Keskustelut Metsänhoito hankintahakkuut

Esillä 10 vastausta, 351 - 360 (kaikkiaan 372)
 • hankintahakkuut

  Merkitty: 

  Kuinkas moni vielä tekee hankintahakkuita moottorisahalla ja minkälaisia savotoita. Itse tulee aina noin 100 mottia talven aikana harvennuksia sahattua.

 • Puuki

  Raivaussahalla niitä linjan alusia yleensä sahaillaan ja taksat on suht. hyvät siinä hommassa, kun homma on nopeaakin ilman taimien varomista .  On pitänyt olla   melko uuno sähköyhtiön ukko jos paksun lumen aikana linjan alta hakkuuttanut yhden kalikan puita manutyönä.  Taitaa olla Jätkän päiväunia koko tarina.

  rööri roope

  Linjojen alusien raivaukset konetyönä.Samoin myrskytuhojen raivaukset.

  Jätkä nähny tajunnan räjäyttävän päikkäriunen että on linjan alusilla kuitusavotassa.

  Miikkam

  Olisikohan kyseessä ollut uuden linja-aukon avaaminen kun on kerta kiiruskin ollut.

  Urakkametsuri 2017

  Markka aikaan oli eri touhu hakkuissa juurikin tuolloin 90 luvulla ja 3 krt palkka ei mahdollinen nykyään,koska kuidun hinta ei riitä kun ajo lasketaan lisäksi,kuten itsellä tuossa näyttötyön hakkuussa, lumieste oli alkujaan siinäkin,joka söi perkeleesti kulkua, alta polven ,kun vajui niin rupes sujumaan, kun  25% yli meni päivä tavoite parhaana päivänä, urakalla sahuun päivätuotos huipusta, kun aiemmin juurikin kouluaikaan pomolta kysyin määriä, paljonko keskiverto urakkametsurit tekee sahuupäivässä, ja 8 tuntia en tunnetusti ole työmaalla. 6,5 on maksimi palsta aika.

  Urakkametsuri 2017

  Ei vaan kiintoja saa tarpeeksi pienellä tavaralla, että olisi kannattavaa, ainoa tietenkin siirtelykaadolla, pitkää suoraan kasaan kaatamalla energiaksi, ensin pitäisi vaan ko tekniikka hioa, ei ollut 2011-2013 koulutuksessa ko tekniikka mukana. 150 litrasiakin pitää se 100kpl vähintään pinoon asti tehdä, että jotakuinkin sinnepäin palkka olisi. Elikkä noin 170 litraa oltava koko rungon tilavuus

  Rannanperäläinen

  Kyllä joka vuosi tulee tehtyä. Kaikki harvennukset ainakin ja avohakkuuta myös. Ns. hankalat päätehakkuuleimikot pystykaupalla tai jos on tilanne ettei millään ehdi itse metsään.  Nytkin tekis mieli hakkuille mutta muut työt vähän haittaa. No jos vuodenvaihteen tienoilla kerkeäis moton herättää lomalta hetkeksi. Energiarankaa on aamutuimaan kyllä tullut sahan kanssa tehtyä ja se mukavaa hommaa onkin, saa energiaa sekä kasaan että myös omaan kroppaan.

  Tolopainen

  No ei se sahaaminen mukavaa ole, eikä metsätyö muutenkaan. Ne puut pitää myös korjata metsästä pois. Siksi hankintatyö on lähes loppunut. Kannattaa laittaa pääoma töihin niin itse voi lenkkeillä.

  Menninkäinen

  Kyllä sahaaminen mukavaa on. Näkee työn jäljen heti. Saa monipuolista liikuntaa ulkona. Muutenkin täydellistä vastapainoa palkkatyölle.

  mehtäukko

  Kunnollinen saha ja kamppeet eivät sitä paitsi syö pää-omia ja sahaa aivan silloin kun huvittaa.

  You-tupessa sattui näkösälle kerran jo nurin kellahtanut Usewoodin sepittäjä. Esitteli uutuuttaan, ja kehui lähettelevän niitä Ruåtsiin ja Suomeen mo:lle, hintaa ”vain” 60. tonnia.

  Kolmen pinomotin kuorma a’ n.7€ vallitsevilla taksoilla…!!!

  Tolopainen

  Aika harva palkkatöissä oleva käyttää vähiä vapaa-aikoja metsätyöhön. Kyllä viikonloppu on liian arvokas pilattavaksi sahaamiseen tai hirvenpyyntiin.

Esillä 10 vastausta, 351 - 360 (kaikkiaan 372)