Keskustelut Puukauppa Hankintakaupat

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 115)
 • Hankintakaupat

  Merkitty: 

  Onko keskustelijoiden joukossa ketään jotka tekevät hankintahakkuuta? Itse aloitin joulukuun lopulla ja hiljalleen olen savottaa tehnyt kun ei ole kiirettä. Mitä hintoja ostajat maksavat? Täällä Etelä-ja Pohjois-Savon rajoilla kaikki kuidut 34e/m3 ja kut pieni erä 60e/m3. Ei täällä päin enää montaa hankinnan tekijää olekaan.

 • Tolopainen

  Kokeilepa joskus miltä tuntuu olla kastumatta, ei tarvita kuin kevyttoppatakki metsurihaalareiden päälle hartioiden suojaksi, josta lumet varisee pois. Tuon takin pinta ei lämpene eikä lumi sula pintaan.

  Tolopainen

  Jotkut valittaa että hirvet tekee vahinkoa,  pari donaa niistä on tuloja tullut joka vuosi viimeisen 30v aikana.

  Berza

  Onko tuo aiemminmainittu 34 e kuutiolta kuitupuusta ihan perushinta pienemmistäkin eristä?  Vai bonusvetoinen isonpi erä ?

  Musta miäs

  Arvioin puumäärät mäk 10m3  kuk 40m3  kok 20m3 ja kut 20m3. Siitä määrästä ostomies sanoi hinnan. Kaikissa edellisissä hankinnoissa puuta on lähtenyt enemmän…joskus paljonkin enemmän. Samalla teen polttopuurangat joita viime talvenakin tuli reilu 4 metsäkonekuormaa. Keväällä työnneltiin pilkekoneeseen ja pinottiin alkukesällä. Niin ja muutaman euron parempi oli kuutiohinta mitä kaupassa jonka tein syksyllä 2017 ja hakkasin viime 2018 talvella.

  Berza

  Voi vattu, taisi omat mennä halvalla 🙁

  MaalaisSeppo

  Hankintasavotta (n 120 m3) reilusti puolessavälissä. Pelkkää kuitua koitan tehdä. Ajourilta muutaman tukkipuun joudun kaatamaan. Taitaa mennä kuiduksi.

  Puissa on melko paljon lunta. On niin kuivaa, ettei tartu pahemmin. Kun kaatovaiheessa ei kopistele runkoa, lumi varisee vasta kaatumassa olevasta puusta, eikä tule niskaan.

  Tikkula

  Vuoden vaihteessa tehty kauppa. Kut 67 kuk 35. Harrastus mielessä 2 harvennusta. Nyt tullu lunta sen verran että kuusikossakin 30cm. Ja puut luokillaan lumen painosta. Suunnattua kaatoa ei voi tehdä ,vaan menee sinne mihin latvus kallellaan. Ois kyllä suojan paikka. Ajeltu ajouria auki jäätymään ja vähän sahailtu. Ei kyllä näillä kulmilla kuulu muilta sahan ääntä.

  Musta miäs

  Kyllä olis tosiaan suojan paikka mutta ei näy 10 vrk ennusteessa ainakaan Savon seudulle. Nyt tuli vielä 10cm lisää lunta ja haittaahan se jo liikkumistakin mutta puissa oleva vielä enemmän. Pienemmät kuiturungot ensin potkaisen puuhun ja menen sivummalle ja kunhan pölinä loppuu alan työstämään. Missäpäin tämä edellinen kirjoittaja tekee omaa hankintaansa?

  Nimetön

  Tolopainen kirjoitti tuolla aiemmin: ”Jotkut valittaa että hirvet tekee vahinkoa, pari donaa niistä on tuloja tullut joka vuosi viimeisen 30v aikana.”

  Tämä rupesi kovasti kiinnostamaan. Kun minulla on tupannut olemaan hirvistä enimmäkseen vaivaa niin kerrohan miten niistä pääsee tuolla tavalla tienaamaan?

  Tolopainen

  Kannattaa mennä mukaan metsästysseuran  hirviporukkaan, siitä se lähtee.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 115)