Keskustelut Metsänomistus EU:n metsäpolitiikkaa

Viewing 10 replies - 201 through 210 (of 2,139 total)
  • EU:n metsäpolitiikkaa

    Hamuaako EU jo kohtuuttoman paljon päätösvaltaa sen suhteen, miten Suomen metsiä käytännön tasolla hoidetaan, metsäneuvos Heikki Granholm?

    http://areena.yle.fi/audio/1-50799758

    EU:sta on tulossa paljon lainsäädäntöä joka koskee metsiä: LULUCF-asetuksen tarkennus, biodiversiteettistrategia (mm. suojelupinta-alan tavoite 30 %), kestävän rahoituksen kriteerit ja ilmastopaketti. Haastattelussa taustaa.

  • Puuki

    MH:n maille voisi hyvin perustaa riistaeläin reservaatteja joihin siirrettäisiin suurin osa valkohäntäpeuroista ja muista liikenteelle, viljelyksille  ja metsänhoidolle haitallisista hirvieläimistä.  Kulut kustannettaisiin myymällä metsästyslupia (/ luonnon tarkkailukuvausmatkoja) .  Pitkällä aikavälillä (ja jo melko lyhyelläkin) kansantaloudellinen säästö olisi huomattava.   Samalla tulisi tuo uusi vaatimus metsien lisäsuojelusta täytettyä ainakin osittain.

    A.Jalkanen

    Evo voi jatkaa retkeilyalueena tai olla tavallinen kansallispuisto, luonnon kannalta tällä ei ole merkitystä. Tärkeää olisi monimuotoisuudenkin suojelun kannalta se että hirvieläimiä saisi metsästää, oli hallinnollinen muoto mikä tahansa. Kaikki kansallispuistot voivat olla tiedepuistoja: niissä voidaan tehdä tutkimusta ja viestiä sen tuloksia.

    Kalle Kehveli

    Tietämättömyys kukoistaa luonnonsuojelussa. Kansallispuistojen tulisi olla valtavan suuria, että siellä säilyisi tasapaino eläinten sekä kasvien keskuudessa. Tällöin luonto korjaisi itse itsensä. Suomi on kuitenkin mitättömän pieni maa. Ehkäpä lapista voisi pakkosiirtää ihmiset pois ja tehdä siitä EU:n reservaatti.  Kaikki liikkuminen ja toiminta olisi kiellettyä.

    Scientist

    Samaa mieltä kuin AJ. Tiedekansallispuisto on hieman epämääräinen käsite toistaiseksi. Opetustarkoitusko vai tutkimusalue?

    reservuaari-indeksi

    Avohakkuu kuuluu olellisena osana kansallispuistojen metsän rakenteeseen, jäljittelee metsäpaloa. Avohakkuuta retkeilijät haluavat varmasti tulla kauempaakin katsomaan, koska siellä voi olla mm. maitohorsmaa ja putkilokasveja. Samalla niille voi esim. opastaulujen avulla kertoa, miten avohakkuu juurikin lisää luonnon monimuotoisuutta.

    Kalle Kehvelille. Kyllä, mutta riittävän koon saavuttamiseksi laajennus voisi kattaa Kainuun ja pohjoisosat Savosta sekä P-Karjalasta.

    ♥ Kerttu

     

    Scientist

    Atte Korhola näkyy erään haastattelun (2018) mukaan olevan sitä mieltä, että metsäalan kasvu ja puumäärän kasvu kiihdyttävät ilmastonmuutosta pohjoisessa. Tämä albedon heikkenemisen vuoksi. Simuloinnin mukaan keskilämpö laskisi 0,5 astetta jos kaikki metsät poistettaisiin. Siis täysin eri mieltä kuin ilmastopaneeli.

    reservuaari-indeksi

    Mielestäni tuo täytyisi sinun postata Atte Korholalle itselleen ja perustella miten se oikeasti on. Nimim. Kurki voinee kertoa oikeat luvut. Vai lieneekö vaikuttimena jotenkin mustamaalata tai muuten vähätellä. Harmillista, jos takakarvaus alkaa muistuttamaan liikaa trollausta.

    ♥ Kerttu

    Scientist

    Ei vaan osoittaa, että tiedemaailma ei ole niin yksimielistä kuin luullaan. Haastattelu löytyy Googlettamalla Hesarin sivuilta (2018). Simulointeja on kuulemma useita jotka osoittavat näin. Mutta pieleenhän ne menivät Rooman klubin simuloinnit suurelta osin, vaikka tehtiin oikein tietokoneella. Itsekin niitä tehneenä olisin hiuan varauksellinen, ovat niin herkkiä joillekin parametrin muutoksille ja eivät pysty huomioimaan kaikkea.

    A.Jalkanen

    Tuo albedojuttu voi hyvinkin pitää paikkansa. Risto Isomäki on kirjoitellut samansuuntaista juttua. Samantapainen vaikutus saataisiin aikaan suosimalla lehtipuita jotka ovat vaaleampia ja talvella lumi heijastaa lämpöä pois tehokkaasti lehdettömistä lehtimetsistä. Mutta mitä sitten? Albedoa ei voida hyödyntää koska metsien poistolla olisi vakavia haittoja, eli keino ei ole toteuttamiskelpoinen.

    Scientist

    Näinhän se asia on, ei toteuttamiskelpoinen. Keski-Euroopassa on myös puhutta tästä siinä mielessä, että siellä lehtimetsäalueita on paljon muutettu kuuselle. Pitäisi muuttaa takaisin lehtipuille. Suomessa metsät ovat luontaisesti havupuuvaltaisia, eikä koivu ole tietääkseni vähentynyt täällä viime aikoina (VMI-laskennat). Paljon nuoria koivikoita hakkuiden jälkeen.

Viewing 10 replies - 201 through 210 (of 2,139 total)