Keskustelut Metsänhoito hankintahakkuut

Esillä 10 vastausta, 361 - 370 (kaikkiaan 372)
 • hankintahakkuut

  Merkitty: 

  Kuinkas moni vielä tekee hankintahakkuita moottorisahalla ja minkälaisia savotoita. Itse tulee aina noin 100 mottia talven aikana harvennuksia sahattua.

 • MaalaisSeppo

  Huomenna taas sahahommiin. Energiapuuksi menee. Kyllähän se näin etenkin alkutalvesta pistää puhaltamaan ja miettimään homman järkevyyttä. Maasto palstalla on esiharvennukseen koneellisesti liian hankala. Manuhommina tulee parempi jälki. Uusi tie palstan viereen hieman helpottaa. Ei tarvi lähes kilometriä kävellä.

  Tolopainen

  Huomenna menen hakemaan influenssarokotuksen, kun sellaisen onnistuin saamaan. Sahahommat on tälle vuodelle tehty. Tuulenkaadot noudettu.

  Metsänmies

  Hankintahakkuuta ei voi verrata palkkatyössä tehtävään hakkuuseen.

  Palkkatyössä on pyrittävä aina maksimisuoritukseen, onneksi hakkuut miestyönä ovat käytännössä loppuneet. Omia hankintahakkuita pidän vähän harrastuksen ja työn välimuotona. Tulosta tulee, mitä tulee. Oman työjäljen seuraaminen, metsässä liikkuminen ja kunnon ylläpitäminen ovat enimmäkseen syitä ,miksi tulee harrastettua. Kun tein vielä työkseni hakkuita, ei joutanut tekemään nuotioita. Nyt sytytän tulet ensimmäiseksi ja joudan istumaan nuotion ääressä tauoillakin. Palsta päättyy kuitenkin jossain vaiheessa. Kunhan raivaukset saadaan tältä vuodelta tehtyä alotan hakkaamaan huonolaatuista päätehakkuukoivikkoa, ja moottorisahalla. Muutamia satoja motteja.

  sikari

  Nyt se on moto hankittu. Myrsky tuhoja korjailtu. Tuulenkaatojen korjuussa ainakin pärjää loistavasti. Eipä kaipaile enää sahan rattiin.

  Urakkametsuri 2017

  3m mittaan on kuitu ollut viime hakkuissa joka lajilla mänty-kuusi-koivu. Nopeesti sen mitasta katsoo ja merkkaa, takastullessa katkaistaan ja pohja karsitaan,nopeampi systeemi ja tarkemmin saa apteerattua, laatua aina vaadittu ja tarkkaa. Reilu 2sataa kiintoa viimeks ja 0 raakkia. Tyvikoivua ym.

  Urakkametsuri 2017

  Eiköhän ammattimetsuri tee sinne kumminkin paremman jäljen ja ainahan metsätyöt on urakalla tehty, sen sanelee jo olemattomat liksat ettei siellä ole liikaa aikaa iitrailla ja solmä tottuu niin seuraavia kaatoja on jo valittu kun edellinen teossa, kyllä siinä laatu katsotaan, se vaan käy ammattilaisilta vilkaisemalla.

  Per Ä Reikäs

  Mielelläni ihan hissun kissun jo kuntoilunkin ja ilmaston pelastamiseksi vähän sieltä/sun täältä puita ni hakkailee toisinaan, mutta harmittavat halvalla en myy.

  Maksaa pitää, käsityönä tehdystä laatu tavarasta, aina.

  mehtäukko

  Käsityönä tehty ”laatu” ei kyllä ole pätenyt pitkään aikaan hankintahakkuussa, p-reikä. Hankinnoissakin on nähty aivan sutta ja sekundaa.

  Kaikessa työssä se on mahdollista ja riippuu hyvin pitkälti tekijänsä itsekritiikistä, taidoista ja tahdosta.

  Jätkä

  Käsityönä tehty hankintahakkuu voi olla laadultaan mitä tahansa. Esim hankintana tehdyt tukit ovat mitä useammin hylky-laatua, koska monelle ainoa kriteeri on järeys, eli jos paksuus ja pituus riittää tukiksi, niin tukki tehdään. Pinon pohjalle piiloon – Ei pidä ihmetellä, jos raakkiprosentti on iso.

  Kyykkymotolla omatoiminen Mo VOI saada hyvänkin harvennusjäljen, mutta valitettavan usein näyttää pelisilmä puuttuneen ja jos muuten onkin siisti hakkuu, niin tiheyttä on raakasti liikaa. Johtuu siitä, että ei mitata jäävän puuston määrää.

  On häjyn näköistä, kun nuoreen metsään on jätetty puita, joista ei koskaan voi tulla tukkia, ei vaikka paksuus lisääntyisi kuinka paljon. Varsinkin, kun on nähnyt, että lähtöpuusto on ollut vähintään kiitettävää laadultaan..

  Mopokuskin kohdalla sen voi jotenkin ymmärtää, kun ohjaamosta ei näe runkoja kuin yhdeltä suunnalta, mutta Tilhin kanssa heiluttaessa puut näkee monelta suunnalta ja väkisin vielä tyveltäkin.

  Vieläkin olen sitä mieltä, että harvennettaessa ei pidä katsoa, mitä minä tuosta otan, vaan minkä minä tuohon jätän, silloin tuloksen ”näkee” jo ennenkuin on kaatanut yhtään puuta.

  mehtäukko

  ”..harvennettaessa ei pidä katsoa, mitä minä tuosta otan, vaan minkä minä tuohon jätän,” onkin hyvä pointti ajatella käänteisesti.

  Viimeisimpiä ammattimaisia hankinnan toteutuksia oli, kun oli näytillä eräs kohtalaisen myrskytuhoalueen operaatio. Siinä mo:n vävyn tekele silppusi rungot ”mieleisekseen” ilman kenenkään klusterin käytettäviä mittoja. Lumetkin yllätti, ja puut oli hautautuneet monikymmensenttisen hangen alle. Ei muuta kuin good bay…

Esillä 10 vastausta, 361 - 370 (kaikkiaan 372)