Keskustelut Metsänhoito Hallitusneuvottelut

 • Tämä aihe sisältää 2,198 vastausta, 61 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 4 minuuttia sitten artoarto toimesta.
Esillä 10 vastausta, 2,051 - 2,060 (kaikkiaan 2,198)
 • Hallitusneuvottelut

  Orpo kysyy.

  Millä konkreettisilla keinoilla parantaisitte suomalaisen ruuantuotannon ja metsätalouden tulevaisuutta?

  Mitä raati vastaa?

  Nyt olisi aika ottaa kantaa.

 • A.Jalkanen A.Jalkanen

  Vielä paasausta tukiin.

  ”Raportti jossa tarkastellaan tukia ympäristön kannalta eli ekologisesti on varmaan ollut paikallaan tehdä. Päätökset tuista vaativat mukaansa kuitenkin vielä monta muuta pohdintaa, kuten taloudellisen ja sosiaalisen tarkastelun. Alkutuotannosta koituu laajoja kerrannaisvaikutuksia muualle kansantalouteen: teollisuus ja vienti työllistävät. Maatalouteemme liittyy huoltovarmuus: jättäydymmekö täysin maailmanmarkkinoiden armoille? Entä mikä arvo annetaan sille, että koko maan tieinfra ja asutus pysyvät käyttökelpoisina?

  Maa- ja metsätalouden tuet voidaan muotoilla niin, että ne ovat ympäristön kannalta hyviin toimiin ohjaavia. Maa- ja metsätalouden suurimmat ympäristöhaitat lienevät: ekosysteemien yksipuolistaminen, kasvihuonekaasujen päästöt ilmaan ja ravinteiden päästöt veteen. Metsien uudisojituksia ja metsäojien kunnossapitoa ei enää tueta. Sen sijaan tuetaan monimuotoisuustoimia ja ennallistamista, esimerkiksi ravinteita pidättävien purojen tai kosteikkojen rakentamista suometsän tai peltoalueen kokoomaojiin.”

  Tuota edellistä paasausta ei ole julkaistu. Muotoilin uudelleen.

  ”Jatkan vielä vähän alkutuotannon tuesta.

  Maa- ja metsätalouden suurimmat ympäristöhaitat lienevät ekosysteemien yksipuolistaminen, kasvihuonekaasujen päästöt ilmaan ja ravinteiden päästöt veteen. Metsien uudisojituksia ja metsäojien kunnossapitoa ei enää tueta. Sen sijaan nykyään tuetaan monimuotoisuustoimia ja ennallistamista, esimerkiksi ravinteita pidättävien purojen tai kosteikkojen rakentamista suometsän tai peltoalueen kokoomaojiin.

  Pienpuun korjuuta tuetaan paitsi verohelpotuksin ketjun loppupäässä kaukolämpölaitoksilla, myös hankintaketjun alkupäässä metsässä Metka-tuella. Jos jostain alkutuotannon tuesta haluttaisiin säästää, itse ehkä säästäisin pienpuun korjuun tuesta. Taimikonhoitojen tuki kaksi kertaa sitä ennen pitäisi riittää siihen, että nuoret metsät eivät ole enää liian tiheitä energia- tai kuitupuun korjuuseen. Korjuutuki ei ehkä olisi enää tarpeen, varsinkin kun se saattaa kannustaa taimikonhoidon laiminlyöntiin eli kalliisti korjattavien tiheiköiden kasvattamiseen.”

  Tolopainen

  Meillä ei ole  realikorkoja, inflaatio on paljon korkeammalla kuin vuoden euribor. Säästäjien varallisuutta sosialisoidaan edelleen. Mikään puolue ei puolusta säästäjien eikä veronmaksajien etuja. Miksi minun pitäisi maksaa jonkun hesalaisen asumiskuluja eläkkeestäni. Kieltäydyn jyrkästi tukemasta pääkaupunkilaisia, laskekoot ay liike kiinteistöjensä vuokria.

  Kaustisen kunta lähetti valheellisen kirjeen hallitukselle. Muka kunnan 15 tarhaa maksaa kunnalle veroja 1.6milj. Usikaarlebyyssä on yli 100 turkistarhaa, jotka maksaa kunnalle veroja vähän yli 2 milj. Ei ole röyhkeydellä mitään rajaa kun kunnassa persut on vallan kahvassa.

  Metsuri motokuski

  Taitaa olla jo nykyään niin että kasvukeskuksista ne rahat virtaa maakuntiin eikä päinvastoin.  Ole vain tolopainen tyytyväinen että jotkut veronmaksajat pitävät sinunkin kuntasi asumiskelpoisena.

  Tolopainen

  Minä asun maakunta keskuksessa, joka elättää useita pienempiä kuntia, kun piti tehdä noita typeriä kuntaliitoksia.

  kaapo123

  Uusin tieto–ennuste,talous huonontuu,valtion edustaja kerto

  Apli

  Suomi on pohjoismaiden Kreikka, ja homma vaan pahenee, nyt otetaan 11.5miljardia lisää velkaa eikä sekään tule riittämään, julkisen talouden tasapainotus on haave vain… Nyt pitäisi leikata myös yritystukia, eläkkeitä, nostaa reilusti veroja, ottaa kovat keinot käyttöön jos halutaan velkamäärää pienentää..

  Visakallo Visakallo

  Suomi liittyi muista pohjoismaista poiketen EU:n rahaliittoon, mutta jätti purkamatta vanhat markka-ajan devalvaatio-käytännöt. Baltian maat liittyivät euroalueeseen, mutta laittoivat samalla koko systeeminsä uusiksi. Nyt ne tarvittavat uudistukset joudutaan meilläkin lopulta tekemään itkun ja huudon kanssa. Orpon hallitus tullaan vielä muistamaan lempeydestä, kun sitä aikanaan verrataan sen seuraajiin.

  kaapo123

  Talous pahenee,niin kertovat,velka nousee,eletään yli varojen,noo keitän pottuja.Luin kukkabiologiaa,siinä on jänniä kertomuksia kukista ja puistakin

  Rane

  Kun liityimme Emuun niin talousasiantuntijat käyttivät myös kriittisiä puheenvuoroja  mutta poliitikot/kansa ei niistä välittänyt.Oman rahan devalvoiminen oli keino(huonoista puolistaan huolimatta) jolla pystyi lopulta korjaamaan tuhlailevien poliitiukkojen ja ylivahvan ammattiyhdistysliikkeen kiristystoiminnan jäljet.Emussa sitä ei enää ole.

  439109a5-b2ea-4348-85a0-c51a979d158f (vm.fi)

  Apli

  Kun aina halutaan ottaa mallia Ruotsista ja Norjasta niin olisiko aika tehdä niin nytkin ja palauttaa Markka suomen valuutaksi takaisin? Voisi olla melko heikko tällä hetkellä.

Esillä 10 vastausta, 2,051 - 2,060 (kaikkiaan 2,198)