Keskustelut Puukauppa Hakkuut romahti- nielulaskelmat taas uusiksi

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 88)
 • Hakkuut romahti- nielulaskelmat taas uusiksi

  Hakkuut romahtanut 22% tänä vuonna, jo viime vuonna oli laskua. 2018 jäi huippuvuodeksi pitkään aikaan, ehkä ikuisesti. Painopaperin kulutus romahtanut maailmassa koronan vuoksi, paluuta tuskin on, eikä uusia  hankkeita ole metsägruppia lukuunottamatta, Kemikin vielä epävarma= hakkuut eivät palaa yli 70 milj m3 ennen 2024, jos silloinkaan tai milloinkaan jos ei uusia tuotteita puusta keksitä.

 • Tolopainen

  Jos Ol3 käynnistyy se tuottaa enemmän energiaa kuin turpeen poltto. Kaukolämpö voidaan tulevaisuudessa korvata sähköllä ja kalliolämmöllä, sitä ei estä muu kuin kaupunkien lainsäädäntö.

  Meillä valtio ja kunnat eivät ole lainkaan mukana vähentämässä päästöjä. Vihreät on ollut suuri pettymys.

  Kurki

  <<<Jos Ol3 käynnistyy<<<

  Tiedelehti tylyttää Suomen hanketta: ”Viimeinen naula ydinvoiman arkkuun”

  Lehden mukaan on kyseenalaista, tuleeko Olkiluoto 3 tuottamaan sähköä koskaan kannattavasti. Viivästyminen ja kulujen kasvu nostavat sähkön hinnan kahdeksaan senttiin kilowattitunnilta, jos voimala on käytössä 60 vuotta. Se vastaa merituulivoiman hintatasoa.

  Ei taida olla OL3:en sähkön hinta kilpailukykyinen enää turpeeseenkaan nähden. Maaseutukuntiin veroja antava turpeenkäyttö lopetetaan ja sitten tuetaan ydinvoimaa verovaroista.

  https://www.uusisuomi.fi/uutiset/tiedelehti-tylyttaa-suomen-hanketta-viimeinen-naula-ydinvoiman-arkkuun/f0e35629-f2b3-31d5-bb1f-4425e2a1aaa4

  Tolopainen

  Ol3:n  rakentamispäätös tehtiin aivan väärillä sähkönkulutuksen nousulaskelmilla, ne eivät ole toteutuneet, koska metsäteollisuus on vähentänyt kulutustaan yhden ydinvoimalan verran ja teollisuuden sähkönkäyttö on vähentynyt jo kohta 20v. Siksi voimalan myöhästymisellä ei ole ollut mitään vaikutusta sähkönhintaan. Nyt valmistuminen vain laskee sähkönhintaa ja antaa mahdollisuuden luopua turvesähkön tuotannosta.

  A.Jalkanen

  Sähköä saadaan lisää edullisesti, kun perustetaan lisää biotuotetehtaita (Paltamo, Kemi, Kemijärvi ainakin). Turvetta voidaan huoletta käyttää tukipolttoaineena niin kauan että nykyiset voimaloiden laiteinvestoinnit ovat käyttöikänsä päässä. Tietenkin turpeesta voidaan jonkin verran siirtää painopistettä energiapuuhun, niin että hyödynnetään energialaitosten lähialueen harvennuspuuta (riuku ja kuitu) kustannustehokkaasti. Riittävän halvan energiapuun saanti on kuitenkin rajallinen resurssi eikä sitä kannata erikseen alkaa metsässä kasvattaa.

  Apli

  Annelin kanssa samaa mieltä tästä asiasta. OL3 on oma tarina, eiköhän se sieltä valmistu, tosin sitä ennen kerkeää valmistua aika paljon tuulivoimaa joka heiluttaa sähkön hintoja kohta eniten..

  Visakallo

  A.J:lle on kyllä annettava näissä energia-asioissa tunnustus käytännönläheisestä ajattelusta ja selkeästä ulosannista!

  A.Jalkanen

  Kiitos! Yrittää kyllä ajatella teorioiden lisäksi myös käytännönläheisesti ja ratkaisukeskeisesti, mutta vitkuttelee toteutuksen kanssa! ? Myös vähän samaa maata kuin Annika Saarikko, että ”siltoja yritetään rakentaa”.

  jees h-valta

  Katsotaan ny kuinka epäedullista e-puun vartavasten kasvatus on. Uskon ettei ollenkaan. Kun määrät ovat riittäviä ja ostaja lähisadan sisällä on varmasti järkevää.

  Jean S

  Kävin täräyttämässä kommentin varpuspöllöuutisen perään.

  Mitä olette mieltä…?

  A.Jalkanen

  Minne?

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 88)