Keskustelut Metsänhoito Hallitusneuvottelut

Esillä 10 vastausta, 2,031 - 2,040 (kaikkiaan 2,200)
 • Hallitusneuvottelut

  Orpo kysyy.

  Millä konkreettisilla keinoilla parantaisitte suomalaisen ruuantuotannon ja metsätalouden tulevaisuutta?

  Mitä raati vastaa?

  Nyt olisi aika ottaa kantaa.

 • Visakallo Visakallo

  Ei se Nostokouku ihan noin yksinkertaista silloinkaan ollut. Ennen maatalousverotus toimitettiin peltopinta-alaperusteisesti samaan tapaan kuin metsäverotuskin. Vanhassa systeemissä suuret kartanot maksoivat suurimmat verotkin. Kun maataloudessa siirryttiin kirjanpitoon perustuvaan verotukseen, saattoi käydä niinkin, että kartanon entinen torppari maksoikin enemmän maatalousveroa kuin kartanon isäntä. Kun palkkakulut alkoivat nousta, työntekijät korvattiin koneilla. Kyllä minäkin muistan sen ajan, kun kiireisimpään aikaan ruokapöydässä saattoi olla jopa 20 henkeä, eikä siitä mennyt kuin kymmenkunta vuotta, niin samassa pöydässä söi vain yksi tai kaksi henkeä.

  Tolopainen

  Visakallo muistaa väärin maatalous verotuksen. Sehän oli ennen harkintaverotusta, jossa pienet tilat saattoivat joutua maksamaan veroa huomattavasti enemmän kuin isot. Jos isäntä tunnettiin ahkerana, hänelle laitettiin isot verot maksettavaksi. Se oli kannustavaa verotusta.

  Visakallo Visakallo

  Mitenkäs siellä Tolopaisen tanhuvilla niitä veroja siihen aikaan maksettiin, ylä-, vaiko alakanttiin?

  Visakallo Visakallo

  Lisää raahelaisia marraskuussa kilometritehtaalle:
  IL: Puuelementtivalmistaja Lapwall sulkee Raahen-yksikkönsä ja irtisanoo yksikön kaikki työntekijät. Yksikkö on määrä sulkea marraskuun loppuun mennessä.

  Tolopainen

  Yläkanttiin maksettiin veroja, kun oli harkintaverotus. Tulojen mukainen verotus oikaisi tilanteen. Vaikka ei vanhat isännät osanneet arvostaa tuotantorakennuksia maksimiin, jotta olisi saanut isot poistot. Oli se niin uutta ja ihmeellistä.

  Nostokoukku

  Olikohan Raahessa lopettamisen syynä työelämän uudistusten epäonnistuminen vai tuotteen kysynnän loppuminen?

  arto arto

  Kallis lauta ja hyytynyt menekki. Sitä ne säästöt syntyy.   Kotimarkkinat säästöliekillä. Tulee työttömiä.

  MaalaisSeppo

  Puutavaran hinnalla on vähäinen merkitys rakentamisen hiipumiseen. Kun päämarkkina-alueella rakentaminen hiipuu, niin reuna-alueilta loppuu toiminta ensin.

  Visakallo Visakallo

  Halpa kruunu aiheuttaa nyt osaltaan tuotannon siirtämistä Suomesta Ruotsiin erityisesti sellaisissa yrityksissä, joilla on tehtaita molemmissa maissa.

  Reima Muristo

  <p>EDIT hallitus jakelee pikkuhiljaa rahaa, sekin raha on peräisin edellisen hallituksen työllistämistoimista. EDIT hallituksen tekemiset ovat olleet: talous lähti taantumaan, otti lisää velkaa, työttömyys lähti kasvuun. Kaikki vaalilupaukset on petetty täysin.  Suomi saanut natsi-esikuvien mukaan puhtaasti propaganda-hallituksen, tulos on puhtaasti höttöä, mielikuva jostakin porvari-elämästä.</p>

Esillä 10 vastausta, 2,031 - 2,040 (kaikkiaan 2,200)