Keskustelut Metsänhoito hankintahakkuut

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 372)
 • hankintahakkuut

  Merkitty: 

  Kuinkas moni vielä tekee hankintahakkuita moottorisahalla ja minkälaisia savotoita. Itse tulee aina noin 100 mottia talven aikana harvennuksia sahattua.

 • Jätkä

  Kannattavuus on suhteellista. Kun työn osuuden saa verottomana hankintapuusta, niin jotain kannatusta on hommalla. Jos vertaa nykyhintatasoon niin kannattavuus voi olla kyseenalaista. Esim. kun auton renkaanvaihdosta saa 10 min. työstä pulittaa 30 €. Sen voi sanoa olevan kannattavaa bisnestä ; tuntihinta 180 € .”

   

  Sinun kannattaakin sitten alkaa renkaidenvaihtajaksi. Saattaa rengasliikkeen maksama palkka olla jopa 15 € tunnilta ja siitä pois verot.

  Jos pystyhinta on kympin ja tienvarsihinta kolmekymppiä ja normaalitahdilla sitä hakkaa n. 10 kuutiota päivässä. Hakkuun osuuden saa verovapaana 125 mottiin asti, mutta verottaja ottaa ajosta omien listojensa mukaan.

  Kyllä siinä laiskan voittaa ja bonuksena on se, että kun jäljestä löytyy moittimista, on syyllinen lähellä.

  Tolopainen

  Puut pitää myös ajaa tienvarteen ja jos aikoo saada pienen kuitupuuerän kaupaksi ne pitää kuljettaa päätien varteen, josta puut voidaan viedä myös kelirikkoaikana. Ei tule valmista edes 4m3 päivässä eli yhtä traktorin kärrykuormaa. Puut pitää saada myös kaupaksi eikä kiinnostusta pieniin hankintaeriin pahemmin ole.  MG ostaa jäseniltä kuitua perushinta 25€ esim.koivukuitu.  Ei yhtään kiinnosta noin hyvä tienesti. Saattaa mennä yhteen traktorin renkaaseen koko tili. Jätkä taitaa katsella metsäänpäin ikkunan läpi niin pysyy kinttaat kuivina ja ansiot kuvitteellisella tasolla ilman kuluja.

   

  tamperelainen

  Hankintahakkuissa ainoa syy on oikea puunvalinta ja ehkä vähän harvempi ajoreititys.Näyttää pistettävän motohakkuussa harvaksi,varsinkin jos litrakoko pieni.

  Myös nuo pienet,kaukaiset tai muuten vaikeat kuviot kannattaa  hakata hankintana,jos niille ei muuten EH:ta saa tehtyä.

   

  petep

  Hmmmmm.aika mielenkiintoista jos ei päivässä tule enempää valmista kuin neljä  kiintoa kuitupuun mitat täyttävää puuta….

  Puuki

  ”Sinun kannattaakin sitten alkaa renkaidenvaihtajaksi. Saattaa rengasliikkeen maksama palkka olla jopa 15 € tunnilta ja siitä pois verot.”

  Sehän olisi tuokin jo parempi palkka, kuin keskimääräiseltä eh:lta jäävä palkka hankintahakkaajalle. Tulosta kun pitää vähentää menotkin sahan ja traktori-peräkärry yhdistelmän osalta. N. 6 m³/ 8 h teko ja ajo on realistinen päivän homma. Lopputulemana palkka jäisi nykyisellä 27 € kuutiohinnalla alle 14 € /h ennen veroja.

  (Se yhden yrittäjän rengasliike maksaa itselleen varmaan enemmän palkkaa kuin 15 €/h. Silti en kadehdi yrittäjän hommaa, koska menojakin on paljon. Sen tiedän kun olen itsekin yrittäjänä ollut.)

  jees h-valta

  Tolopainen kyllä päivätuotoksessa ajettuna lähempänä totuutta kuin jätkä. On niitä tietysti kun painaa otsalampun valossa aamukuudesta iltakymmeneen mutta jos lähes ihmisen työaikaa noudattaa. Ja kun itelläkin kävi että hiukan hyrdauliletkuja uusiksi niin kahden päivän tuotos heti pois.

  tamperelainen

  Jos on silkoa 3-5 kuitupöllin koivikkoa,niin kyllähän sitä karsii ja katkoo hyvänä päivänä paljon.Paljon riippuu kasauksesta,kaadon suunnittelusta,uraväleistä ,maastosta ja keliolosuhteista päiväsaanto siinäkin.

  Pienikokoisessa kuusikossa (1-2 pölliä), ei kukaan ihmeellisiä mottimääriä tee,jos otetaan latvat minimimittaan.Muutama motti/marraskuunpäivä hyvä saavutus

   

   

  Jätkä

  Pölli on suhteellinen käsitys. Ensiharvennuskoivikosta ei välttämättä tule viittä kolmimetristä pölliä, ellei olla reippaasti myöhässä.

  Kuusikko taas hakattanee normaalisto noin vitoseksi – jopa pidemmäksi.

  Kyllä ensiharvennuksella kuuden tunnin päivässä on melko yleinen suorite 200 runkoa, jos kuka tykkää tehdä siitä vain puolet, niin se on hänen asiansa. kyllä silläkin laiskan voittaa.

  Lauri-Vaarin laskelmissa konekulut on nolla euroa, niin että kun koivukuidun pystyhinta on 11.28 € ja tienvarsihinta 27.86 €, niin tiliähän siinä muodostuu ihan väkisin.

  Jos on hoitanut metsänsä taimikosta asti, niin poistuvan rungon koko on 100 litraa (Motomiesten vaatimus)

  Tolopainen

  Maksan 5€ kiinnosta,  jos joku tulee ka samaan koivupölliä muuta ei tarvitse tehdä. Itse hoitelee sahaamisen ja tienvälit on sitten 50m. Helppoa työtä, kaikki työttömätkun osaavat.

  Jätkä

  On ihan sama, mikä on uraväli, kun on käytössä palstallekasaus.

  Me tehtiin jossain vaiheessa siskonmiehen kanssa hankintahakkuuta yhdellä sahalla. Minä sahasin ja hän kasasi.

  Sitten välillä hän oli vävypojan kanssa samalla sopimuksella samassa metsässä.

  Ihmetteli sitä, kun vävypojan kanssa joutui paljon kovemmalle, vaikka puuta tuli puolta vähemmän. Siksi en mielellään alkaisi toisen jäljiltä kasailemaan.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 372)