Keskustelut Puukauppa Hankintakaupat

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 115)
 • Hankintakaupat

  Merkitty: 

  Onko keskustelijoiden joukossa ketään jotka tekevät hankintahakkuuta? Itse aloitin joulukuun lopulla ja hiljalleen olen savottaa tehnyt kun ei ole kiirettä. Mitä hintoja ostajat maksavat? Täällä Etelä-ja Pohjois-Savon rajoilla kaikki kuidut 34e/m3 ja kut pieni erä 60e/m3. Ei täällä päin enää montaa hankinnan tekijää olekaan.

 • jees h-valta

  Pihkatapilla samat mietteet kuin meikälläkin. Kyllä moottorisahatyö on aivan erilaista raivaussahaan verrattuna. Mutta kun tosiaan se poltinpuiden teko vain luonaa huomattavasti paremmin moottorisahalla ja myös raivaus männikössä tulee siistimpi kun saa samalla pyyhkäistä isompia kuivia oksia pois runkojen alaosasta. Näkee taas kerran tulevalla harvennuksella motomies työnsä juuresta jaksain.

  Metsänmies

  Alustan raivaukset kannattaa tehdä kesällä, ei hakkuun yhteydessä. Itse raivaan avohakkuukuviotkin ennen hakkuuta, tekipä sen itse, tai moto.

  pihkatappi pihkatappi

  Joo, toisen kuvion raivasin etukäteen. Tässä kuviolla vaan oli jo niin paljon raivattavaa ja poistettavaa kuitupuuta ja aika kortilla, että ajattelin tehdä kerralla moottorisahalla, ei siellä sikinsokin olevien risujen keskellä kasojen tekokaan ole helppoa. Kuvio pieni, että selviän kyllä. Olisi pitänyt ennakkoraivata, tai olisi pitänyt hakata tämä hankala kuvio ennen lumia.

  jees h-valta

  Ennakoiva viisuas joo. Mutta kun sitä raivattavaa oli jo kesälläkin riittämiin ja sitä on jatkunut syystä että laitan ostopalstaa kasvukuntoon ja sen ostohetken kunto oli kuitenkin noin kolmenkymmenen vuoden takaa. Eli ryönää kertyy siinä ajassa tarpeeksi ja aikaa kuluu. Nyt alkaa kohta helpata kun noin kymmenkunta hehtaaria on läpi käyty ja seuraavaksi saman tekee moto. Yhtään puitten nojalle en ole jättänyt, kaikki on alhaalla maassa ja juuri polttopuun teko saa aikaan todella siistin pohjatyön. Noin siistiä ei tule raivaussahallakaan!

  Jätkä

  Paras, mutta ainoa keino suoriutua hyvin alustan raivauksesta ja harvennushakkuusta moottorisahan kanssa on sahata risut maahan hakkuun aikana ja edetessä.

  Jos raivaus tehdään R-sahalla, puut kaatuilevat ristiin-rastiin ja ne ovat jaloissa, varsinkin , jos ne ovat jäätyneet paikoilleen ja päälle on tullut hiukankaan lunta.

  Kun hakkuu etenee raivauksen kanssa samaan tahtiin, voi raivauspuuston kaataa ajourien suuntaisesti ja ainespuun poikittain ajouriin nähden. Näin tehden hakkuujälki tulee siistiksi ja ajoa ajatellen ainespuut erottuvat ”aluspuiden päällä poikittaij ollessaan erinomaisen hyvin. Raivauspuusto kaadetaan aina eteenpäin, jolloin ne kaatuessaan putsaavat lumia seuraavista puista.

  M-sahan käyttö silloin, kun kevyttä pakkaslunta varisee oksilta, on haastavaa, eikä niissä oloissa pidä unohtaa jäähdytysilma saantiaukkojen edes osittaista peittämistä, koska pölylumi jäähdyttää konetta niin voimakkaasti, että se käy helposti koko ajan kylmänä.

  Hihallinen sadeviitta on hakkuulla todella hyvä suojaamaan hartioita ja käsivarsia. Kypärän niskasuojan Tollokin laittaisi viimeistään ensimmäisen päivän jälkeen paikoilleen.

  Pystypuiden karsiminen moottorisahalla on mielenvikaisen hommaa, ellei sitä puuta kaada heti pois!

  Raivaussahalla ennakkoraivattu palsta kuuluu konesavotaksi ja PISTE.

  Tolopainen

  Jätkä voi rypeä lumessa metsässä minun  ei tarvitse. Pitääkin tänään soittaa ostomiehelle, että miten siellä harvennushakkuu edistyy, kun olosuhteet ovat paremmat kuin koskaan. Ennakkoraivaukset tehty jo vuosia sitten hyvän sään aikana.

  lintumies

  Kovaa se on korvessa nyt. Mutta mahtavat rekikelit on, kun sotkee. Takapotku-Valmettini on hyytyneenä korvessa, kun etupyörän vanne petti.  Ursuksella pitää yrittää lähipäivinä sitä ylös nostaa ja uutta pyörää sitten metsässä asentaa.  Täysin loppuunajettuja vehkeitä kumpikin. Kaasupullolla  lämpöä traktorin kylkiin, jos vielä käymään lähtisi. Mitään järkeä tässä ei ole taloudellisessa mielessä. Metsänhoitoa ennen muuta. 40 kiintoa olen saanut tienvarteen. Tavoite on noin 70-80. Polttopuuta tulee 20 kiintoa ainakin. Vuosittain olen tehnyt  aina noin 100 kiintoa.

  Tolopainen

  Traktorilla voi helposti ajaa vaikka toinen etupyörä puuttuisi, tunkkaa tuon rikkoutuneen puolen ylös ja toiselle puolelle sitten puuta akselin ja rungon väliin. Ei tarvitse alkaa metsässä ruuvaamaan.

  Metsänmies

  Kun olen tehnyt itselle ennakkoraivausta, otan sen puuhastelun kannalta. Raivaussahallakin saa kannot yhtä lyhyeksi, kuin moottorisahalla. Kaikki risut olen kaatanut maahan asti. Kun ennakkoraivauksen tekee jo kesällä hyvissä ajoin, on risut syksyllä painuneet jo mukavasti. Jos on paksumpaa raivattavaa, keräilen ne polttopuiksi kasoihin ja tulevat sitten hakkuun ajon yhteydessä mukavasti tienvarteen.

  sitolkka

  Eihän sahatessa paljon vaatetta tarvi. Kastuuhan sitä lumesta, mutta se ei haittaa kun on koko ajan liikenteessä eikä pidä pitkiä taukoja.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 115)