Keskustelut Puukauppa Hankintakaupat

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 115)
 • Hankintakaupat

  Merkitty: 

  Onko keskustelijoiden joukossa ketään jotka tekevät hankintahakkuuta? Itse aloitin joulukuun lopulla ja hiljalleen olen savottaa tehnyt kun ei ole kiirettä. Mitä hintoja ostajat maksavat? Täällä Etelä-ja Pohjois-Savon rajoilla kaikki kuidut 34e/m3 ja kut pieni erä 60e/m3. Ei täällä päin enää montaa hankinnan tekijää olekaan.

 • pikkutukki

  Samoissa on hinnat meillä Kainuussa normimyyjillä .

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Vireessä on hankinta(käteis)kauppoja,nyt kyllä lumilomilla ollaan.Samoin on hankintahakkaajat vähissä ja hinnat samoissa.

  topintam topintam

  Vähän on rauta vielä jäässä kun mittarissa aamulla -34. Kävin aiemmin kelkalla vähän suttauttaan ojia umpeen ja suunnittelemassa. Purkivat sähkölinjan pois niin pääsee nyt rauhassa aukkoon kaatelemaan ilman pelkoa persiissä.

  pihkatappi pihkatappi

  Tein tammikuun alussa hyvällä kelillä 9 päivää. Sitten pidin viikon tauon, kun uusi kuvio täynnä alikasvos kuusta ja puuterilumi oksissa. Tänään kävin kokeilemassa, puuterilumi haittaa paljon, että jatkan vasta kun putsaantuu. Kelissä ei muuten vikaa, – 20 ja aurinko paistoi, alkaa vaan kolottamaan hartioita, kun joka hipasusta tulee lumet päälle. Stihlin ms200 oli kokeilussa, kun raivattavaa paljon ja toimi tuossa haastavassa olosuhteessa ilman ongelmia, sahasin vain vajaan 6 tankkia kun tuntui hankalalta.

  Kauppa vielä tekemättä, mutta lupasi ostomies ostaa ja kuitujen minimi hinta oli parempi kuin vuosi sitten isomman kaupan hinta.

  Jätkä

  Joko se joustava sadeviitta hihoilla, taikka ns ”huonon sään” metsurinpusero, joka hengittää, mutta pitää veden ja lumen ulkopuolella.

  Mielestäni sen päältä lumi putoaa melko hyvin.

  Menninkäinen

  Alkaa olla taputeltu tältä talvelta. Kuviosta osa jää tekemättä mutta jatketaan ensi talvena harjoituksia.

  pihkatappi pihkatappi

  Joo, tein ensin ilman sadeviittaa, putsasin takin ja laitoin sadeviitan, mutta kosteutta vähän muodostui tuonne alle. . Ei oikein näekään kunnolla, onneksi ei ole pakko nyt tehdä hakkuuta, teen polttopuita.

  Puu Hastelija

  Niin paljon vaatetta päälle, ettei lumi sula. Ja vauhtia pois, että muuten tarkenee. Kohta tarvii siirtyä kuusikoihin tai siemenpuihin, alkaa koivujen potkiminen tympiä. Tai kevyttä luntahan se on, mutta silti.

  Kuidut 34€,jos kelirikkokuljetus onnistuu, kut 63€ mät 61€. Joku teoreettinen määrälisä vielä.

  arto arto

  Niin paljon vaatetta päälle, ettei lumi sula. Ja vauhtia pois, että muuten tarkenee…..Päin vastoin, Silloin tulee hiki ja lämmin, lumi kylmää kastelee sadevaatteet sisältä, Vielä raivaillut ennakoita ohut urheilukerrasto ja metsurin kevyt vaatetus ja sadevaateet. Lumi tosiaan pölisee mutta se ihanaa talvea, Varsinkin muistelle viime kesää niitä helteitä, Se piristää.

  pihkatappi pihkatappi

  Tiedät arto varsin hyvin, että alkasvos kuusen kaataminen raivurilla onnistuu niin että lumet pöllyää siinä silmien edessä, kun taas moottorisahan kanssa lumet on jo hartioilla, rukkasten sisällä ja visiirissä tai suojalaseilla, ennenkö olet päässyt puun tyvelle.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 115)