Keskustelut Puukauppa Hakerangan hinta ?

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 64)
 • Hakerangan hinta ?

  Heps,

  Oletteko myyneet kokopuu rankaa kummalla kaupalla kiintoina vai megawatteina ? Olemme tehneet energiapuuta ja olen kysellyt ostajien halukkuutta mutta näyttää että markkinat on tällä hetkellä melko olemattomat kun kaikilla tuntuu olevan entisiäkin vielä tienvarsilla odottamassa.  Millaisia hintoja maksetaan eripuolilla suomea olisin mielenkiinnolla kysellyt ? Onko määrällä ollut vaikutuksia hintaan ?

 • Jätkä

  Kovasti tulee sivutuotetta. Eikö niistä voisi jalostaa vielä muutakin kuin lämpöä?

  koillis lappi

  Tiedä kuinka suuri on pikkutukin osuus keiteleen sahauksesta.Pärtöä taitaa tulla pikku ralikoista aika lailla.Kemistä en osaa sanoa mihin käyttötarkoitukseen esim sahanpuru menee.Posion lämpölaitos tuottaa vähän sähköä samalla.

  harrastelija harrastelija

  Tee se itse – miehille menisi karsittua rankaa, jos vain tulisi tehtyä. Muutamana vuotena olen heittänyt tr-kuormia ja siitä on kysyntää. Polttopuun tekijät maksaisivat kyllä enemmän kuin lämpölaitokset.

  oksapuu

  Keitele on hirmuisen kova ostaja. Taitaa se harrastelijan ”yhtestyökumppani” jäädä toiseksi. Kuitua tulee vähän, sivutuotteita paljon 🙂 …

  harrastelija harrastelija

  Joo, rangan ostajat haluavat kuntoillakseen napsia itse polttopuunsa. Kysyntä yllättää, vein yhdelle nuorelle miehelle tr-kuorman ja hän halusi 5 kuormaa lisää! Yhdelle meni suoraan rekasta nuppiosa.

  Saahan siinä kuntoilulle tulosta, kun yhdestä tr-kuormasta tulee 10-12 klapi-irtomottia a’ 40-45 €/i-m3! Tr-kuormasta olen veloittanut 160 – 180 €, riippuen laadusta.

  Apli

  10e motti pystykaupalla, ottavat sen 3cm, ensiharvennusta, kelpaa kaikki puulajit, hankintakaupalla 17-20e riippuu myyjästä, siinä viimeaikaisia hintoja.

  Jätkä

  Apli on saanut ihan hyvän hinnan, jos pusikkoa ei tarvitse ennen eikä jälkeen raivata.

  Jos taas metsä on hoidettu alle 2000 rungon/ha, kannattaa kyllä tehdä kuitupuuhakkuuna.

  Apli

  Juu näihän se on kun Jätkä sanoi, varsinkin näissä ensiharvennuksissa on tärkeää ketä sinne tulee hommaa tekemään, konekuskien ammattitaito ratkaisee ei niinkään koneiden koko, jos koneyrittäjä tuntematon kannattaa käydä katsomassa paria aikaisempaa heidän työmaataan yleensä se ostajalle aina sopii, niin ei tule Jälkipuheita.

  harrastelija harrastelija

  Apli: $ 10e motti pystykaupalla, ottavat sen 3cm, ensiharvennusta, kelpaa kaikki puulajit, hankintakaupalla 17-20e riippuu myyjästä, siinä viimeaikaisia hintoja. $

  Tuo pystykauppa on hyvä rankapuulle, itse otan latvan 4 cm:in. Paras tarjouys oli 7 €/m3 pystykaupalla – tein hankintana. Hankintana Apli on saanut työn osuuden – riippuu myyjästä… – onko Apli ollutkin ostajana?

  Teosta motolle ja ajosta tien varteen olen maksanut 18 €/m3.

  Apli

  Myyjänä olen ollut en ostajana… Hankintana en myynyt, kysyin hinnat, mutta pystykaupalla meni, tyytyväinen olin.. Aika paljon oli haapaa, leppää, pihlajaakin seassa, lisäksi tämän ostajan kasat eli lahoa vuosia tienvarressa kuten erään toisen joka nyt ei enää ostakkaan mitään kun vanhoja kasoja  sanotaanko Riittävästi osa varmasti maatuu eikä niitä kouralla saa minnekkään..

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 64)