Keskustelut Harrastukset Haitat nykyisestä hirvenmetsästyksen pyyntilupajärjestelmästä

Esillä 7 vastausta, 71 - 77 (kaikkiaan 77)
 • Haitat nykyisestä hirvenmetsästyksen pyyntilupajärjestelmästä

  Nykyinen hirvien pyyntilupajärjestelmä on vuonna 2005 saanut paljon arvostelua mm. valtiontalouden tarkastusvirastolta (VTV:n hirvitarkastus 100/2005). Hirvitarkastuksessa todetaan, että valtiontalouden kannalta hirvi on lähinnä haitta.

  Hyötyjä en näe muuta kuin valtavan hirvenlihan paljouden. Siinäkin on se varjopuoli, että sen saanti on laskennallisesti hyvin tappiollista. Eihän valtio saa siitä verotuloja. Huomioitavaa on se, että muut hyödyt säilyisivät vaikka pyyntiluvista luovuttaisiin.

  Muissa hirviaiheisissa ketjuissa on haittoja yksilöity, mutta haittojen luettelointi tarvitsee mielestäni oman otsikon.

  (Otsikkoa muutettu)

 • pystykorvat

  Ei sitten tainneet olla jalostettuja istutustaimia kun eivät kelvanneet. Noissahan on neulaset kuin sembramännyssä ja varmasti ovat maukkaita kun sekaan  nousseet luonnontaimet jäävät ehjiksi.

  Timppa

  Olivat sekä kylvettyjä että luontaisesti syntyneitä.   Sellaista urheiluhenkeä ei ole, että yrittäisi kasvattaa männyn istutustaimista metsän, kun hirvitiheys on talvella luokkaa 5-8 hirveä/1000 ha.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Eiköhän tuo vasapainon putoaiminen ole kiinni siitä että hirviä on vain niin paljon että niiltä loppuu talvella ruoka, ihan riippumatta siitä mitä viljellään ja miten. Joku hirvenmetsästyksen aloitus tuskin vaikuttaa muuhun kuin metsästäjien harmaitten hiuksien lisääntymiseen ja siihen että muutama elukka enemmän jää ampumatta.

  Meillä porukka on aina myöhäisimpiä aloittajia ja silti saalista tulee kohtuudella. Mutta miksi pitää kiusata niitä jotka syystä tai toisesta haluaisivat aloittaa jahdin aikaisin. Tuollaiset rajoitteet ovat vain virkamiesten pätemisen tarpeen sanelemia, jollain pitää perustella virkansa olemassaoloa.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Timppa: ”Sellaista urheiluhenkeä ei ole, että yrittäisi kasvattaa männyn istutustaimista metsän, kun hirvitiheys on talvella luokkaa 5-8 hirveä/1000 ha.”

  Minulla sitä urheiluhenkeä on ollut ja takkiinkin on tullut. Siitä huolimatta seuraavakin aukko istutetaan männylle. En aio sallia hirvensuojelijoiden määrätä minua panemaan kuusta männyn maalle.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  kim1

  Minullakin riittää urheiluhenkeä….,kuusikon tilalle mäntyä,ja kenties lehtipuuta….,n.5 ha aitaamisen se kyllä vaatii….,mutta minkäs teet…,täytyyhän oikeata puulajia istuttaa…,elikkä ei KUUSTA KUUSELLE…

  jees h-valta

  Tanelille ja Kimille hatunnosto! Noin just olen itekkin ajatellut. En ole antanut periksi hirvimafialle.

  kim1

  Jeessi: Näillä opeilla mennään…,nyt toki täällä Tallinnan edustalla…..p.s.älä suotta kiittele….,olisi varsin hölmöä toimia toisella tapaa…

Esillä 7 vastausta, 71 - 77 (kaikkiaan 77)