Keskustelut Puukauppa Hankintakaupat

Esillä 5 vastausta, 111 - 115 (kaikkiaan 115)
 • Hankintakaupat

  Merkitty: 

  Onko keskustelijoiden joukossa ketään jotka tekevät hankintahakkuuta? Itse aloitin joulukuun lopulla ja hiljalleen olen savottaa tehnyt kun ei ole kiirettä. Mitä hintoja ostajat maksavat? Täällä Etelä-ja Pohjois-Savon rajoilla kaikki kuidut 34e/m3 ja kut pieni erä 60e/m3. Ei täällä päin enää montaa hankinnan tekijää olekaan.

 • Jätkä

  Rannanperäläine. Kohtalaisen kookasta metsää ensiharvennukseksi. kyllähän tuosta hakata naputtelisi vaikka isommallakin koneella. Vaimitenseoli? Entiset ajourat?  Ymmärsinkö väärin kaiken?

  Rannanperäläinen

  Jätkä: Aika pientä ruikkua kyllä tuossa viimeisimmässä ensiharvennusvideossa oli, kuva vääristää alakanttiin. Tosi paljon tuli rankaakin kun läpimitta ei riittäny kuituun.  Aikasempi video on toisesta harvennuksesta ja oli vanhat ajourat jotka tehty paikoin liian kapeiksi. Joo, ainahan se isommalla koneella ois rouheampi tehä, mutta toistaiseksi ei ole kuin tuo ( kun suurin osa harvennuksia ja väljennyksiä). Täytynee jossain vaiheessa hommata oikein reilusti järeä peli.. Tosin aukkoakin tuolla hakataan, mutta jos tyven läpimitta ylittää 50 cm, alkaa keto 100 käydä typeräksi. Tuota pienemmät menöö ihan hyvin😊.

  Anton Chigurh Anton Chigurh

  Puskajussi kysyy hakkuumuotojen hintoja. Seuraavilla hinnoilla teetin (teko ja ajo tienvarteen) harvennukset männä talvena: -tukit 10 €uroa kiinto, kuidut 14 €uroa kiinto (+alv 24%). Työn laatu oli taas kohdallaan.

  Jätkä

  Anton. Joko sinä olet keksinyt , miten tuo alv jää täyttämään myyjän kukkaroa? Joo-mies tekee Arvonlisäverolla tiliä, hän kun on hoksannut, miten sen voi käyttää omien kulujen kattamiseen.

  Edullisesti olet saanut harvennuksesi tienvarteen. Lienee jo kohtalaisen järeää puustoa, eikä enää ensiharvennusta?

  Anton Chigurh Anton Chigurh

  En ole. Ehkä se joo pelaa rulettia pörssissä niillä alveilla (ja voittaa).

  Tukkiprosentti näkyy olevan rapia 37. Nämä olivat sellainen keräilyerä, viiden eri tilan alueelta, neljään laaniin, kymmenen kilometrin lenkki, jossa siirtymät sai tehtyä tekokoneilla.

Esillä 5 vastausta, 111 - 115 (kaikkiaan 115)