Keskustelut Puukauppa Hankintalisä

Esillä 10 vastausta, 261 - 270 (kaikkiaan 382)
  • Hankintalisä

    Merkitty: 

    Apuja tarvitaan.

    Hankintapuun hinnat eivät juurikaan houkuttele tukintekoon, jos ajatellaan puhdasta päätehakkuuta. Kuitenkin palstalla on tuotu esiin,  miten hankintatukillekin on saatu 10-13€/m3 lisähintaa. Tarkoittaisi omissa tarjouksissani tällöin jopa 80e/m3 hinnan rikkoitumista.

    Onko tämä hankintalisä saavutettavissa vain silloin, kun kyseessä on puuta ostavan yhtiön oma koneketju tekemässä ”hankintatyötä” – ja lasku tulee erikseen perässä- josta toki saa vähentää ALV? Vai onko joku saanut myös tukille tätä todellista hankintalisää? Ei siis millekään erikoistyville.

    Ensiharvennusleimikkoon unohtuneista siemenpuistahan tuota hankintalisän saa, mutta tällöinkin lopullinen hintataso jää kuitenkin päätehakkuuleimikon tukkien pystyhintojen tasolle. Eli todellista hankintalisää ei kuitenkaan tule.

    Miksi ei? Soitto kierroksella kukaan ostoihmisistä ei tuota osannut selittää. (Vain 1kpl ei ollut lainkaan kiinnostunut hankintapuista, 7kpl pyydettyjä tarjouksia).

     

  • Jätkä

    Tuon hankintatyön ”verovapauden 125 kuutiolle” voisi aivan hyvin käsittää samaan sarjaan kuin aikoinaan (en tiedä nykykäytäntöä) – maatiloilla aikuisuuteen kehittyneet lapset pantiin veron alaisiksi. Kun omassa metsässään tekee tuottavaa työtä, niin rajan ylittävältä osalta työ lasketaan ansiotuloksi. Kiittimet ristiin, että esim ”risusavotasta” ei lasketa ansiotuloksi työn arvoa!

    Verottaja rokotti maatalouden hyväksi tehdystä työstä, jopa niin tuntuvasti, että pienituloiselta tilalta oli nuorten lähdettävä joko oikein ”kaupunkiin töihin ja asumaan”, taikka tilan ulkopuoliseen säännölliseen työhön, silloinkin verottaja taisi iskeä asumisen verottamiseen (asuntoetu).

    Lapsuuskotini naapureina oli monilapsisia perheitä, joista käytännössä kaikki lähtivät suunnilleen lapsilisän loppumisen jälkeen maailmalle. Tiettävästi kaikki ovat hankkineet ammatin tavalla tai toisella, mutta suurin osa ei edes käy pikaisesti entisellä kotipaikallaan.

    Jovain

    Hankintalisä on tarkoitettu vastineeksi korjuun kustannuksille.

    Eihän siinä oikein ole laitaa, jos korjuun kustannus (hankintalisä) pidetään verolla, jolla syödään korjuun kannattavuutta ja alennetaan puunhintaa.

    Tiedä sitten, jos halutaan ylläpitää korjuun kannattavuutta , olisiko säädettävä tai hyväksyttävä jonkinlainen takaportti, varaus, jos sellaista ei vielä ole olemassa.

    Puukaupassa kannattaa aina pyytää vaihtoehtoinen tarjous, josta näkyy pystyhinta, hankintahinta ja yhtiön tarjoama korjuunhinta.

    aegolius

    >Eihän siinä oikein ole laitaa, jos korjuun kustannus (hankintalisä) pidetään verolla

    Mutta senhän vuoksi se korjuun lasku 3000 euroa on vähennyskelpoinen. Vähennyskelpoisuus ikään kuin antaa oikeuden ansaita se 3000 euroa verottomasti, jos niin haluaa ajatella. Verotettavaksi tuloksi jää se loppuosa eli 23000-3000= 20000 euroa.

    Edit. Jatkan vielä, että eihän siinä olisi laitaa, että ensin sen 3000 euron verran saisi laittaa verottomana taskuun ja vielä sen jälkeen kyseistä laskua käytettäisiin vähennyskelpoisena ja verotettavaksi tuloksi tulisi 17000 euroa. Kuvio olisi perin outo.

    Tolopainen

    Taas palattiin lähtöpisteeseen.

    Jätkä

    Joovaan on kaivanut sellaisen lähtökuopan, että hän ei pääse siitä lähtemään. On liian syvä kuoppa, taitaa olla luokkaa uusi hauta paikassa, jossa haudataan kolme – neljä kirstua päällekkäin. Joovaan on pohjalla, ei tikkaita ja lapionkin hän on heittänyt jo pois. Nouse sitten sieltä – kolme ja puoli metriä syvästä haudasta.

    Jovain

    Mehtäukko on aika hyvä satujen kertoja, mutta ei pärjää vielä Jätkälle! Siitä onnittelut!!

    Ei ole vielä kahteen kertaan peritty jos kahteen kertaan ilmoittaa. Hankintakauppaa kannattaa käydä aina, on selvät edut ja käyttää tuttuja urakoitsijoita. Myös yhtiöitä, jotka maksavat hankintalisää ja sen ylikin. Hyväksyvät korjuun laskulle ja hyväksyvät yhtiön urakoitsijoiden käytön.

    On selvä etu myös yhtiölle, saavat tarvitsemaansa puuta kohtuhintaan. Ei sen hankkiminen ole ilmaista yhtiöllekään. Ei ole pakko hyväksyä ja maksaa selvää rahaa, kun on mahdollista myös kotiuttaa ja pitää kiinni hankintalisästä ja vähennyksistä.

    Kannattaako tehdä tukkikauppaa nolla hintaan jopa sen alle, kun on mahdollista tehdä myös markkinahintaan.

    aegolius

    Jaa, vaikuttaa nyt siltä, että matematiikka lentää romukoppaan ja uskonto tulee tilalle. Siinä en osaa auttaa.

    Jovain

    Ei tarvitsekaan, jatka vaan valitsemallasi tiellä, hyvä siitä tulee!

    jees h-valta

    Kukahan sitä nollakauppaa mahtaa tehdäkkään? Jovain heittelee taas uskonasioitaan peliin kun faktat ja laskuoppi loppuivat.

    Visakallo Visakallo

    Jovain: ”Puukaupassa kannattaa aina pyytää vaihtoehtoinen tarjous, josta näkyy pystyhinta, hankintahinta ja yhtiön tarjoama korjuunhinta.”

    Helppo kysymys: Kuinka paljon Jovain viimeksi saamassasi tarjouksessa oli yhteensä enemmän euroja verrattuna pystykauppatarjoukseen? Ei tarvitse kertoa mottimääriä. Toteutuiko hakuu odotetusti? Minkä verran jäit voitolle euroissa?

Esillä 10 vastausta, 261 - 270 (kaikkiaan 382)