Keskustelut Metsänomistus EU:n metsäpolitiikkaa

Esillä 10 vastausta, 261 - 270 (kaikkiaan 2,139)
  • EU:n metsäpolitiikkaa

    Hamuaako EU jo kohtuuttoman paljon päätösvaltaa sen suhteen, miten Suomen metsiä käytännön tasolla hoidetaan, metsäneuvos Heikki Granholm?

    http://areena.yle.fi/audio/1-50799758

    EU:sta on tulossa paljon lainsäädäntöä joka koskee metsiä: LULUCF-asetuksen tarkennus, biodiversiteettistrategia (mm. suojelupinta-alan tavoite 30 %), kestävän rahoituksen kriteerit ja ilmastopaketti. Haastattelussa taustaa.

  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    Metsä Groupin uusi hallitusjäsen Hesarin haastattelussa (tilaajille): ”vastuullisuuden on oltava todella vahvaa, jotta kestävä kehitys voi toteutua koko arvoketjussa”. Kysymys kuuluu, kuka sääntelee, ja perustuuko ratkaisu vapaaehtoisuuteen kuten metsäsertifiointi?

    Tolopainen

    EU on käynnistänyt oman tuhonsa. Aika uskomatonta, mitä politiikassa on tapahtunut vastareaktiona EU:lle, vaikka se pääasiassa on avustanut itä-ja etelä-Eurooppaa. Itä Euroopassa on tapahtunut kansallismielisten nousu EU:n rahoilla ja etelä haluaa jatkuvasti lisää avustuksia. Myös Suomeen on syntynyt kansallismielinen puolue, jonka pääagenda on maahanmuuton vastustus, vaikka ilman sitä Suomi ei edes selviä. Meillä muka tilastoidaan työttömiä ihmisiä, mutta jos tarvitaan tekijöitä johonkin työhön,  joka vaatii fyysisiä ponnistuksia tekijät on tuotava ulkomailta. Kansakunnan rappio on saatu aikaan parissa sukupolvessa. Nämä perussuomalaiset eivät ole enää kiinnostuneita työnteosta, enempi kortistosta. Ikäluokasta 15% ei selviä edes peruskoulusta niin, että oppisi perustaidot. Valitettavasti tälle joukolle ei ole enää hätäaputöitä kuten vielä 70-luvulla.

     

    Perassic Park Perassic Park

    Jos tällainen avohakkuukielto tulisi, vaikuttaisi se valtion verokertymään myös kovasti. Ilmeisesti meillä on millä mällätä.

    Metsätilojen perintöverojen maksu olisi todella vaikeaa, kun avohakkuut menevät pannaan.

    Ajan saatossa tällainen asetelma siirtää yksityismetsiä valtion ja korporaatioiden haltuun.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Erinomainen puheenvuoro Markku Remekseltä: ”Kokonaiskestävyyttä ei voida saavuttaa, jos metsistä saatavat tulot ja niiden yhteis­kunnallinen merkitys sivuutetaan.”

    http://www.hs.fi/mielipide/art-2000008083209.html

    Tolopainen

    Jos MTK:n metsävastaava viilaa raivaussahan terää lattaviilalla TV:ssä ei taida pahemmin tietoa olla muustakaan.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Tarviihan sitä lattaviilaakin ajoittain käyttää, esmes jos on sahannut kiveen.

    Visakallo Visakallo

    Tolopaisen mailla ei ole kiviä, joten ei siksi tiennyt lattaviilan tarkoitusta.

    Tolopainen

    No ei todellakaan, en ole koskaan kiveen sahannut raivurilla, omassa metsässä ei tarvitse kantojen pituuksia minimoida. Kun siitä ei ole mitään hyötyä.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Aiheeseen palatakseni eli YLE uutiseen.

    http://yle.fi/uutiset/3-12008303

    Kommentoin Tiirolalle FB:ssä:

    Ärsyttää todellakin, kun ministerillä ja joillakin mepeillä on perusasiat hukassa. Ympäristöministeri Mikkonen: ”Katsotaan nyt millainen se (komission) esitys tulee olemaan, mutta tiedämme kyllä, että avohakkuiden osalta sekä hiilivarastojen että monimuotoisuuden näkökulmasta avohakkuut ovat haitallisia ja erityisesti turvemailla pitäisi avohakkuita välttää.” Tuossa on oikein vain viimeinen lause: turvemailla voi kannattaa vältellä avohakkuita. Valistakaa nyt joku ministeriä, vaikka Twitterissä, jookos!? Avainasiat. 1. Suojelualue on paras hiilivarasto sekä soilla että kivennäismailla. 2. Monimuotoisuuskysymys ei ratkea avohakkuita välttelemällä, vaan siihen on omat keinot: suojelualueet, metsä- ja luonnonsuojelulakien tärkeät elinympäristöt ja talousmetsien luonnonhoito. 3. Jaksollisesti hoidettu talousmetsä on paras hiilinielu.

    Visakallo Visakallo
Esillä 10 vastausta, 261 - 270 (kaikkiaan 2,139)