Keskustelut Metsänhoito Hakkuut liian voimakkaita

Esillä 10 vastausta, 101 - 110 (kaikkiaan 121)
 • Hakkuut liian voimakkaita

  mikäli uskomme tutkijoita ja miksemme uskoisi;
  ”Mehtätalon ja Pukkalan mukaan kasvun hyytymiseen vaikuttavat myös aikaistuneet päätehakkuut ja voimaperäisemmät harvennushakkuut. Mehtätalon arvion mukaan harvennuksissa metsästä poistuu nyt noin kolmannes puista, kun aikaisemmin se oli jopa puolta vähemmän. Väistämättä, kun päätehakkuita aikaistetaan ja voimistetaan harvennuksia, kasvu pienenee, hän sanoo.”
  Metsälehden asiantuntijat ovat toista mieltä.  Kasvu vain paranee heidän mukaansa jos harvennetaan voimakkaasti. Ja usein.

  niin tämä viite on ylen artikkelista mutta sehän  ei pidä paikkaansa tietenkään, vai mitä ?

 • puutuomas

  Onhan se varmasti niin että tälle hiilihuoliaikakaudelle naureskellaan muutamankymmenen vuoden päästä ja ihmetellään ihmisten typeryyttä joukkovoiman edessä.

  Nimetön

  Pitää olla tyhmä tai sokea jos ei huomaa jotakin pahaa ja peruuttamatonta tapahtuneen metsissämme. Entisissä metsissämme. Rauhanliikkeen aliarviointi ei sitä kuittaa. Olen Lapin rajavartioston sissikomppanian tuote. Ehkä kovin aselaji rakkaassa Suomenmaassa me. Rauhanliikkeitä arvostan kovin. Joku saattaa muistaa radio Jerevanin. Tais olla neuvostoliiton jonkinlainen ”underground” foorumi. Ko. radiolta kuitenkin sai kysyä mieltä askarruttavia asioita. Epätietoinen kysyi ”Tuleeko sota?” Jerevan vastasi ”Ei tule, mutta tulee niin kova taistelu rauhasta, että ei jää kiveä kiven päälle”. Voin kuvitella monen Ukrainalaisen rauhanmiehen, -naisen pitelevän rynnäkkökivääriä kourissaan. Eivät he silti rauhanuskostaan ole luopuneet, päinvastoin.

  Scientist Scientist

  Hei nyt menee asian vierestä. Luonnolla on kyllä taipumus korjata itsensä ajan mittaan jos  halutaan, vanhoja metsiäkin saadaan odottamalla jos halutaan.

  Visakallo Visakallo

  Puutuomakselta tulikin erinomainen nimike tälle nykyajalle: ”hiilihuoliaikakausi”!

  Aletaan jo olla ko. aikakauden lakipisteessä, jossa sitkeimmät puurtajat ja ääriaineksen edustajat vielä jatkavat, mutta ns. suuri yleisö on jo siirtymässä eteenpäin kohti uusia huolia. Nyt alkaa taloudellisen selviytymisen aikakausi, jossa monien järjestöjen rahoituspohja pettää ja niiden toiminta joudutaan ajamaan vähitellen alas. Nyt ei voi kuin toivoa, ettei väkivallan kierre ala yhteiskunnassa kasvaa. Viitteitä siihen valitettavasti on.

  Tolopainen

  Jos meillä olisi runsaasti vanhoja metsiä ja paljon hömötiaisia. Mitä se auttaisi esimerkiksi päästöihin. Metsät kasvaisivat vajaa puolet nykyisestä. Hoitojonot olisivat yhtä pitkiä, valtion talous yhtä kuralla kuin nykyisinkin. Ukrainassa sodittaisiin ja Saksa kärsisi edelleen vihreästä siirtymästään.

  mehtäukko

  Jonas…”Oma isäni sanoo ”surkeaksi ovvat raiskanheet maaäitin kasvot ” Teidän maailma on eri. Itseluoduinne kasvitautinne teidän häätyy pärjätä. Tehometsätalous on ongelma. Aamulla 20 senttiä uutta lunta, vaha vaami peuravasan kanssa pihapiirhin. Luotti hyvän luonteeseeni… jne”

  Olisin tässä yhteydessä halunnut Jonaksen itsensä mielipiteen ”poromäärästäkin suuri riesa luonnolle ja ihmisten omaisuudelle”? Nämä laumat terrorisoi viljelijöiden peltoja,puutarhoja ja liikennettä jne. Kaikki se verorahoilla avusteluko on ollut mitätöntä, kuin että yksityiset metsänomistajat ja yht.metsät ovat vaan raiskaajia omilla maillaan? Meillä muilla nautinta-oikeuksista on maksuvelvollisuus, toisillako pitäisi olla lisäksi määräysvalta?

  Visakallo Visakallo

  Toteutin henkilökohtaisen vihreän siirtymän neljännesvuosisata sitten. Muutin varpusten kanssa taajamaan ja jatkan niiden syöttämistä kauranjyvillä niin kuin silloin ennenkin.

  Tolopainen

  Valtiolle tulis paljon halvemmaksi, jos koko turhanpäiväinen porojen kasvatus lopetetaan ja Aslakka saa valtiolta eläkkeen, kun sitoutuu olemaan ilman poroja.

  arto arto

  Nytkin juuri ne porot tuo tuloa pohjoisessa valtiolle verorahoina, Valtava turisti ryntäys pohjoisessa. Eikö ne tuota enemmin kuin metsä pohjoisessa. Jos kiertoaika katsoo.

  Tolopainen

  Ei turisteja varten monta poroa tarvita. Matkailu on valtava rasite luonnolle, eikä tuota muuta kuin päästöjä. Voiko olla järjettömämpää kuin turistien kelkkasafarit Lapissa. Voisivat hiihtää tai ajaa polkupyörällä.

Esillä 10 vastausta, 101 - 110 (kaikkiaan 121)