Keskustelut Metsänhoito Hevosmetsurit

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 81)
 • Hevosmetsurit

  https://yle.fi/uutiset/3-11046719

  Kuulemma kysyntää olisi useammallekin toimijalle. Tämäkin ilmentää hyvin sitä, että metsien omistusrakenteen muuttuessa kaikenlaisen piperryksen ja puunhalailun suosio kasvaa, ja sille avautuu uusia kaupallisiakin mahdollisuuksia.

 • Tolopainen

  Sehän on makuasia vetääkö noita kärryjä telamönkijä vai hevoset. Mönkijä on ketterämpi vaikka ei olekaan niin hyvä vetämään kuin nelijalkainen. Eihän tuo mitään luomua ole kun polttomoottorilla tehdään kuormat ja avustetaan liikkumista.

  Rane

  Näissä lehtijutuissa hevosmetsureista  hienotunteisesti ei puututa numerotietoihin.Rane kuitenkin arvaa että nämä eivät tee vuoden aikana yhtään sellaista savottaa josta jäisi metsänomistajalle jotain viivan alle.Päinvastoin maksettavaa voi jäädä tanakasti.Jos sen tiedostaa ja näkee hevossavotassa jotain imago tai hyvän mielen hyötyjä niin asia on ok.

  Remie

  Onhan metsiä jotka olisi järkevää tehdä hevospelillä , jyrkät vaikeakulkuiset rinteet kun ei haluta ruhjova koko aluetta siivottoman kuntoon. Hevosella säilyy metsä lähes koskemattomana. Lumen ollessa maassa puut saa kerttäyä kuin helikopterilla. Reki on metsätyökaluista paras, parireki vielä joka seuraa hevosen jälkiä.

  mehtäukko

  Ranen linjoilla.

  On vatvottu koron merkitystä metsätalouden kannattavuuden tekijänä.Siis millä korolla o d o t e t a a n jonkin asian tapahtuvan 50-60 vuoden kuluessa…!

  Kun korjuun tuplalasku lasahtaa nenän alle postin lakosta huolimatta lähes reaali-ajassa, ei tarvitse haahuilla korkojen prosenteilla.

  mehtäukko

  Remie…” jotka olisi järkevää tehdä hevospelillä , jyrkät vaikeakulkuiset rinteet kun ei haluta ruhjova koko aluetta siivottoman kuntoon…”

  En haluaisi nähdä Remietä hevosella kuvaamassaan kohteissa. Luontokappale sai aivan tarpeekseen moista rääkkiä.

  Nuakka

  Vaan eipähän tarvitse miettiä mihin isännätön raha menee tässä tapauksessa, hevonp-seeseen tietenkin.

  Korpituvan Taneli

  Olen parikin kertaa näytöksessä nähnyt tämän metsurin ja hän on kyllä valottanut näitä kannattavaisuus asioita mo:n näkökulmastakin, en vain muista lukuja sillä tavalla että voisin täällä muuta sanoa, kuin että ei aivan miinukselle ole menneet hommat. Hänellä on omat kaatomiehet tarvittaessa mukana.

  Olen aikanaan hevosella puuta ajanut ja asia on minulle kiinnostava sitä kautta. Joitakin asioita en ymmärrä hänen hommissaan.

  Miksi pitää olla kaksi hevosta, olisi paljon ketterämpi yhdellä pollella. Miksi ei käytetä talvella jalaksia? Onnistuis kyllä vaihtosysteemilläkin. Näitä olen häneltäkin suoraan kysynyt, mutta vastaus oli vain että tämä on todettu toimivaksi systeemiksi.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  wanhajätkä

  Näenkö painajaisia….Kaks hevosta vetää kiveliössä vankkureita kairassa. Havainnollistaa ku kattoo tuntemattoman vielä kerran… tykkiä vetämässä.Eläinrääkkäystä kiveliössä. Hevonen on hevonen ja reki on reki. Jotenkin vielä onnistuu mutta että kaks ja vankkurit. Saahan sillä julkisuutta puistoissa tietysti. Vankkurit kuuluu pustalle.

  Kovimmat hevosmiehet ajo kolme neljäkin hevosta talvessa luille ja lamaan. Onneksi ei pollea ja jätkää ei enää tarvitse rääkätä…

  Rane

  Kun noita hevoskärryjä kehitetään vielä hiukan eli veto joka pyörään,pidetään se bensamoottori ja kuormain sekä hankkiudutaan eroon heikosta kohdasta eli hevosista,niin saadaan tämä.

  Jätkä

  Tuollaisella koneella ei ole samaa kiehtovuutta kuin on noilla Belgialaisilla kyntöruunilla. Kaikki hoksaa, että tuo häkkyrä ei koskaan tienaa kustannuksiaan ja sillä on ajettava niin monta kertaa samoja jälkiä, että kurakollehan se menee.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 81)