Keskustelut Puukauppa Hankintakaupat

Esillä 10 vastausta, 101 - 110 (kaikkiaan 115)
 • Hankintakaupat

  Merkitty: 

  Onko keskustelijoiden joukossa ketään jotka tekevät hankintahakkuuta? Itse aloitin joulukuun lopulla ja hiljalleen olen savottaa tehnyt kun ei ole kiirettä. Mitä hintoja ostajat maksavat? Täällä Etelä-ja Pohjois-Savon rajoilla kaikki kuidut 34e/m3 ja kut pieni erä 60e/m3. Ei täällä päin enää montaa hankinnan tekijää olekaan.

 • Jalmari Kolu

  Joskus tuli tehtyä parhaana vuonna 1000m3 hankintaa moottorisahalla. Oli työläs vuosi. Normivuodet 50-100m3. Ongelmana ajokonekaluston puute, sekä hankaluus saada urakoitsijoita ajamaan pieniä kohteita. Omat metsäajokamppeet myyty yli 10v sitten loppuunajettuina. Mielestäni joka kylässä pitäisi olla yksi urakoitsija jolla pieni harvesteri ja kevyt ajokone. Mutta Suomen markinnoilla se ei vaan toimi.

  mehtäukko

  Rannanperäläisen videolinkistä pistää heti silmään vain kuidun teko??! Ei tukkia, ei parrua… Palstalla voivotellaan kantohintojen alhaisuutta ja metsätalouden huonoa kannattavuutta?

  MaalaisSeppo

  Hankintapuuni (n100 m3) on nyt tienvarressa. Kolmea puulajia pelkkää kuitua. Eniten koivua. Ei siitä määrästä kannata tukkia ja parrua tehdä. Pähkäilyksi menee.

  Keli viimein hieman pakastui. Nyt hiihtolomalle. Ensi syksynä uusi koitos.

  Koivunkaataja2

  Nuorenmetsän kunnostusta noin neljä hehtaaria.Kertymää kuitupuuta kolmisensataa mottia josta valtaosa koivua ja lisäksi noin kaksisataa irtokuutiota karsittua hakerankaa.

  Sahattu 285 tankillista(husku543) joulukuun alusta tähän päivään ja  itse ajettu 105 kuormaa .

  Berza

  Helvetinmoista hateloa, jossa puuta sikin sokin lumenpainamina ja katkomina n 5 ha perattu  tälle kaudelle.

  Kertymä n 300 k3 koivua ja 50 k3 havupuuta, omalla pienellä kalustolla ajettu.

  Rannanperäläinen

  ”Rannanperäläisen videolinkistä pistää heti silmään vain kuidun teko??! Ei tukkia, ei parrua… Palstalla voivotellaan kantohintojen alhaisuutta ja metsätalouden huonoa kannattavuutta?”

  Kyllä tehdään tukkia, pikkutukkia, parrua, kuitua, latvoista hakerankaa. Koivut klapiaineeksi.  Mutta… tehdään hyvää tavaraa, laatu on tärkeä tekijä. Monesti harvennuksilla on huonoja runkoja joissa mutkia ja koroja, ym. vikoja. Tässä esim. ensiharvennukselta parrua, kuitua ja hakerankaa: https://www.youtube.com/watch?v=OkTVLye1rBU

   

  mehtäukko

  Niin, kun hämää se että tavara putoaa samaan kasaan… Keton kourissa kun aikoinaan ainakin oli mitään tekemättömät värimerkkaus laitteet.

  Muuutta, – jokainen saa tehä omassa metsässä miten lystää.

  Rannanperäläinen

  Kyllä ihan oikein näit, samaan kasaan sama tavara. Aina ei kunnon sahapuuta taho saaha, koroja, halkeamia ja / tai mutkaa . Kun ei hirmu kiire ole, kiertelen aina vähän ennakkoon ja merkkailen viallisia ja tervarosopuita. Kopista ei välttämättä kaikkia vikoja näe, esim. Jos latvassa tervaroso takapuolella.  Tai joku muu vika piilossa. Tuossa videon palstallakin oli uran reunapuita kolhittu aiemmin, kuivaa oksaa ja mutkaa. Jos liikaa koittaa tukkia huonolaatuisista rungoista, asiakkaat herkeävät pian ostamasta… Tiiän yhenkin firman joka ei kuulemma osta enää isännältä suoraan, kuulemma yhtenä syynä olis ollu joittenkin isäntien tekemä huonolaatunen tavara.  Sinne meiltä olisi lähdössä kohta kalikoita.  Vaikka koitan tarkkana olla tukin apteerauksessa, silti niitä ajellessa silloin tällöin joutuu ronkkimaan tukkikasasta huonoja kuituun…  Laatu kunniaan, pidetään oma oksa ehyenä! 😊

  Jovain

  Tottahan jokainen saa tehdä omassa metsässään mitä lystää. Menee aika vieraaksi ajatus, jos ne toisten metsät ovatkin omia metsiä. Ei ole missään määrätty, etteikö saa toimia omassa metsässään ja kannattaa toiminta myös sellaisena säilyttää.

  Tällä kohtaa astuu esiin rajaaminen. ”Et saa toimia omassa metsässäsi, et ainakaan saa käyttää palveluja, osuuskuntia yhdistysten palveluja tmv.”

  Kannattaa vielä senkin jälkeen, jos vaikka joudut ostamaan palvelut ja maksat rahalla. Puulla on kyllä kysyntää ja siitä maksetaan.

  Puskajussi

  Ootteko kyselleet suoraan koneyrittäjiltä eri hakkuumuotojen hintoja, eli ensiharvennus,- päätehakkuu jne, kuutiohintoja? Jos olette, niin millasia taksoja liikenteessä?

Esillä 10 vastausta, 101 - 110 (kaikkiaan 115)