Keskustelut Metsänhoito Hevosmetsurit

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 81)
 • Hevosmetsurit

  https://yle.fi/uutiset/3-11046719

  Kuulemma kysyntää olisi useammallekin toimijalle. Tämäkin ilmentää hyvin sitä, että metsien omistusrakenteen muuttuessa kaikenlaisen piperryksen ja puunhalailun suosio kasvaa, ja sille avautuu uusia kaupallisiakin mahdollisuuksia.

 • sitolkka

  En käsitä mitä järkeä on vedättää hevosilla tuollaista määrää rautaa. Muutenkin puita vedättää pyörillä. Ei järkeä. Kyllä entivanhaset hevosmiehet nauraisivat tuolle hommalle.

  Tolopainen

  Noin painavat hevoset vetävä tuhansien kilojen kuorman, kun se on pyörien päällä. Vierintäkitka on huomattavasti pienempi kuin liukukitka, eihän reellä tee juuri mitään, kun sitä on hankala ohjata ja varsinkin peruuttaa haluttuun suuntaan. Reki  tarttuu jokaiseen  kantoon, joka ajoreitille sattuu.

  puunhalaaja
  Tolopainen

  Hevosen vetoteho on paljon parempi maastossa kuin vastaavan painoisen pyrillä varustetun koneen ja menee myös pehmeässä maastossa konetta paremmin.

  mehtäukko

  Mikäpä siinä. Kun lie kantohinnassa ”löysiä” kustantaa, siitä vain. Mikä mahtaa olla keskimääräinen korjuutaksa menetelmällä?

  Kuinka järjestetään keikkojen yöpymiset polleille viikolla ja vkl.?

  Metsuri motokuski

  Juurilahohan metsiin leviää kun hevosilla siellä ajellaan. Hevosen pintapaine on kohtuullisen suuri ja aiheuttaa jälkiä maastoon.

  Jätkä

  Näkee kyllä jutuista, että asiasta on hyvin vähän tietoa. Meillä on ollut Tuo televisiosta tuttu hevosmies hevosineen. Parihevosten vetämät metsävankkurit kulkevat maastossa hyvin kevyesti ja vaikka ne jonkin verran painavatkin, niin kuormaimelle hydrayliikan antava moottori (Honda) antaa ajovaiheessa takimmaisen akselin pyöriin niin paljon voimaa, että todellisuudessa vaunu kulkisi kuormallakin tuon pelkän bensakoneen tekemän paineen avulla.

  Kun meillä oli tuo hevos-savotta, oli Miika Åfelt pistänyt takapyöriin  ketjut ja hyvin tuli pitkän kuidun kuorma metsästä.

  Hevoisilla ei ollut minkäänlaista ongelmaa yöpymisensä kanssa, kun tilava ja suojaisa talli oli ajoneuvoyhdistelmän päällä, samalla autolla kulkeutui kaikki muutkin keikan tavarat.  Meillä ollessaan Mestari itse yöpyi asuintalossa ja valvoi hevosten oloa näyttöruudusta.

  Hänellä ei ole mikään ongelma savotoida missä tahansa, kunhan autolla pääsee johonkin lähelle.

  Juurilaho ei leviä, jos kuorivaurioihin syntyy suojaava pihkakerros, kuten kevät-talvella syntyy heti, kun lämpötila nousee yli nollan päivittäin. Se on nähty silloin, kun poistettavia puita leimattiin kirvesleimoin. sopivalla kelillä ei mitään värivikoja, mutta syyskesällä leimattujen puiden tyvissä näkyi ”leimalaho” jo kolmen vuoden kuluttua pilkan iskemisestä.

  Metsäkupsa

  Hevosmetsurit sopii puisto ja maisemahakkuutyömaille joissa taloudellinen lopputulos ei ole ensijainen.Myös hakkuumäärät sanelee työmaat,ei tuhansien kuutioiden savotoille yhdellä tai kahdella pollella ole asiaa.

  Jätkä

  Metsäkupsa. Juuri noin. Hevosten kanssa saadaan myös hiukan kirkastettua kilpiämme, kun niillä toimitaan esim puistometsissä. Jos sinne ilmestyy Ponsse, on äkkiä älämölö käynnissä, hevos-savotta kerää vain ihastuksen huokauksia.

  mehtäukko

  Kun maksaja on tiedossa, kaikki on mahdollista. Tosi-asiassa se on hintavuudella ja maastollisesti rajoitetuiden kohteiden takia yhtä marginaalinen menetelmä kuin Jovainin jatkettu lähikuljetus rattorilla tehtaan portille.

  Imagolla pötkelletään tiettyyn rajaan saakka. Koneiden sellainen säilyy, kun ollaan oikeaan aikaan oikeassa paikassa.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 81)