-asetuksen tarkennus, biodiversiteettistrategia (mm. suojelupinta-alan tavoite 30 %), kestävän rahoituksen kriteerit ja ilmastopaketti. Haastattelussa taustaa.

 • A.Jalkanen A.Jalkanen

  Pekka Rantajärvi HS.fissä:

  Suomen ei missään nimessä pidä antaa EU:n laajentaa toimivaltaansa myös meidän luontoresurssiemme käyttöön. Ne ovat Suomen resursseja, eivät Saksan, Ranskan, Italian, Espanjan tai Portugalin.

  Kansalaiset eivät ole antaneet poliitikoillemme mandaattia sallia resurssiemme käyttöä koskevan päätösvallan siirtämistä EU:lle, eli käytännössä suurille jäsenmaille.

  Vaikka edellinen hallitus on nähdäkseni täysin etujemme ja EU:n perussopimustemme hengen vastaisesti hyväksynyt mm. metsiemme sisällyttämisen ns. taksonomiaan, odotan Orpon hallituksen pistävän pisteen kansallisia resurssejamme koskevan päätösvallan siirtämiselle ulkomaille, pois Suomen eduskunnalta.

  Typerän nyökyttelymme uuskolonialismin edessä on nyt loputtava.

  Suomen suurin resurssi on luontomme.

  https://www.hs.fi/tiede/art-2000009630428.html

  R.Ranta

  Metsien kasvuko hidastunut?? Ajelin taas Lapin kierroksen Pohjanmaan eteläkärjestä Sodankylään ja takaisin. Lappia myöden maa aivan pursuaa puuta. Aukkoja on todella harvakseltaan ja nuoria harvennusta kaipaavia metsiä ja eri-ikäisiä voimakkaasti puuta puskevia alueita hyvin paljon.

  Väistämättä tuli mieleen mm ministeri Sarin kommentti, että kyllä niissä laskelmissa täytyy olla joku virhe! Pitäisköhän sille Ollikaiselle ostaa paremmat silmäklasit?

  Kuten Nalle totesi, että nämä Keski-Eurooppalaiset pitäisi laittaa lentokoneeseen ja vähän ajeluttaa täällä Suomenniemellä.

  Sitä suorastaan ihmettelee, että näistä puista täällä jotakin maksetaan, kun niitä on maa täynnä.

  Jouduin taas kerran metsiäni kierrellessä toteamaan ison kirjan sanoin, että rukoilkaa elon Herraa, että se antaisi leikkuumiehiä, kun eloa on paljon ja leikkuumiehiä vähän.

  Kun jollakin konstilla saisi puolet lukumäärästä jotenkin raivattua pois. Aivan ryöstäytyy, eikä mitään mahda.

  mehtäukko

  Männiköt ja koivikot ensin ja vaikka vieraalla työvoimalla kuin ei mitään. Siinä hommassa ei häviä.

  mehtäukko

  Päivän MT: Suomi onnistui torjumaan eu:n lainsäädännön kukkasen ennallistamisasetuksessa.

  ”Dramaattisimmin urbaanin ympäristön vihertäminen olisi iskenyt Rovaniemeen, joka olisi joutunut purkamaan kaiken rakennetun ympäristönsä, mutta viheralueita olisi silti pitänyt löytää 185 neliökilometriä lisää. Helsinki ja Espookin olisivat joutuneet purkamaan muutan kaupunginosan…”

  Siis pakko kysyä tällaisten hankkeiden ja kurkun käyryyksien jälkeen eurostoliiton ja sen komission pohjattoman tyhmyyden määrää?

  Visakallo Visakallo

  ”Helsinki ja Espookin olisivat joutuneet purkamaan muutan kaupunginosan…”

  Niinpä! 50-luvulla Helsingin rapiireissä naureskeltiin jotain yksinkertaista turkulaista, joka osteli kaupungin liepeiltä kaiken maailman niittyjä ja joutomaita. Se turkulainen tunnettiin kyllä myöhemmin ihan nimeltäkin, eli kysymyksessä oli Armas Puolimatka. Monelta naureskelijalta oli siinä vaiheessa kyllä jo hymy hyytynyt.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Onko päätösvalta menetetty metsäasioissa pohtii MT.

  https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/metsa/ec156ac9-d302-44d8-9e90-97db81dc969a

  mehtäukko

  Mitä tuhoa ja ristiriitaa kylvivät nämä vniinistöt ja spietikäiset? Jos edellinen hallituksen linja olisi jatkunut, tuhon tie olisi riittänyt.

  Nyt olisi metsäisten maiden yksissätuumin oltava periksi-antamaton aivan selvässä asiassa. Metsät eivät kuulu eu:n perussopimukseen, ja siitä ei neuvotella.

  Reima Muristo

  <p><p>Mt ja mtk hourii jälleen. Pitäisi jo jokaisen kaalissa olla tieto että mtk on maanviljelijöiden ja karjankasvattajien ammattiliitto. Metsän omistajat eivät ole sille muuta kuin äänestäjiä. <br />Mtk ajoi porvari hallitusta valtaan. Mitä saatiin? Natsirasistinen sakki jonka kuva työn tekemisestä ja yrittämisestä on osakkeen omistus. Osakkeen omistukseen kuuluu alhainen puun kantohinta. Markkinat alkoivat jo keväällä nahistua ja valmistautua Urpo-petterin leikkauksiin mitkä ajavat Suomen taantumaan ja lamaan, kuten ryssän pankkiiri ahon aikaan. Mtk:ssa ei ole saatu edes siitä linjanvetoa että turpeen poltto laskee energiapuun hintaa. Mtk on metsän omistajalle täysin turha ja lurjus sakki.</p></p>

  Scientist Scientist

  Mutta, Reima, nyt Sdpn johtoon on myös tullut entisiä natseja ja kissantappajarattijuoppoja. Saksalainen Bild lehtikin kirjoitti tästä, joten totta täytyy olla.

  Visakallo Visakallo

  Reima Muristo: ”Mtk ajoi porvari hallitusta valtaan.”

  Reima nostaa kyllä nyt MTK:ta melkoiselle jalustalle. Eiköhän sitä porvarihallitusta ajaneet aika paljon suuremmatkin tahot tässä maassa, ja viimekädessä ratkaisun tekivät äänestäjät, jotka olivat saaneet neljässä vuodessa tarpeekseen erityisesti vihreiden ja vasemmistoliiton aivan käsittämättömästä toiminnasta.

Esillä 10 vastausta, 1,981 - 1,990 (kaikkiaan 2,025)