Keskustelut Metsänhoito hankintahakkuut

Esillä 4 vastausta, 361 - 364 (kaikkiaan 364)
 • hankintahakkuut

  Merkitty: 

  Kuinkas moni vielä tekee hankintahakkuita moottorisahalla ja minkälaisia savotoita. Itse tulee aina noin 100 mottia talven aikana harvennuksia sahattua.

 • MaalaisSeppo

  Huomenna taas sahahommiin. Energiapuuksi menee. Kyllähän se näin etenkin alkutalvesta pistää puhaltamaan ja miettimään homman järkevyyttä. Maasto palstalla on esiharvennukseen koneellisesti liian hankala. Manuhommina tulee parempi jälki. Uusi tie palstan viereen hieman helpottaa. Ei tarvi lähes kilometriä kävellä.

  Tolopainen

  Huomenna menen hakemaan influenssarokotuksen, kun sellaisen onnistuin saamaan. Sahahommat on tälle vuodelle tehty. Tuulenkaadot noudettu.

  Metsänmies

  Hankintahakkuuta ei voi verrata palkkatyössä tehtävään hakkuuseen.

  Palkkatyössä on pyrittävä aina maksimisuoritukseen, onneksi hakkuut miestyönä ovat käytännössä loppuneet. Omia hankintahakkuita pidän vähän harrastuksen ja työn välimuotona. Tulosta tulee, mitä tulee. Oman työjäljen seuraaminen, metsässä liikkuminen ja kunnon ylläpitäminen ovat enimmäkseen syitä ,miksi tulee harrastettua. Kun tein vielä työkseni hakkuita, ei joutanut tekemään nuotioita. Nyt sytytän tulet ensimmäiseksi ja joudan istumaan nuotion ääressä tauoillakin. Palsta päättyy kuitenkin jossain vaiheessa. Kunhan raivaukset saadaan tältä vuodelta tehtyä alotan hakkaamaan huonolaatuista päätehakkuukoivikkoa, ja moottorisahalla. Muutamia satoja motteja.

  sikari

  Nyt se on moto hankittu. Myrsky tuhoja korjailtu. Tuulenkaatojen korjuussa ainakin pärjää loistavasti. Eipä kaipaile enää sahan rattiin.

Esillä 4 vastausta, 361 - 364 (kaikkiaan 364)