Keskustelut Puukauppa Hakkuut romahti- nielulaskelmat taas uusiksi

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 88)
 • Hakkuut romahti- nielulaskelmat taas uusiksi

  Hakkuut romahtanut 22% tänä vuonna, jo viime vuonna oli laskua. 2018 jäi huippuvuodeksi pitkään aikaan, ehkä ikuisesti. Painopaperin kulutus romahtanut maailmassa koronan vuoksi, paluuta tuskin on, eikä uusia  hankkeita ole metsägruppia lukuunottamatta, Kemikin vielä epävarma= hakkuut eivät palaa yli 70 milj m3 ennen 2024, jos silloinkaan tai milloinkaan jos ei uusia tuotteita puusta keksitä.

 • Tolopainen

  UPM on pahimmassa kriisissä, eniten paprutehtaita. Taitaa Pesos Jussi saada kenkää, jos ei ala koneet kylmetä.

  Puuki

  Paltamon tehdas on uusi tulokas jahka valitusprosessi on käyty.  Kartonkipakkauksia tarvitaan muovia korvaamaan , samoin koronanaamareiden kysyntä lisääntyy.  Vessapaperia mennee myös vähintään entiseen tahtiin.    Uusia sellun teossa saatavia tuotteita on tullut ja tulossa lisää.  Äänekoskellakin valmistuu sivutuotteina mm. luonnonlannotteita ja lääkeaineita.  Kuusen pihkaa voiteisiin tosin voi kerätä jo ennen puun korjuutakin mutta on niitä muitakin lääketeollisuuden tarvitsemia puuperäisiä jakeita olemassa.     Kotkamills valmistaa kokonaan muovittomia kahvimukeja joita voi kierrättää; niitä menee vientiinkin paljon.

  Mutta metsien hiilitase on monta vuotta entistäkin parempi Suomen kannalta vaikka jotkut miellellään esittelee vieläkin aina sitä vuoden -18  piikkiä, jotta näyttäisi tilanne huonommalta kuin onkaan.

  Puu on edelleen Suomen vihreää kultaa, jos ei anneta sen mennä pilalle ns. mukasuojelulla. Kaipa siinä liiallisessa suojeluinnossa on taas rahoittajina muitakin kuin suomalaisia tahoja.   Ei ehkä muuten olisi niin paljon tahallista väärinymmärrystä mukana julkaistuissa jutuissa.

  Panu

  Joo, hiilinielu kasvaa taas 40% tms ja media on siitä hiljaa. Juuri kukaan ei myöskään tiedä mitä hiilinielu tarkoittaa.

  Tolopainen

  Hiilinielu on mielikuvituksen tuotetta, metsät eivät sido pysyvästi hiilidioksidia. Sademetsilläkään ei ole mitään merkitystä hiilen sitojina. Lahoaminen on niissä niin nopeaa, että hiiltä ei jää muruakaan maaperään. Jos sitoisivat hiiltä metsien alla olisi hiilikenttä. Sellaisia ei ole. Maapallon keuhkot ovat vihreä plankton. Joka sitoo hiiltä ja kuolleet kasvit vajoavat meren pohjaa eivätkä lahoa. Sinilevät merialueillamme ovat hyödyllisiä, tuottavat runsaasti happea ja sitovat ravinteita.

  Puuki

  Mitenkäs kun on tutkittu, että metsämaassa on ainakin Suomessa 2/3 metsien hiilestä ja sen hiilen määrä on n. 130 -160 tn/ha .  Ei se varasto haihdu sieltä maasta vaan lisääntyy mm. juurikarikkeen hiilen jäädessä maaperään käytännössä pysyvästi.  Sademetsissä hiili ei säily ainakaan silloin , kun metsä hakataan ja eroosio huuhtoo ohuen pintakerroksen pois.

  jees h-valta

  Tuo kyllä ihmetyttää että kun sademetsäkin kait jokusen tuhat vuotta on kasvanut eikä siitä sitten muka maaperään mitään jää kun sen joku hakkaa. Onhan siinä valtava biomassa kuitenkin ollut päällä koko ajan. Miten se sademetsä yleensäkin pystyy köyhässä maaperässä niinkin elinvoimaiseen kasvuun?

  Tolopainen

  Menkää kaivamaan metsään vaikka metrin syvyinen kuoppa, löytyykö hiiltä. Kaikki eloperäinen lahoaa ja hiili happi ja vety lähtevät uudelle kierrokselle. Kun ajan nurmikon, en koskaan kerää leikkuujätteitä pois, yli 30v aikana nurmikon pinta ei ole noussut yhtään, eli kaikki kasvijätteet lahoavat takaisin alkuaineiksi.

  A.Jalkanen

  Sademetsän toiminta perustuu nopeaan ravinnekiertoon.

  Meillä suurimmat maan hiilivarastot löytyvät tietenkin luonnontilaisilta soilta – Leivonmäen kansallispuistosta on löytynyt turvetta jopa 10 metriä. Metsissä samoin luonnontilaisista vanhoista aarnimetsistä, jotka eivät ole pitkään aikaan palaneet.

  Apli

  Turve halutaan korvata pikaisella aikataululla siihen tarvitaan paljon energiapuuta, jo nyt poltetaan paljon kuitua ja vauhti vaan kiihtyy… Raumalle tulee pohjoismaiden suurin saha, ja Kemi kyllä toteutuu, esisopimukset tehty. Totta on että painoperikoneita joutuu romutukseen..

  A.Jalkanen

  Poltetaan mieluummin turvetta kuin tuontitavaraa. Kuitupuu mieluummin selluksi.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 88)