Keskustelut Metsänomistus EU:n metsäpolitiikkaa

Esillä 10 vastausta, 1,991 - 2,000 (kaikkiaan 2,025)
 • EU:n metsäpolitiikkaa

  Hamuaako EU jo kohtuuttoman paljon päätösvaltaa sen suhteen, miten Suomen metsiä käytännön tasolla hoidetaan, metsäneuvos Heikki Granholm?

  http://areena.yle.fi/audio/1-50799758

  EU:sta on tulossa paljon lainsäädäntöä joka koskee metsiä: LULUCF-asetuksen tarkennus, biodiversiteettistrategia (mm. suojelupinta-alan tavoite 30 %), kestävän rahoituksen kriteerit ja ilmastopaketti. Haastattelussa taustaa.

 • Reima Muristo

  <p>Iltapäivälehti osasi kertoa että Lidtman vie demareita oikealle. Se lienee totta, onhan meillä kuva natsi-orgioita ja tuomio kissan taposta ja rattijuopumuksesta. Oikeiston kanssa ei pitäisi olla yhteensopivuus ongelmia.</p><p>Kummallisesti vihreiden ja vasemmiston käsittämätön toiminta nosti puun hintaa huomattavasti. Harvennuksetkin ovat jopa kannattavia ilman kemeroita ja metkuja, sehän ei tietenkään paatuneelle ikänsä tuella eläneille porvareille käy.</p>

  Visakallo Visakallo

  Reima Muristo: ”Kummallisesti vihreiden ja vasemmiston käsittämätön toiminta nosti puun hintaa huomattavasti.” 

  Eiköhän Reima kuitenkin herra Putinin käsittämätön toiminta ollut se, joka lopulta johti puuntuonnin loppumiseen Venäjältä Suomeen. Mitä taas turpeeseen tulee, EU:n komissio siinä vei, ja Suomen puna-vihreät olivat vain aputyttöinä.

  Kurki

   

  R. Ranta: Metsien kasvuko hidastunut?? Ajelin taas Lapin kierroksen Pohjanmaan eteläkärjestä Sodankylään ja takaisin. Lappia myöden maa aivan pursuaa puuta.

  Samaa mieltä ja tuo ”pursuaa” on juuri oikea sana. Pohjois-Kainuussa Paltamossa, Ristijärvellä, Hyrynsalmella aina Venäjän rajalle saakka on kyllä hakattavaa vaikka kuinka. Savoon verrattavat metsät. Nyt näkee 2-harvennuksen mäntymetsiä, joita voisi kuvailla sanoilla jylhä tai ompa synkkää metsää.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Metsämarssi-viikkoon liittyen listausta metsiin vaikuttavista hankkeista.

  https://www.aamulehti.fi/kotimaa/art-2000009846427.html?

  jees h-valta

  No niin, kun nyt saatiin tuo Ukrainan kahina loppuun käsiteltyä on aivan järkevää palata jälleen metsäisemmälle aiheistukselle. Nyt vain näyttää että marssitaan mitä marssitaan on tuleva puun menekki ensi talvena heikko. Kotimaa painuu lamaan ja rakennukset seis. Euroopassa sama juttu. Ukrainaan ei mene vielä vuosikausiin jälleenrakennukseen puuta. Sotaa pitkitetään aseita puolin ja toisin toimittamalla. Rauhasta neuvottelu ei ota tuulta. Energiaa tietysti tarvitaan mutta rajansa silläkin kaupalla. Sähköyhtiöt selvästi tietävät ensi talven kovat sähkön hinnat. Sitä petataan kovilla puheilla ja kuluttajan äänestä piittaamattomuudella. Ollaan yhtenäistä eurooppaa, pyritään harmonisoimaan Suomi mukaan koviin hintoihin. Tulee kova ja kalsea talvi ja kansantalous ei kohene juuri lainkaan. EU:n mahtimimmi Ursula von nostelee korkoja ylimielisesti ja selvästi kansaa halveksivalla tyylillä. Korkealta on kiva huudella päiväkäskyjä. Eu vie ja me vikisemme.

  mehtäukko

  Työelämäprof.Vesa Vihriälä kertoo tv1 lähetyksessä, että ” tämä lama ei ole mitenkään verrattavissa -90 luvun lamoihin.” Ja niin olleekin.Mustamaalaus ja lama korvien välissä ovat huonouden lietsonnassa huono tauti joka ruokkii itse itseään.

  Reima Muristo

  Suomella ei ole valittavissa muuta kuin EU tai YYA. Vastuullisena puuntuottajana valinta on tietysti EU.

  Persut ovat kepujen kanssa venäjä mielisin sakki. Persujen ja kepujen tie vie suoraan kremliin. Yojimbo-Kourallinen dollareita tyyppinen keinottelu ei onnistu muualla kuin elokuvissa

  Puuki

  Lipponen oli aikoinaan pääministerinä ollessaan  vaatimassa venäläisille lupaa ostaa ilman vastavuoroisuutta maata Suomesta.  Halonen vaati ja sai miinakiellon aikaan. Siinä meillä tosi tovereita kaksinkappalein sdp:n johdosta. Turiston aatetovereita.

  Reima Muristo

  Mikä ihmeen velvollisuuden tunto pitää Suomen sidottuina kyseisiin sopimuksiin venäjän kanssa? Boogie voi mietiskellä  aatetoverien, putin ja shoigu, kanssa vaikka kremlin muurissa kaikessa rauhassa.

  Visakallo Visakallo

  Meinasin tänään pudota tuolilta, kun luin 11.9.2023  Maaseudun Tulevaisuudesta nykyisen vihreiden puheenjohtaja Sofia Virran haastattelun. Kertoi haaveilevansa nopeasta autosta, ja kertoi miesystävällään olevan maatilan sekä metsää, sekä tämän harrastavan metsästystä. Virta piti metsä- ja maataloutta Suomelle tärkeinä elinkeinoina. Mihin tämä maailma vielä meneekään, kun Suomen vihreiden puheenjohtaja tuommoisia puhuu!

Esillä 10 vastausta, 1,991 - 2,000 (kaikkiaan 2,025)