Keskustelut Metsänhoito hankintahakkuut

Viewing 10 replies - 1 through 10 (of 372 total)
 • hankintahakkuut

  Kuinkas moni vielä tekee hankintahakkuita moottorisahalla ja minkälaisia savotoita. Itse tulee aina noin 100 mottia talven aikana harvennuksia sahattua.

 • Jätkä

  Suorite on kunniakas, kunto ja metsä parantuvat, eikä varmasti pelottelusta huolimatta suurpuunjalostusteollisuus kieltäydy ostamasta, jos laatu täyttyy. Rauhallisemmallakin tahdilla hankintahakkaaja saa jonkinlaisen rahallisenkin hyödyn työstään.

  Millä saat puut rahdattua tien varteen?

  jees h-valta

  Kyllähän tuo hauskaa puuhaa olisi mutta edellistalven ensharvennuskokemuksen perusteella ei kannata. Laskeskelin kuluja ja tunteja vähän matkaa mutta kun alkoi mennä pakkaselle lopetin laskelmat. Työlle ei todella saa palkkaa. Paremman hyödyn saa kun antaa pystykaupalla vaikka siitäkään ei rikastumaan pääse.  Mutta sieltä ainakin saa sen mitä suurinpiirtein saanto on. Tosin harvempaahan siitä aina lähes tulee. Tiedä sitten onko se parempi vaiko huonompi.

  MaalaisSeppo

  Energiapuusavotoita olen harrastanut. Karsittua rankaa 70 – 150 mottia vuodessa. Paikallinen yrittäjä ajaa puut.

  Eihän siitä paljoa jää viivan alle, mutta seuraavassa pystyyn myydyssä harvennuksessa saa paremman tilin. Sohvalla makoilusta tienaa vähemmän.

  Planter

  Taloudellisesti ei kannata. Mutta jos on vaikka työttömänä tai muuten ylimääräistä aikaa, niin on mielekkäämpää kuin kaljan kittaaminen tai löhöily. Silloin ei tarvitse murehtia, että on väärin tai huonosti tehty, saa mieleisensä lopputuloksen.

  Itse olen miltei pelkästään raivaussahan sarvissa. Taimikoiden huolehtimisesta saa parhaan hyödyn.

  mäentalo

  Itse traktorilla ja metsäkärryllä ajan puut, sopii hankintahakkuu hyvin tähän viljelijän hiljaisempaan talviaikaan ja hyvää kuntoiluahan se on.

  Apli

  Tein joskus, en enää, ei jää mitään käteen, raivuuta tulee tehtyä ja pieniä istutuksia, polttopuuta…. Hyvää kuntoilua se toki on, mutta euro sen sanelee mitä teen ja mitä en!

  petep

  Jos kuitupuusta saa 29 euroa kuutiolta hankintana ja itsellä on vehkeet millä ajaa puut metsästä niin ei kannata?

  jees h-valta

  Kyllä siinä tunteja sekoaa ja koneetkin pilppuuntuu. Yleensä ottaen jos on täysin joutoaikaa saattaa tietysti kannattaa mutta palkkatyöstä ei kyllä pois kannata tuon korvauksen takia olla. Eikä lomiaan tuhota. Niistäkin saa palkan aivan ilman tekemistäkin. Vielä kyseenalaista työttömyyskorvauksellakin jos joutuu karenssiin. Itse ilmoitin kyllä TE-keskukselle silloin kun lyhennettyä viikkoa tein ja sillä aikaa metsätyötä tein. Annettiin tehdä. Ei vaikuttanut korvaukseen.

  Anonymous

  Vajaa 200 kiintoa on ensharvennusta vuosittain tullut tehtyä ja ajettua ja ennakkoraivauksia runsaasti ja taimikon hoitoja jonninverran, nyt alkaa loppuun sopivat ensharvennus kohteet.

  Nyt kun pystykaupalla oon myynyt toisen harvennuksen niin oon huomannut että nyt se tili tulee ens harvennuksista, varsinkin jos pääsee vertaamaan kohteisiin joissa on ens harvennus jäänyt tekemättä ja metsä pahasti riukuuntunut, ero tilissä on uskomattoman suuri.

   

   

  Puuki

  Kannattavuus on suhteellista. Kun työn osuuden saa verottomana hankintapuusta, niin jotain kannatusta on hommalla. Jos vertaa nykyhintatasoon niin kannattavuus voi olla kyseenalaista. Esim. kun auton renkaanvaihdosta saa 10 min. työstä pulittaa 30 €. Sen voi sanoa olevan kannattavaa bisnestä ; tuntihinta 180 € .

Viewing 10 replies - 1 through 10 (of 372 total)