Keskustelut Puukauppa Hankintalisä

Esillä 2 vastausta, 381 - 382 (kaikkiaan 382)
 • Hankintalisä

  Merkitty: 

  Apuja tarvitaan.

  Hankintapuun hinnat eivät juurikaan houkuttele tukintekoon, jos ajatellaan puhdasta päätehakkuuta. Kuitenkin palstalla on tuotu esiin,  miten hankintatukillekin on saatu 10-13€/m3 lisähintaa. Tarkoittaisi omissa tarjouksissani tällöin jopa 80e/m3 hinnan rikkoitumista.

  Onko tämä hankintalisä saavutettavissa vain silloin, kun kyseessä on puuta ostavan yhtiön oma koneketju tekemässä ”hankintatyötä” – ja lasku tulee erikseen perässä- josta toki saa vähentää ALV? Vai onko joku saanut myös tukille tätä todellista hankintalisää? Ei siis millekään erikoistyville.

  Ensiharvennusleimikkoon unohtuneista siemenpuistahan tuota hankintalisän saa, mutta tällöinkin lopullinen hintataso jää kuitenkin päätehakkuuleimikon tukkien pystyhintojen tasolle. Eli todellista hankintalisää ei kuitenkaan tule.

  Miksi ei? Soitto kierroksella kukaan ostoihmisistä ei tuota osannut selittää. (Vain 1kpl ei ollut lainkaan kiinnostunut hankintapuista, 7kpl pyydettyjä tarjouksia).

   

 • Puu Hastelija

  Lienee tarpeellista siirtyä alkylaatti polttoaineisiin? Sen verran aamupäivästä tuntui päänkivistystä ja kurkun karheutta. Saattaa tietenkin jihtua myös suhteellisen viileästä ulkoilmasta ja metsätyön aiheuttamista lihasten palautumattomuuksista. Mene ja tiedä.  Katsoin kuitenkin varmemmaksi pitää taukoa sahahommista.

  Varmuuden vuoksi päädyin lääkitswmään  lääkitsemään itseäni pienimuotoisesti huoneenlämpöisellä Bushmills 21v single malt tuotteella. Tietenkin vain lääkkeeksu. Ei voi moittia, uskoisin aamusella metsäkunnon olevan raikas ja sahan kevyt.

  aegolius

  Pitkästä aikaa sattui ennakkoraivuulle mukaan kanisterillinen ysikasia. Ei kyllä ole ollut ikävä tuota hajua. Tiukkaa teki pöntön loppuun kuluttaminen, kun odotti taas hajutonta alkylaattia. Ainakin vielä 16 pakkasasteessa toimi Stihl 490 alkylaatilla moitteetta.

Esillä 2 vastausta, 381 - 382 (kaikkiaan 382)